Στο έλεος της κακοκαιρίαςκαι των θυελλωδών ανέμων βρίσκονται νησιά ανά την Ελλάδα, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να δίνουν επιδείνωση για τα επόμενα 24ωρα.
Χαρακτηριστικό της έντασης των φαινομένων βίντεο που δείχνει πλοίο να φτάνει στη Ρόδο από το Κατελόριζο και ορισμένοι από τους επιβάτες να καταγράφουν τη μανούβρα που κάνει ο καπετάνιος μέχρι να δέσει στο λιμάνι.
Το F/B Stavros προσεγγίζει το λιμάνι της Ρόδου, ερχόμενο από Καστελόριζο. Το πλοίο πραγματοποιεί μια αριστερόστροφη μανούβρα και δένει στο λιμάνι του νησιού.
Στην περιοχή επικρατεί έντονος κυματισμός καθώς πνέουν ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.