Θεσσαλονίκη: «Φτάσαμε σε 6' στο νοσοκομείο» - Πώς οι αστυνομικοί έσωσαν τον 6χρονο που πνιγόταν

Θεσσαλονίκη: «Φτάσαμε σε 6' στο νοσοκομείο» - Πώς οι αστυνομικοί έσωσαν τον 6χρονο που πνιγόταν

Γέφυρα ζωής από αστυνομικούς και ΕΚΑΒ για εξάχρονο αγοράκι που πνιγόταν - «Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τα παραβλεπουμε όλα»

20221115_114406_0_
Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ήταν οι «φύλακες άγγελοι» του εξάχρονου παιδιού από την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης που το απόγευμα της Δευτέρας πνίγηκε την ώρα που έτρωγε φαγητό.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 18.00 όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για ένα ανήλικο αγόρι που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι του, παρουσίασε σπασμούς και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Η κινητοποίηση ήταν τεράστια. Πρώτοι στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και χωρίς να χάσουν κρίσιμο χρόνο ξεκίνησαν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και κατάφεραν να κάνουν το παιδί να αναπνεύσει.

Όπως περιγράφει ο Υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Νίκος Τσαγκάρης, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του βρέθηκαν πρώτοι στο σπίτι της οικογένειας, «χθες περίπου στις 7 το απόγευμα δεχθήκαμε κλήση για ανήλικο που δεν αναπνέει και οι γονείς του ήταν σε πανικό. Άμεσα μεταβηκαμε στην οικία που ήταν κι άλλοι συνάδελφοι. Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία, επειδή οι γονείς ήταν σε δύσκολη κατάσταση, καθώς κάποια στιγμή το παιδί σταμάτησε να αναπνέει τελείως, καθαρίσαμε την αναπνευστική οδό, άρχισε να παίρνει οξυγόνο και στη συνέχεια ήρθε ο σταθμός του ΕΚΑΒ», περιγράφει.

Θεσσαλονίκη: Έτσι έσωσαν οι αστυνομικοί τον εξάχρονο που πνίγονταν - "Σταμάτησε να αναπνέει"


Κλείσιμο
Θεσσαλονίκη: Έτσι έσωσαν οι αστυνομικοί τον εξάχρονο που πνίγονταν - "Σταμάτησε να αναπνέει"


«Στήσαμε "γέφυρα" ζωής, ανοίξαμε όλους τους δρόμους και από την οικία του ανηλίκου σε έξι λεπτά φτάσαμε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και όπως ενημερωθηκαμε το παιδί πάει καλά στην υγεία του. Σε φυσιολογικές συνθήκες αυτή η διαδρομή θα απαιτούσε πολύ περισσότερο χρόνο, καθώς είχε πολύ κίνηση και κάποιοι δρόμοι ήταν 'μπλοκαρισμενοι'», αναφέρει, τονίζοντας ότι «μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τα παραβλεπουμε όλα».

astynomia_thessaloniki_6xronos_arthrp
20221115_114349


Στη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε για να μεταφερθεί άμεσα το παιδί στο νοσοκομείο, συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά οχήματα με πληρώματα της Άμεσης Δράσης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και "Ζ".

«Όλοι μας γνωρίζουμε διασωστική και από τραύματα μάχης. Ο συνάδελφος μπόρεσε να βοηθήσει το παιδί να αναπνεύσει, μόλις του παρείχε βοήθεια έβγαλε φαγητό από τη μύτη και το στόμα. Η Άμεση Δράση έχει πάντα να κάνει με τον χρόνο και φτάνει πρώτη στο σημείο. Ύστερα από το περιστατικό συνεχίσαμε τη βάρδιά μας», σημειώνει ο κ. Τσαγκάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Γ' Παιδική Κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θέλω να δικαιώσω την ψυχούλα του παιδιού μου» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Bloomberg: Εκτός ορίων ο Ερντογάν στο Αιγαίο, στη χειρότερη ένταση της 10ετίας με την Ελλάδα

Πώς σώθηκε η Ελληνίδα στην Κωνσταντινούπολη - Το ωστικό κύμα σκότωσε μπροστά της μία οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης