Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: «Καλό ταξίδι άγγελέ μας» - Λουλούδια και κάρτες στο σημείο όπου σκοτώθηκε η 21χρονη

Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: «Καλό ταξίδι άγγελέ μας» - Λουλούδια και κάρτες στο σημείο όπου σκοτώθηκε η 21χρονη

«Στο πιο όμορφο κορίτσι που έχω δει ποτέ», γράφει μια από τις κάρτες  - Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος που παρέσυρε τη φοιτήτρια 

louloudia-4
Λουλούδια και κεράκια στο σημείο όπου βρισκόταν λίγα δευτερόλεπτα προτού παρασυρθεί από το αυτοκίνητο του 26χρονου αλβανικής καταγωγής άνδρα, αφήνουν φίλοι και συμφοιτητές της άτυχης Έμμας, που κατέληξε το πρωί της Κυριακής.

Η είδηση του θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης, συγκλόνισε το πανελλήνιο και σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια και τους φίλους της.

Στο σημείο όπου περπάτησε για τελευταία φορά προτού παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί αιμόφυρτη στην οδό Εγνατία, φτάνουν από το πρωί άνθρωποι που τη γνώριζαν και την αγαπούσαν για να αφήσουν ένα λουλούδι και ένα κεράκι στη μνήμη της.

louloudia-5
louloudia-6
louloudia-3


«Καλό ταξίδι άγγελέ μας... Σε αγαπάμε» γράφει μια από τις κάρτες. «Στο πιο όμορφο κορίτσι που έχω δει ποτέ. Σ'αγαπώ πολύ», γράφει σε μια δεύτερη κάρτα.

Κλείσιμο
Το νεαρό κορίτσι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν παρασύρθηκε στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Αλβανός και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στην άσφαλτο.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο η κατάστασή της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλεύονταν με μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η οικογένεια της ατυχής φοιτήτριας από τα Χανιά που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού. Όπως ανέφερε η μητέρα της, η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα και φεύγοντας ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως το πρωί της Δευτέρας δεν είχε ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία αξιολόγησης των οργάνων της 21χρονης και, πιθανότατα, αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποια νοσοκομεία θα κατευθυνθούν.

Η κηδεία της ατυχής φοιτήτριας αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά, μετά το πέρας της όλης διαδικασίας.

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 26χρονος που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά την νεαρή φοιτήτρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα ξημέρωματα της περασμένης Τρίτης.

Ο 26χρονος Αλβανικής καταγωγής έμεινε μόλις για λίγα λεπτά στο γραφείο της ανακρίτριας, δεν κατέθεσε επί της ουσίας της υπόθεσης και το μόνο που ανέφερε είναι ότι θέλει να συλλυπηθεί την οικογένεια. «Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις» είπε, ενώ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τη θέση και τα αιτήματά του.

Σημειώνεται ότι μετά την εξέλιξη με τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, η δίωξη που του είχε ασκηθεί διαφοροποιήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο και πλέον διώκεται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Για την κακουργηματική πράξη προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Επιπλέον, στον 26χρονο επιδόθηκε απόφαση για απέλαση από την χώρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα σε αυτή χωρίς άδεια παραμονής και για αυτό κρατείται από την περασμένη Πέμπτη. Σημειώνεται ότι η απόφαση απέλασης θα ισχύσει μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού ο 26χρονος αναμένεται να κριθεί προφυλακιστέος.


louloudia-2
louloudia-1


Ελεύθερη με όρους η 19χρονη συνοδηγός

Μετά την απολογία της σε εισαγγελέα και σε ανακριτή, η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα), αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έμπαινε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενο, τον γνώριζε επειδή ήταν θαμώνας στο κατάστημα εστίασης που εργάζεται και δεν γνώριζε καν το τηλέφωνο και το επίθετό του.

Επίσης, υποστήριξε ότι του ζήτησε να σταματήσει λίγα μετά μετά από το σημείο της παράσυρσης, όμως εκείνος προσπάθησε να την καθησυχάσει και μπορεί να μην την απείλησε όμως η ίδια φοβήθηκε.

«Μόλις στρίψαμε στην οδό Ιασωνίδου του ζήτησα να κατέβω από το αυτοκίνητο και να γυρίσουμε πίσω, εκείνος μου έπιασε το χέρι και μου είπε μην ανησυχείς θα το τακτοποιήσω εγώ, δώσε μου λίγο χρόνο» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακρίτρια.

Ειδήσεις σήμερα

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος για τον θάνατο της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη

Δεν θα επιτρέψουμε η απόφαση του ΣτΕ να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία, λέει ο Πλεύρης

Τραγωδία στην Ίσκια της Ιταλίας από την κατολίσθηση – Στους 8 οι νεκροί, δείτε συγκλονιστικά βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης