ΠΙΚΠΑ: Στην 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου οι αθλητές του

ΠΙΚΠΑ: Στην 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου οι αθλητές του

Πρόκειται για μία κατάκτηση σε πολλά επίπεδα για τους δύο αθλητές τους ΠΙΚΠΑ

agones2
Με μία σημαντική διάκριση επέστρεψε η αποστολή του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας -όπως είναι σήμερα η επίσημη ονομασία του ιστορικού ΠΙΚΠΑ Βούλας- από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου και παρά-Ζίου Ζίτσου (ju jitsu), που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η 22χρονη Στέλλα - Μυρτώ Ντασίου (η οποία έχει διακριθεί και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης κατακτώντας χρυσά μετάλλια ) και ο 20χρονος Σπύρος Μήτρου έλαβαν την 3η θέση στην προαναφερθείσα παγκόσμια αθλητική διοργάνωση κατά το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου. Μαζί τους, όπως όριζε η διοργάνωση, βρισκόταν και ένας άλλος αθλητής, από το συμβατικό πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, ο Αθανάσιος Ζαντιώτης.

Πρόκειται για μία κατάκτηση σε πολλά επίπεδα για τους δύο αθλητές τους ΠΙΚΠΑ, καθώς η ενασχόληση με τον αθλητισμό, αλλά και γενικότερα η συμμετοχή, η ομαδικότητα, η άμιλλα, η προσπάθεια και η εξωστρέφεια αποτελούν στόχο της Διοίκησης και του προσωπικού για την καθημερινότητα όλων των παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων, που φιλοξενούνται στο παράρτημα. Στο πεδίο του αθλητισμού γίνεται σημαντικό έργο, χάρη και στις υποδομές που υπάρχουν ή δημιουργούνται, όπως το γήπεδο μπάσκετ πρόσφατα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο νέοι με αναπηρία είχαν συμμετάσχει και στους Παγκόσμιους Αγώνες 2022 (Word Games 2022, που περιλαμβάνουν τα μη ολυμπιακά αθλήματα) που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
agones
agones2
agonew3

Το ΠΙΚΠΑ μεσα από τη συμμετοχή σε παγκόσμιες διοργανώσεις δίνει τη δυνατότητα στους νέους που φιλοξενεί να κάνουν μεγάλα βήματα στην ιδιαίτερη διαδρομή που διανύουν ως άτομα με ειδικές ανάγκες και στον αθλητισμό.

Αρωγός και εμψυχωτής, εκτός από προπονητής, των αθλητών του ΠΙΚΠΑ είναι ο κ. Γιώργος Ζαντιώτης, ομοσπονδιακός προπονητής για το άθλημα του Ζίου Ζίτσου και προπονητής του πρωταθλητή συλλόγου «Λεύκαρος» Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο οποίος γυμνάζει εθελοντικά τους εφήβους και νεαρούς ενηλίκους με αναπηρία του ΠΙΚΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια.

Εκτός από τον προπονητή, τους δύο αθλητές συνόδεψαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η νοσηλεύτρια κυρία Δημητρα Ζάγκα και ο γυμναστής κ. Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος, αμφότεροι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ.

Κλείσιμο
Αμέριστη στήριξη είχε η αποστολή από τους επικεφαλής, τόσο από την πρόεδρο του ΠΙΚΠΑ, κυρία Άννα Καμβύση, όσο και από τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ), κ. Αττικής (όπου υπάγεται το ΠΙΚΠΑ) κ. Γιάννος Λιβανός.


Ειδήσεις σήμερα:

«Φύλλο πορείας» στον παπά Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων αντί για οριστική λύση

Το τελευταίο δύσκολο 24ωρο της «Άριελ» - Παραμένει στο κάδρο και η Αττική

Νέα καταγγελία ανηλίκου για ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης