Πλεύρης: Αδιανόητο να ζητούν στην Τουρκία από την 39χρονη να πληρώσει για τη νοσηλεία

Πλεύρης: Αδιανόητο να ζητούν στην Τουρκία από την 39χρονη να πληρώσει για τη νοσηλεία

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε την είδηση που ήθελε το τουρκικό νοσοκομείο στο οποιο νοσηλευόταν η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση τκς Κυριακής, να πληρώσει τα νοσήλιά της

plevris_th
Την είδηση πως το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης στο οποίο νοσηλευόταν η 39χρονη Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε στην προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση, της ζήτησε να καταβάλει τα νοσήλια, σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης, με παρέμβαση του οποίου η κοπέλα επέστρεψε στην Ελλάδα, τόνισε πως ο τραυματισμός της δεν σημειώθηκε σε μία δραστηριότητα που έκανε, κάτι το οποίο δεν θα δικαιολογούσε και πάλι τη συγκεκριμένη αντίδραση του νοσοκομείου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cocw7qoayfmx)


«Είναι αδιανόητο. Η κοπέλα είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυξημένη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει υπηρεσίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω τι έχει γίνει με το τουρκικό νοσοκομείο. Θεωρούσα ότι όταν ένας Ελληνας πολίτης στο εξωτερικό είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και δεν είναι μόνο τραυματίας από θραύσματα, πρέπει να γίνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η χώρα που είσαι πολίτης σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθείς και να νοσηλευτείς με ασφάλεια σε ένα νοσοκομείο» είπε ο κ. Πλεύρης.

«Επιλέξαμε η διαδρομή να γίνει με ασθενοφόρο επειδή δεν έχουμε εικόνα για την ακριβή κατάστασή της. Στο Παπαγεωργίου υπάρχει πλήρης προετοιμασία. Πέρα από υπουργός είμαι και πατέρας και αντιλαμβάνομαι ότι ο πατέρας και η μητέρα έπαθαν σοκ και έπρεπε να δείξουμε πως έχουμε αντανακλαστικά. Αν ήθελαν οι γονείς να μείνει στην Τουρκία, θα βρίσκαμε τρόπο για να καλύψουμε τα νοσήλια», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για την επιστροφή της 39χρονης στην Ελλάδα.

Τέλος, όπως είπε, στην Ελλάδα «με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει άνθρωπος, πολίτης ή που θα περάσει από την επικράτεια και να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν διαδικασίες για είσπραξη νοσηλίων από ασφαλιστικούς οργανισμούς κάθε κράτους, αλλά να μην γίνει επέμβαση χωρίς να πληρώσει πολίτης, αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

«Έχασε πολύ αίμα στην έκρηξη, ζει από θαύμα», λέει η μητέρα της Ελληνίδας στην Κωνσταντινούπολη

Θανατηφόρο τροχαίο στο Περιστέρι - Φορτηγό παρέσυρε 29χρονο και τον σκότωσε

«Θέλω να δικαιώσω την ψυχούλα του παιδιού μου» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης