Από τη Μύκονο στο Μεξικό: Επένδυση €25 εκατ. από τον Σκορπιό στην άμμο της Τουλούμ

Από τη Μύκονο στο Μεξικό: Επένδυση €25 εκατ. από τον Σκορπιό στην άμμο της Τουλούμ

Οι 150 Έλληνες που θα στελεχώσουν τον Σκορπιό στην Τουλούμ, οι τζίροι των 20 εκατ. ευρώ και τα φιλοδωρήματα του 1 εκατ. ευρώ

SCORPIOS_2
Εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών και ξενοδοχείο πέντε αστέρων ανοίγουν τον Ιανουάριου του 2023 σε έναν από τους δημοφιλέστερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, το Τουλούμ, οι ιδιοκτήτες του μυκονιάτικου beach bar restaurant «Scorpios».

Σε νέο, γόνιμο τουριστικό έδαφος θα περπατήσει ο «Σκορπιός» που εκτός από τη Μύκονο θα ανοίξει παράρτημα στην απαράμιλλης ομορφιάς αρχαία πόλη των Μάγια, Τουλούμ. Ο επενδυτικός διασκελισμός δεν θα αφήσει ασυγκίνητους εκατομμύρια τουρίστες που έχουν ήδη πάρει γεύση από την εμπειρία του «Σκορπιού» στο νησί των Ανέμων.

Το beach bar «Σκορπιός» στην Τουλούμ θα λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2023 σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, διατηρώντας αναλλοίωτη την εξωτική γοητεία με την οποία απογειώθηκε στη Μύκονο. Το Τουλούμ έχει ρίξει «απόρθητα κάστρα», όπως το άλλοτε δημοφιλές Κανκούν, με τις παραλίες χιλιομέτρων να κοσμούνται από ψιλά, λευκά βότσαλα και τυρκουάζ νερά.
6d1166da-d85d-4540-96a7-1716388c0945

Στη «Μύκονο του Μεξικού», όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, η επένδυση που αποτελεί επιχειρηματικό «success story» που ξεκίνησε από την Ελλάδα, πρόκειται να φτάσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ. «Στόχος μας να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο» δηλώνει στο Θέμα ο συνιδιοκτήτης του «Σκορπιού», Μάριο Χέρτέλ που στήνει ένα εξωτικό σκηνικό, με ελληνικό άρωμα σε τοποθεσία που συνδυάζει την ιστορία με τη φυσική ομορφιά. «Θα έχουμε πάντα την ελληνική ταυτότητα» επισημαίνει ο επιχειρηματίας.

Κλείσιμο
Σε μία από τις τελευταίες οχυρωμένες πόλεις που έφτιαξαν οι Μάγια και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τηςUNESCO, πρόκειται να εγκατασταθεί το φημισμένο beach bar-restaurant της Μυκόνου. Μαζί με το εστιατόριο θα υπάρξει και καινοτομία καθώς θα ανοίξει πέντε αστέρων ξενοδοχείο με 56 δωμάτια για τους τουρίστες που θα επιλέξουν την υψηλών προδιαγραφών γαστρονομική εμπειρία σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Τα οφέλη της νέας επιχειρηματικής κίνησης στην τουριστική σκακιέρα δεν περιορίζονται μόνο στο κομμάτι της διασκέδασης. Θα ανοίξουν συνολικά σχεδόν 700 θέσεις εργασίες, ενώ την ίδια στιγμή στη νέα επιχείρηση θα απασχοληθούν περίπου 150 Έλληνες που είναι εκπαιδευμένοι στον βράχο της Παράγκας.
98fcc6f1-32f9-4cf5-a0fd-0b6ea1f61fc7

Γιατί στην Τουλούμ

Έχοντας βαθιά ριζωμένο μέσα του το επιχειρηματικό δαιμόνιο, ο Χέρτελ εξήγησε ότι η εξάπλωση του Σκορπιού σε τουριστικό προορισμό του Μεξικού γίνεται αφενός λόγω της καλής διασύνδεσης με Λος Άντζελες και Μαϊάμι και αφετέρου λόγω του συγκριτικού πλεονεκτήματος που έχει το Τουλούμ, του τοπίου του.

«Μέσα σε λίγες ώρες είναι εύκολο να φτάσεις από Λος Άντζελες και Μαϊάμι στο Τουλούμ. Η μετακίνηση είναι εύκολη» δηλώνει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας, ενώ με μια πρώτη ανάγνωση αντιλαμβάνεται κανείς πως παράγοντες της διεθνούς σόουμπιζ θα σπεύσουν να επισκεφθούν τον νέο «Σκορπιό». Εκείνο που χωρίς δεύτερη σκέψη θα κερδίσει τις εντυπώσεις είναι το τελικό αποτέλεσμα. Όπως και στο άγονο κυκλαδίτικο νησί, έτσι και στο Τουλούμ κοινός παρονομαστής θα είναι η φιλοσοφία που υπακούει στον «νόμο» της χαλαρότητας.

Τα κοινά δεν εξαντλούνται μόνο στη φιλοσοφία, αφού και στις δύο περιπτώσεις ξεπηδά η ιστορία.Στη Μύκονο, ο «Σκορπιός» έχει χτιστεί πάνω σε έναν βράχο της Παράγκας προσφέροντας στο κοινό μια σύγχρονη εκδοχή της αρχαίας αγοράς και στην Τουλούμ το εγχείρημα δανείζεται στοιχεία από τον πολιτισμό των Μάγια.
197a6662-4ed6-4068-8489-12337e3f80ae
«Δεν θα φτιάξουμε το ίδιο. Το κάθε μέρος έχει τη δική του ταυτότητα. Η αίσθηση είναι η ίδια, το στιλ διαφορετικό. Στο Τουλούμ θα υπάρχουν στοιχεία από τους Μάγια. Θα είναι μεγαλύτερο το εγχείρημα από εκείνο της Μυκόνου» σημειώνει ειδικότερα ο ιδιοκτήτης του «Σκορπιού».

Μιλώντας για τη λογική της κατασκευής ξενοδοχείου στο Τουλούμ, που θα συνοδεύσει τον «Σκορπιό», ο Χέρτελ εξήγησε ότι η πόλη μαγνητίζει διαφόρων ειδών «παίκτες» της διεθνούς σκηνής. Έχει εκτοπίσει από το βάθρο άλλους προορισμούς με ασύλληπτα υψηλή προσέλευση, καθώς οι παραλίες που διαθέτει έχουν προταθεί ως οι καλύτερες από τους πιο γνωστούς ταξιδιωτικούς οδηγούς.«Το Τουλούμ έχει τις πιο ωραίες παραλίες. Είναι πολύ εμπορικό, σε αυτό φτάνει πολύς κόσμος. Όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν τον Σκορπιό θα ζήσουν όλη την εμπειρία. Στο ξενοδοχείο μας θα υπάρχει και πισίνα» δηλώνει ο επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης. Όπως και στην περίπτωση του νησιού των Ανέμων έτσι και σε αυτήν του Τουλούμ, μπροστά από τα καταστήματα απλώνονται παραλίες, με το «βασίλειο» του τιρκουάζ να αναδύεται από τη θάλασσα.

Εξωτική «λεωφόρο» θα θυμίζει η παραλία μπροστά από τον Σκορπιό του Τουλούμ καθώς το μήκος της ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, ενώ το λευκό της άμμου συνδυάζεται με ακαταμάχητο τρόπο με τα τυρκουάζ νερά.

Κερδισμένοι θα βγουν και οι υπάλληλοι που απασχολούνται το καλοκαίρι στην Ελλάδα αφού θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και τον χειμώνα τις υπηρεσίες τους στο Τουλούμ. Λόγω της δυναμικής της επιχείρησης, όμως, όπως είναι φυσικό, υπάρχει πρόβλεψη και για μόνιμο προσωπικό, 500 εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο και εστιατόριο.

Όταν η συζήτηση φτάνει στην καλλιτεχνική ατζέντα, αυτή θα είναι πλούσια και διαφορετικά από εκείνη της Μυκόνου. Νέα ονόματα από το διεθνές μουσικό στερέωμα θα προκαλέσουν μια μεθυστική ατμόσφαιρα. Η αρχική αίσθηση της γαλήνης θα δώσει τη θέση της στην ξέφρενη διασκέδαση και ο ρυθμός δεν θα σταματήσει να κινεί τα νήματα.

«Αισθανόμαστε Έλληνες»

Από την κουζίνα του εστιατορίου στο Τουλούμ θα αναδύεται ελληνικό άρωμα, με την γαστρονομία να υπακούει στις νόρμες της Μεσογείου. Δεν θα λείψουν όμως και οι γνώριμες στους ντόπιους νοστιμιές. Ξεχωριστή θέση στο μενού θα έχουν τα ειδικά τάκος, μπουρίτος, στιλοβάτες της μεξικανικής κουζίνας.
6U8A4822
Οι ιδιοκτήτες του Σκορπιού

«Ο κόσμος λατρεύει την ελληνική φιλοξενία, αυτός μας συνοδεύει. Αισθανόμαστε Έλληνες και αυτό περιμένει ο κόσμος όταν πάμε σε άλλη χώρα», λέει αυθόρμητα ο Χέρτελ με ένα ύφος νοσταλγίας για τον τόπο γέννησης ενός εγχειρήματος που έμελλε να γίνει από τα πιο πολυσυζητημένα του κόσμου.

Το ενδιαφέρον είναι πως σε λίγους μήνες, μέχρι τον Μάρτιο, θα ανακοινωθούν και δύο νέοι προορισμοί όπου ο «Σκορπιός» θα ανοίξει τις δαγκάνες του. «Έχουμε και άλλα εγχειρήματα στη γραμμή. Είμαστε στην τελική ευθεία» τα λόγια του Χέρτελ μέσα από τα οποία δημιουργείται μια ευχάριστη προσμονή.
ac72498c-8d12-4b08-8a6c-850c63784a6c

Η πορεία του «Σκορπιού»

Πριν από τρία, περίπου, χρόνια ο «Σκορπιός» πέρασε κάτω από την ομπρέλα του «Soho House», του διασημότερου ίσως member club στον κόσμο, βασικός μέτοχος του οποίου είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ρόναλντ Μπερκλ.Ο πανίσχυρος επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται, σύμφωνα με το «Forbes», σε 2 δισ. δολάρια, κράτησε δίπλα του, τους δύο πολυμήχανους Γερμανούς Μάριο Χέρτελ και Τόμας Χέιν, εκείνους δηλαδή που εμπνεύστηκαν να χτίσουν πάνω στον βράχο της Παράγκας μια σύγχρονη εκδοχή της αρχαίας ελληνικής αγοράς, που τελικά μεταμορφώθηκε σε ένα πραγματικό κοπτήριο χρήματος, με τζίρο που μπορεί να φτάσει, ίσως και να ξεπεράσει, το 1 εκατ. ευρώ τη βραδιά.

Η επιχείρηση εστίασης «Σκπορπιός», δε, ξεπερνάει σε τζίρο τα 20 εκατ. ευρώ μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών και μοιράζει 1 εκατ. ευρώ στο προσωπικό του από τα φιλοδωρήματα των πελατών, στο τέλος κάθε σεζόν.
fc1a8ae6-4dbd-4552-be17-c027b532de25

Η τουριστική δύναμη του Τουλούμ

Στη νοτιοανατολική πλευρά του Μεξικού, όπου οι ειδυλλιακές παραλίες με τη λευκή άμμο συναντούν τα θέρετρα, βρίσκεται το εξωτικό μέρος με την ιστορία αιώνων. Η οχυρωμένη πόλη ήταν από τις τελευταίες που έχτισαν οι Μάγια και μέχρι και σήμερα διατηρεί ζωντανή την ιστορία της. Η «Πόλης της Αυγής», όπως συνηθίζουν ακόμη να την αποκαλούν, βρέθηκε στο ιστορικό απόγειό της μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα.Την παράσταση κλέβουν και οι ξύλινες καλύβες του Τουλούμ που προσφέρουν εξερεύνηση και περιπέτεια στο φυσικό τοπίο.

Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2022 είχε αναδειχθεί το Τουλούμ, από τον ξένο Τύπο, με τη βρετανική εφημερίδα Guardian να γράφει για μια τουριστική έκρηξη το περασμένο καλοκαίρι.

Μέσα σε δύο χρόνια, τέσσερα επιπλέον εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την πόλη, ενώ αναμένεται και περαιτέρω άνοδος λόγω του νέου αεροδρομίου που είναι προγραμματισμένο να χτιστεί τον επόμενο χρόνο.Σε «βασίλισσα της γιόγκα» είχε, δε, αναδειχθεί η μεξικανική πόλη το 2017. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως ο νέος «Σκορπιός» θα περπατήσει ξανά στα μονοπάτια της επιτυχίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτωπο καταιγίδων 900 χλμ. πλησιάζει τη δυτική Ελλάδα - Δείτε χάρτες

Έρχονται δύο ακόμη εντάλματα για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό

Τραγωδία στο Σουφλί: Νεκροί ηλικιωμένοι μετά από φωτιά σε μονοκατοικία - Κατέρρευσε η στέγη και εγκλωβίστηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης