Νέο βίντεο- ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Ελλήνων βατραχανθρώπων σε ύποπτο πλοίο ανοιχτά της Λιβύης

Νέο βίντεο- ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Ελλήνων βατραχανθρώπων σε ύποπτο πλοίο ανοιχτά της Λιβύης

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ελεύθερου σκοπευτή έπειτα από πληροφορίες για πιθανή ύπαρξη όπλων και εκρηκτικών υλών στο ύποπτο φορτηγό πλοίο

limeniko_xr
Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση των Ελλήνων βατραχανθρώπων που επιχειρούν σε πλοία ανοιχτά της Λιβύης για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες για μεταφορά όπλων ή συναφούς υλικού προς και από τη συγκεκριμένη χώρα, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Πρόκειται για μέρος οπτικοακουστικού υλικού που συγκεντρώνεται στη βάση δεδομένων της «Επιχείρησης Ειρήνη», έδρα της οποίας είναι η Ρώμη.

H επιχείρηση, όπως θα δείτε στο βίντεο, πραγματοποιείται με κινηματογραφικό συγχρονισμό. Αρχικά η φρεγάτα «Αιγαίον» προσεγγίζει το ύποπτο πλοίο ώστε o ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας των βατραχανθρώπων να πάρει μια καθαρή βολή.

Δείτε το βίντεο:

Έλληνες βατραχάνθρωποι επιχειρούν σε ύποπτο πλοίο ανοιχτά της Λιβύης


Μόλις ο sniper δώσει το Ο.Κ, ενημερώνει το ελικόπτερο για να προσεγγίσει το ύποπτο πλοίο ώστε τα μέλη της Ομάδας Ανορθόδοξου Πολέμου να κατέβουν με ταχεία καταρρίχηση ( fast rope) στο μπροστινό σημείο του για να κατευθυνθούν προς την γέφυρα.

Δύο βατραχάνθρωποι θα επιστρέψουν με έναν ναύτη του καραβιού θα ρίξουν την πλαϊνή σκάλα από την μεριά που βρίσκεται η φρεγάτα ώστε να ανέβει στο πλοίο και η δεύτερη ομάδα των βατραχανθρώπων. Σημειώνεται ότι σε κάθε επιχείρηση υπάρχει πάντα και ένα δεύτερο σκάφος υποστήριξης ενώ κομβικής σημασίας είναι η παρουσία των πυροτεχνουργών ( EOD/ID) καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν πληροφορίες για την πιθανή ύπαρξη όπλων και εκρηκτικών υλών.

Η Επιχείρηση «Ειρήνη» έχει ως κύριο καθήκον της την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ με τη χρήση εναέριων δορυφορικών και θαλάσσιων μέσων. Ειδικότερα, η αποστολή διεξάγει, σύμφωνα με την απόφαση 2292 (2016) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επιθεωρήσεις σκαφών στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρουν όπλα ή συναφές υλικό προς και από τη Λιβύη.

Έλληνες κομάντο στην επιχείρηση «Ειρήνη» (2)
Κλείσιμο



Δευτερεύοντα καθήκοντα της επιχείρησης είναι να παρακολουθεί και να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τις παράνομες εξαγωγές ορυκτού πετρελαίου, αργού πετρελαίου και διυλισμένου πετρελαίου από τη Λιβύη, να συμβάλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων και στην εκπαίδευση της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης σχετικά με τα καθήκοντα επιβολής του νόμου στη θάλασσα, καθώς και να συμβάλει στην εξάρθρωση του επιχειρηματικού μοντέλου των δικτύων παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων μέσω της συλλογής πληροφοριών και αεροπορικών περιπολιών. Της Επιχείρησης «Ειρήνη» ηγείται ο υποναύαρχος Fabio Agostini ως διοικητής επιχειρήσεων της ΕΕ και η έδρα της βρίσκεται στη Ρώμη, στην Ιταλία. Συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των ειδικών δυνάμεων χωρών της Ε.Ε, μεταξύ των οποίων και επίλεκτες μονάδες της ΟΑΠ (Ομάδες Ανορθόδοξου Πολέμου) που υπάγονται στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 14χρονος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στις συγκρούσεις Γάλλων και Μαροκινών - Δείτε βίντεο

Ομολόγησε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι - «Αφήστε ελεύθερη την Εύα, τα έκανα όλα για τα χρήματα»

Η 12χρονη αναγνώρισε κι άλλους πέντε βιαστές της - Δείτε την κατάθεσή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης