Επικίνδυνος φυγόποινος συνελήφθη για τρίτη φορά σε τρεις μήνες

Επικίνδυνος φυγόποινος συνελήφθη για τρίτη φορά σε τρεις μήνες

Με κλεμμένο αυτοκίνητο κυκλοφορούσε ο αδίστακτος κακοποιός

opke
Σε κακό μπελά έχει εξελιχθεί για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ηλεία ένας Ρομά που εξακολουθούσε να ληστεύει και να κλέβει, παρ' όλο που εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις. Το απόγευμα της Κυριακής, συνελήφθη για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες στη Νέα Μανωλάδα από την Ειδική Ομάδα Ελέγχων Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων.

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανδραβίδας- Κυλλήνης προέκυψε ότι, εκτός από τις καταδίκες του που εκκρεμούσαν, ο φυγόποινος Ρομά κυκλοφορούσε και με ένα αυτοκίνητο που είχε κλέψει το μεσημέρι του Σαββάτου από την Ανδραβίδα και κατασχέθηκε για να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο αδίστακτος κακοποιός είχε ορμήσει στο σπίτι της 68χρονης γυναίκας στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας, την είχε αρπάξει από τα μαλλιά και την είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει αν δεν του έδινε χρήματα και χρυσαφικά. Μάταια η ανυπεράσπιστη γυναίκα του έλεγε ότι δεν είχε κάτι αξίας. Ο δράστης άρπαξε από το λαιμό της το χρυσό σταυρό που φορούσε, βρήκε 20 ευρώ και πήρε μαζί του το κινητό της και την... τηλεόραση!

Ο Ρομά συνελήφθη 24 ώρες μετά με έφοδο αστυνομικών σε καταυλισμό στην Ανδραβίδα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και, αφού διέπραξε και άλλες κλοπές και διαρρήξεις στην περιοχή, συνελήφθη ξανά μετά από καταδίωξη στα Λεχαινά και ενώ προσπάθησε να εμβολίσει ένα περιπολικό της Ο.Π.Κ.Ε.!

Ωστόσο, και πάλι αφέθηκε ελεύθερος, παρ' όλο που εκκρεμούσαν σε βάρος του δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για κλοπή, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών.




Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ

Η κακοκαιρία «χτυπά» δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο - Ασθενείς βροχές σήμερα και στην Αττική

Διόρθωσε τη ψήφο του ο ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ των €600 στους ενστόλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης