Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που μολότοφ πέφτει πάνω σε αστυνομικό - Δείτε βίντεο

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που μολότοφ πέφτει πάνω σε αστυνομικό - Δείτε βίντεο

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη με φωτιές και μολότοφ στην 14η επέτειο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

molotof-salonica3
Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τις 8 το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο ύψος του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος.

Μάλιστα, βίντεο του protothema.gr, κατέγραψε τη στιγμή όπου αστυνομικός δέχεται μολότοφ και αρπάζουν φωτιά τα ρούχα του.

Δείτε το βίντεο:

Θεσσαλονίκη μολότοφ


Την ίδια ώρα, ζημιές έχουν προκληθεί σε σταθμευμένα ΙΧ, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η αύρα της Αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Κλείσιμο
H πορεία είχε μαζική συμμετοχή και ξεκίνησε γύρω στις 7 το απόγευμα από την Καμάρα, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές, αρχικά κινήθηκαν με κατεύθυνση την οδό Εθνικής Άμυνας, Tσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και επέστρεψαν στην Εγνατία. Λίγο μετά τις 8 επέστρεψαν στην Καμάρα και ανέβηκαν προς τη Ροτόντα.

Δύο τραυματίες αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη


Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Συνολικά προσήχθησαν 16 άτομα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Λυκαβηττός: Οι Άγιοι Ισίδωροι μετά το «φύλλο πορείας» στον παπα-Δημήτρη

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου από έκρηξη καυστήρα σε σχολείο

Στρεπτόκοκκος Α: Πώς μεταδίδεται, ποια είναι τα συμπτώματα και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης