Κύπρος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β'

Κύπρος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β'

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο 

076d19f2-6f94-493c-997e-be53dbbc9a7f_thumbnail_arxiepiskopos-kyprou-1
Στις 12:00 το μεσημέρι τελείται στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, η εξόδιος ακολουθία για τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β', ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 06.45 το πρωί.

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα παραστούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β', εκπρόσωπος του Πάπα, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας και πολιτικοί.

Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας, θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β' στην κρύπτη του εν λόγω ναού.

Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα και αύριο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Η «μεγάλη αποχώρηση» της Χερσώνας: Τακτικισμός ή πανωλεθρία;

Ικανοποιημένος ο Μπάιντεν από τα αποτελέσματα των εκλογών - «Είμαι έτοιμος να δεχτώ συμβιβασμούς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης