Απεργία Τετάρτη 9 Νοεμβρίου - Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Απεργία Τετάρτη 9 Νοεμβρίου - Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς Δακτύλιο την Τετάρτη (9/11) η Αθήνα - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

apergia-mmm
Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου έναντι της «ακρίβειας που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τους πολίτες» απευθύνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι δύο ενώσεις καλούν παράλληλα τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρες κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν στη γενική 24ωρη αυριανή απεργία τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ.

Το Μετρό (Γραμμές 2 και 3) θα λειτουργεί από τις 09:30 έως τις 15:00, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). Στη Γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 09:00 έως τις 17:00.

Στο Τραμ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 08:00 έως τις 22:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ.

Παράλληλα, νόμιμη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αυριανή απεργία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Συνδικάτο αποφάσισε να βγουν αύριο στους δρόμους 50 λεωφορεία που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα λειτουργήσουν τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΑμΕΑ και η λεωφορειακή γραμμή από και προς το αεροδρόμιο.

Στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο (τρένο - προαστιακός σιδηρόδρομος). Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 17:00.

Κλείσιμο
Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ.

Επίσης, λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ, θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και η Olympic Air.

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 09/11, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 00.01 με λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Στην κινητοποίηση, θα λάβουν μέρος οι καθηγητές καθώς και οι δάσκαλοι.

Παράλληλα, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα

Ελεύθερα χωρίς τους περιορισμούς του Δακτυλίου θα κυκλοφορούν αύριο (9/11) οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας λόγω της γενικής απεργίας που έχει ανακοινωθεί.

Σε ανακοίνωσή της η Τροχαία αναφέρει: «Λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Ειδήσεις σήμερα:

Με τον Κέρι τα είπε ο Μητσοτάκης στην Αίγυπτο - Παρέμβαση για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο - Ελπίδες ότι βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας

Παρατείνονται οι κυρώσεις κατά Τούρκων για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης