Κιβωτός του Κόσμου - Νέες καταγγελίες: Ο πατήρ Αντώνιος «εμφάνιζε τον εαυτό του σαν το Θεό»

Κιβωτός του Κόσμου - Νέες καταγγελίες: Ο πατήρ Αντώνιος «εμφάνιζε τον εαυτό του σαν το Θεό»

Παιδιά που φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» μίλησαν για τη συμπεριφορά του πατέρα Αντώνιου και άλλων υπαλλήλων της οργάνωσης

antonios-mak1
Συνεχίζεται το μπαράζ καταγγελιών σχετικά με συμπεριφορές και πρακτικές στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», με τις αποκαλύψεις να προκαλούν αίσθηση τόσο για τις κακοποιήσεις ου υφίσταντο τα παιδιά, αλλά και για όσα φέρεται να ανέφερε ο ίδιος ο πατήρ Αντώνιος, εμφανίζοντας τον εαυτό του – βάσει των μαρτυριών – ως «Θεό», ως «τον Ιησού».

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 μίλησε ένας πολύτεκνος πατέρας, αρκετά εκ των παιδιών του οποίου περνούσαν πολλές ώρες της ημέρας στην «Κιβωτό του Κόσμου». Σε αποκαλύψεις προχώρησε και ένα από τα παιδιά του συγκεκριμένου πατέρα, ένα κοριτσάκι που μίλησε για τις τιμωρίες που υφίστατο από δασκάλους και στελέχη της δομής, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο εμφάνισε ο πατήρ Αντώνιος τον εαυτό του.

Ο πατέρας είπε πως αρκετές φορές τα παιδιά του είχαν χτυπηθεί, ενώ ήταν στην δομή και πως πήγε και έκανε καταγγελία στον Εισαγγελέα, αλλά δεν έγινε το παραμικρό για να ερευνηθεί η υπόθεση. Αντιθέτως αμέσως μετά του έγινε καταγγελία από ανθρώπους της ΜΚΟ για κακοποίηση παιδιού από τον ίδιο, ώστε να σταματήσει.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojkizkx8tkx)


Το κορίτσι προκάλεσε αίσθηση με όσα είπε στον ΑΝΤ1, αφού ανέφερε μεταξύ άλλων πως κάποια στιγμή μια εταιρεία έκανε χορηγία 300 μπουφάν, αλλά κανένα δεν πήγε σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη και αντιθέτως πουλήθηκαν σε μπαζάρ για να συγκεντρωθούν μετρητά για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Το παιδί είπε ακόμη πως «δασκάλες μας έβαζαν τιμωρία, μας τσιμπούσαν και μας χτυπούσαν αν κάναμε κάτι λάθος», σημειώνοντας πως «μας έβαζαν τιμωρία, αλλά το έλεγαν «συνέπεια», έτσι το ανέφεραν πάντα, δεν το έλεγαν τιμωρία».

Αίσθηση προκάλεσε και όσα είπε για το φαγητό, λέγοντας πως στα παιδιά προσφέρονταν «δύο πατάτες για μεσημεριανό, όμως μετά που έτρωγαν οι μεγάλοι, είχε εντελώς διαφορετικό, πολύ καλύτερο φαγητό».

Εντύπωση προκάλεσαν και οι αναφορές του κοριτσιού ότι «ο πατήρ Αντώνιος στις λειτουργίες έλεγε ότι είναι ο Θεός, έλεγε ότι εκείνος είναι ο Ιησούς, έτσι παρουσίαζε τον εαυτό του, ως τον Ιησού. Έλεγε ότι «είναι παντοδύναμος, παρουσίαζε τον εαυτό του ότι είναι κάτι ανώτερο».

«Ο Εισαγγελέας τα είχε κάνει πλακάκια με τον πατέρα Αντώνιο»

Κλείσιμο
Στον ΑΝΤ1 μίλησε και μια πρώην φιλοξενούμενη στην δομή του Κολωνού, η οποία είπε πως διαγνώστηκε με κατάθλιψη, «Ζητούσα την βοήθεια που θα έπρεπε να έχω για ένα τέτοιο πρόβλημα, αλλά δεν είχα αυτό που περίμενα. Με «πάρκαραν» εκεί στην δομή. Ένιωθα ότι με είχαν αφήσει μόνη μου. Δεν είχαν ψυχολόγο εκεί. Με άφησαν να ψάξω μόνη μου για ψυχολόγο».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojleaf6mdvt)


Ανέφερε πως από την «Κιβωτό του Κόσμου» είχε παραχωρηθεί ένα σπίτι στο Φάληρο για να μένει με την μητέρα και τον πατέρα της η ανήλικη τότε κοπέλα, η οποία ως «αντάλλαγμα» την έβαζαν να πηγαίνει σε κηδείες με ένα κουτί συλλογής χρημάτων από τους παριστάμενους υπέρ των σκοπών της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και ως τιμωρία ή «συνέπεια», όπως ονομαζόταν από του ανθρώπους της δομής «με είχαν κλεισμένη για 3,5 μήνες στο νηπιαγωγείο για να αλλάζω τα μωρά».

Όπως τόνισε, «Από το 2016 είχα μιλήσει με Εισαγγελέα για όλα αυτά, αλλά ο Εισαγγελέας «τα είχε κάνει πλακάκια με τον πάτερα Αντώνιο». Πήγα στην δομή για να μιλήσουμε με τον πατέρα Αντώνιο και έκαναν την κίνηση να καλέσουν την Αστυνομία για να με πάρουν από εκεί και να πουν στον εισαγγελέα ότι εγώ ενοχλούσα».


Ειδήσεις σήμερα:

Αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» ο εμπρηστής της Real

«Αντίκρυσα τον Παύλο πεσμένο, μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε» κατέθεσε φίλος του Φύσσα

Ασφυξία δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 75χρονης στη Ρόδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης