«Δεν είναι κάτι κακό», έλεγε στη 16χρονη για την ασέλγεια ο προπονητής της

«Δεν είναι κάτι κακό», έλεγε στη 16χρονη για την ασέλγεια ο προπονητής της

«Πάγωσα, έτρεμαν τα πόδια μου», λέει η ανήλικη αθλήτρια που καταγγέλλει τον προπονητή

abuse_new_xr
Τον εφιάλτη που ζούσε για επτά ολόκληρους μήνες η 16χρονη αθλήτρια κωπηλασίας που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει το protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τους γονείς της ανήλικης και τον δικηγόρο της οικογένειας, Όθωνα Παπαδόπουλο, η 16χρονη αθλήτρια περιγράφει με λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στοιχεία την φρίκη που καταγγέλλει ότι ζούσε για μήνες από τον 38χρονο προπονητή της. Παράλληλα, το περιστατικό έχει αναφερθεί και στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να διερευνηθεί εις βάθος η σοβαρή καταγγελία.

Ο άντρας, φορώντας το «προσωπείο» του ανθρώπου που νοιάζονταν μόνο για το καλό της αθλήτριάς του, η οποία κατάφερνε να εξασφαλίσει σπουδαίες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, φέρεται να επιδιδόταν επανειλημμένα σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της και να την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά από τον περσινό Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ενώ, παράλληλα, φέρεται να ασκούσε ψυχολογική πίεση και να εκτόξευε απειλές, προκειμένου να μην προβεί σε καταγγελία και αποκαλυφθούν οι πράξεις του.

Όπως υποστηρίζει η ανήλικη, ο προπονητής είχε χειραγωγική συμπεριφορά απέναντί της και προσπαθούσε να την πείσει πως ότι συνέβαινε ήταν φυσιολογικό ανάμεσα σε σχέσεις προπονητή - αθλήτριας. Η ίδια περιγράφει, πως «πάγωσε» και άρχισαν να τρέμουν τα πόδια της όταν ο προπονητής της την πλησίασε, την αγκάλιασε και την φίλησε, καθώς δεν ήξερε πως να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κατάσταση με την οποία ήρθε αντιμέτωπη σε αυτήν την ηλικία.

Ο 38χρονος προπονητής, είναι δεσμευμένος και εμφανίζονταν ως πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Προπονούσε την ανήλικη αθλήτρια από την ηλικία των 13 ετών και είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ίδιας και της οικογένειάς της. Ωστόσο, η συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της ανήλικης, ήταν εντελώς διαφορετική απέναντί της. Ο 38χρονος είχε απομονώσει την ανήλικη από τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας και ασχολείτο αποκλειστικά μαζί της προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδας. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν κίνησε υποψίες στους υπόλοιπους αθλητές, καθώς ο προπονητής εμφανίζονταν ως ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος που ουδέποτε είχε δώσει δικαιώματα.

Την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά στην προπόνηση, μέσα στο βαν της ομάδας, στο σπίτι του και σε Airbnb

Κλείσιμο
Περιγράφοντας την φρίκη που ζούσε στην κατάσταση στην οποία καταγγέλλει ότι είχε εγκλωβιστεί και προσπαθούσε να αποδράσει για σχεδόν οκτώ μήνες, μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε και βρήκε το κουράγιο να αποκαλύψει τον εφιάλτη της στην οικογένειά της, η 16χρονη αθλήτρια έδωσε συγκεκριμένα σημεία και ημερομηνίες που ο προπονητής της την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά και ασελγούσε στο κορμί της, ενώ η ίδια δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει.

«Πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν γνωρίζω από αυτά τα πράγματα και πως να αντιδράσω. Άρχισαν να τρέμουν τα πόδια μου. Αυτός το κατάλαβε και μου έλεγε «μην αγχώνεσαι». Μου έλεγε πως «δεν πρέπει να στεναχωριέσαι», καθώς «δεν είναι κάτι κακό» και με ρωτούσε αν θέλω να με χαϊδέψει», είναι μερικά μόνο από όσα περιγράφει η ανήλικη και δημοσιεύει το protothema.gr.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, η ανήλικη υποστηρίζει πως ο προπονητής της την κακοποίησε σεξουαλικά αρκετές φορές και σε διαφορετικά μέρη, όλους αυτούς τους μήνες που φοβόταν να μιλήσει και δεχόταν απειλές. Ο εφιάλτης της φέρεται να εξελίσσονταν ακόμα και μετά την προπόνηση και τις φορές που ο προπονητής της ειδοποιούσε τηλεφωνικά τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να μην έρθουν, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι θέλει να προπονηθεί μόνος του με την πρωταθλήτρια κωπηλασίας και να την προετοιμάσει για αγώνες.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται να έγιναν για πρώτη φορά στο σπίτι του 38χρονου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή που η οικογένεια της ανήλικης είχε εστιάσει την προσοχή της στο δεύτερο παιδί τους που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και προσφέρθηκε να πηγαίνει ο ίδιος την 16χρονη στην προπόνηση και να την επιστρέφει στο σπίτι. Οι γονείς, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον 38χρονο προπονητή, τον οποίον γνώριζαν χρόνια και εμφανίζονταν ως σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος, τον ευχαρίστησαν θερμά για την κατανόηση και την συμπαράσταση που έδειχνε, χωρίς να μπορούν να φανταστούν όσα θα ζούσε το παιδί τους στα χέρια του.

Όπως αποκάλυψε η ανήλικη, ο 38χρονος που είχε αναλάβει να την επιστρέψει από την προπόνηση, προφασίστηκε ότι έπρεπε να κάνει μία στάση στο σπίτι του για να πάρει κάποια πράγματα και της πρότεινε να ανέβει στο διαμέρισμα για να τον περιμένει. Τότε ήταν η στιγμή που βρήκε την ευκαιρία για να ασελγήσει εις βάρος της. Επιπλέον, τουλάχιστον μία φορά φέρεται να την οδήγησε και να την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά σε ένα από τα διαμερίσματα που διατηρεί και εκμεταλλεύεται με βραχυχρόνια μίσθωση, η διεύθυνση του οποίου αναφέρεται και στην μηνυτήρια αναφορά.

Ανάμεσα σε όσα καταγγέλλει η ανήλικη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι ο 38χρονος την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά και δύο φορές μέσα στο βαν του κωπηλατικού συλλόγου, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετάβαση των αθλητών σε προπονήσεις, ενώ η στάση του ήταν αφόρητα πιεστική απέναντί της και δεν σταματούσε να την παρενοχλεί.

Η αποκάλυψη του εφιάλτη και η καταγγελία για την παιδοψυχολόγο

Οι γονείς της 16χρονης, η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια, αντιλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα ότι ήταν πολύ άσχημα ψυχολογικά και απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο προκειμένου να τη βοηθήσουν και να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Η ανήλικη, μπορεί να μην ήταν σε θέση να μιλήσει στους γονείς της για όσα ζούσε επί σειρά μηνών, όμως αποκάλυψε στην παιδοψυχολόγο την σεξουαλική κακοποίηση και την πίεση που δέχονταν από τον προπονητή της.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, αντί η ειδικός να ειδοποιήσει τους γονείς της για να προχωρήσουν σε καταγγελία και να γλιτώσουν το παιδί τους από τον εφιάλτη που ζούσε, εκείνη κάλεσε σε κοινή συνεδρία θύμα και θύτη, χωρίς να τους αναφέρει το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η 16χρονη φέρεται να υποστηρίζει πως όταν ο 38χρονος συνάντησε την παιδοψυχολόγο έδειξε να την γνωρίζει, ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο αθλητικός σύλλογος κωπηλασίας, όπου εργάζονταν ο καταγγελλόμενος, έπαυσε άμεσα τη συνεργασία τους, ενώ η οικογένεια της ανήλικης δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά ενάντια στον σύλλογο.

Η νομική άποψη

«Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση ούτως ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να μην μπορέσει ποτέ ο κατηγορούμενος να ξανά κάνει τις ίδιες πράξεις. Αναμένουμε τις εξελίξεις και την έρευνα», τονίζει στο protothema.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ότι όταν οι γονείς του κοριτσιού είδαν ότι βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο, ανέθεσαν την παρακολούθηση του παιδιού σε ειδική παιδοψυχολόγο, στην οποία τελικά το παιδί αποκάλυψε τι ήταν αυτό που του συνέβαινε και έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της ψυχολογικής του κατάστασης. Στη συνέχεια η συγκεκριμένη παιδοψυχολόγος, όχι μόνο δεν ανακοίνωσε το παραμικρό στους γονείς του παιδιού, αλλά αντίθετα πραγματοποίησε και κοινή συνέδρια του παιδιού μαζί με τον προπονητή που ήταν το ίδιο πρόσωπο που τελούσε σε βάρος της το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από πρόσωπο αρμόδιο και υπεύθυνο για την επίβλεψη της», σημείωσε σχετικά με την απίστευτη στάση της παιδοψυχολόγου.
papadopoulos_
O δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος.


Ειδήσεις σήμερα

Με επικίνδυνη κακοκαιρία φεύγει ο Νοέμβριος - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τα εκλογικά μηνύματα Μητσοτάκη εντός και εκτός από το Λονδίνο - Ο καμβάς της δεύτερης τετραετίας

Τροχαίο με δυο τραυματίες στον Πειραιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης