Κιβωτός του Κόσμου: «Με έβαλαν στην απομόνωση για τρεις εβδομάδες» λέει πρώην τρόφιμος

Κιβωτός του Κόσμου: «Με έβαλαν στην απομόνωση για τρεις εβδομάδες» λέει πρώην τρόφιμος

«Έχω μπει απομόνωση σε ένα δωμάτιο με μια καρέκλα και ένα τραπεζάκι» καταγγέλλει

kivotos
Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου. Πρώην τρόφιμοι αλλά και παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές μιλούν για βασανιστήρια, που όπως υποστηρίζουν, βίωσαν.

Πρώην τρόφιμος, που έμεινε για αρκετά χρόνια στις δομές της Κιβωτού μαζί με τον αδερφό του κατήγγειλε στην ΕΡΤ ότι υπέστη ακόμη και το βασανιστήριο της απομόνωσης, κάθε φορά που δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των παιδαγωγών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, μία από τις φορές που μπήκε στην απομόνωση παρέμεινε για διάστημα τριών εβδομάδων.

«Προσωπικές εμπειρίες που έχω ζήσει είναι η απομόνωση. Έχω μπει δυο, τρεις φορές στην απομόνωση με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις τρεις εβδομάδες, σε ένα δωμάτιο με μια καρέκλα κι ένα τραπεζάκι, μακριά από τα παιδιά. Έβγαινες μόνο για εργασία και ύστερα ξανά στο δωμάτιό σου, όπου σου έφεραν το φαγητό. Ήσουν κλειδωμένος εκεί μέσα σαν τιμωρία, ανάλογα τη συμπεριφορά σου», τόνισε.

«Ήταν φοβισμένος»

Ο πρώην τρόφιμος αναφέρθηκε και στον αδερφό του, λέγοντας ότι μετακινούνταν με στέλεχος της Κιβωτού από παράρτημα σε παράρτημα και έμεινε από απουσίες, καθώς πήγαινε συχνά από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Όπως υποστηρίζει, ο αδερφός του φοβάται να του πει οτιδήποτε, ενώ όταν τον είδε κατά τύχη, διαπίστωσε ότι ήταν φοβισμένος «όταν του είπαν να έρθει να μιλήσουμε».

«Είχα καταλάβει ότι ήταν πιο κοντά (με κάποιους). Έπαιρνε και τον αδερφό μου. Έπαιρνε δύο συγκεκριμένα παιδιά που τους είχε δίπλα του. Το 19χρονο παιδί το έπαιρνε από παράρτημα σε παράρτημα. Ο αδελφός μου έχει μείνει από απουσίες γι αυτό το λόγο, επειδή κατέβαινε συχνά από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Τον (19χρονο) τον είχε μαζί του καθημερινά, του ζήταγε ο πατέρας να του βγάζει τα παπούτσια, να τον περιποιείται. Ο αδερφός μου δεν μου είπε κάτι, λογικό είναι. Φοβάται νομίζω. Μια φορά έχω μιλήσει στο τηλέφωνο από τότε που έχω φύγει και άλλη μια φορά είχα πάει να πάρω κάτι χαρτιά από δικηγόρο και τον είχα δει τον αδερφό μου κατά τύχη. Όταν του είπαν να έρθει να μιλήσουμε ήταν φοβισμένο το παιδί. Πρώτη φορά τον είχα δει έτσι” κατέληξε ο πρώην τρόφιμος της “Κιβωτού».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cokcdbway8kp)


Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 26χρονος για την παράσυρση της 21χρονης

Μουντιάλ 2022: Ανατριχιαστική η ακτινογραφία στο κρανίο του Σαουδάραβα παίκτη μετά τη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα με άκρα μυστικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης