Καιρός - Κακοκαιρία «Gaia»: Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά - Απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο
Κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέας Στύρα
Κανονικά εκτελούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, αφού οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, προκάλεσαν το πρωί προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου blue star patmos που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι από τον Πειραιά για τα Δωδεκάνησα θα αναχωρήσει στις 4 το απόγευμα. Τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο ενώ κλειστή παραμένει και η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέας Στύρα. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στη Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, στη γραμμή Καβάλα-Θάσος.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.