Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Έρχονται δύο ακόμη εντάλματα μέσα στην εβδομάδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Έρχονται δύο ακόμη εντάλματα μέσα στην εβδομάδα

Ξεσκονίζεται η λίστα των 212 προφίλ που έφτιαξαν άνδρες από όλη τη χώρα για να συνομιλούν μέσω της εφαρμογής BlindChat με την ανήλικη - Πιθανόν να κληθεί ξανά το παιδί για κατάθεση

viasmos-kakopoiisi-6
Η πλήρης ταυτοποίηση δύο ακόμη υπόπτων, απομένει για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των συλλήψεων διεστραμμένων ανδρών που έκλειναν ραντεβού και βίαζαν το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό. Πρόκειται για ένα άτομο λίγο πάνω από τα 45 από την ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης, άγαμος, ανεπάγγελτος, το όνομα του οποίου αναφέρεται και στην πολυσέλιδη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια. Ο δεύτερος, περίπου 55 ετών, από τα βόρεια της Αθήνας πολύτεκνος για τον οποίο μάλιστα στις απόρρητες αναφορές της Ασφάλειας, υπογραμμίζεται πως έχει άγρια και αισχρή σεξουαλική συμπεριφορά.

Την ίδια ώρα, ανοίγει ο δεύτερος κύκλος ερευνών, που έχει να κάνει με ένα άλλο πεδίο και συγκεκριμένα το χώρο όπου ο Ηλίας Μίχος, πήγε πέντε φορές το κοριτσάκι και το βίασαν περίπου 25 άτομα. Αρχικά, τα στοιχεία έλεγαν πως επρόκειτο για έναν οίκο ανοχής στο Γκάζι, όπου υπεύθυνος είναι ένας παλιός γνώριμος των αρχών με το μικρό όνομα Βασίλης, όμως τα νέα δεδομένα δείχνουν ένα “ροζ” διαμέρισμα airbnb στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, ξεσκονίζεται η λίστα των 212 προφίλ που έφτιαξαν άνδρες από όλη τη χώρα για να συνομιλούν μέσω της εφαρμογής BlindChat με τη μαθήτρια από τον Κολωνό. Από αυτούς, 18 προσήλθαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και υποστήριξαν ότι απλά συνομιλούσαν με το παιδί χωρίς να το συναντήσουν ποτέ. Όμως για τρεις από αυτούς, έναν 39χρονο, έναν 55χρονο και έναν 43χρονο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης καθώς είχαν συναντήσει από μια έως τρεις φορές ο καθένας το κοριτσάκι.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κληθεί για νέα κατάθεση το παιδί, κάτι που όπως λένε οι αξιωματικοί- παιδοψυχολόγοι, είναι μια πολύ επώδυνη διαδικασία όμως, απαραίτητη για τη διερεύνηση του σκέλους της ζοφερής αυτής υπόθεσης που έχει να κάνει με το “ροζ”airbnb του κέντρου της Αθήνας.

Οι επόμενοι δύο

Κλείσιμο
Στους αναλυτές της Ασφάλειας που κλήθηκαν από τις 3 Σεπτεμβρίου να αξιολογήσουν και να χειριστούν την υπόθεση του Κολωνού, η πρώτη “κόκκινη λίστα” των βιαστών απαρτιζόταν από 10 ονόματα. Για τους 8 από αυτούς, εκδόθηκαν ήδη εντάλματα σύλληψης. Οι 4 είναι στη φυλακή και οι επόμενοι στη διαδικασία απολογίας και προφυλάκισης. Υπάρχουν όμως και δύο ακόμη περιπτώσεις που η έρευνα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και έχει μπει στο τελευταίο στάδιο πριν ταυτοποιηθούν πλήρως, αναγνωριστούν από το κοριτσάκι και τυλιχτούν σε μια κόλλα χαρτί για να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Όλα δείχνουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε τα δύο νέα εντάλματα σύλληψης.

Ποιο είναι όμως το προφίλ των δύο προσώπων που έχουν μπει στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας; Σε γενικές γραμμές δεν διαφέρει με αυτό των 8 προηγούμενων ατόμων. Ουσιαστικά, μιλάμε για ανθρώπους της διπλανής πόρτας με “καθαρό” ποινικό μητρώο. Ο ένας μάλιστα πολύτεκνος που είχε φτιάξει κρυφό προφίλ στο BlindChat, για να βρίσκει πληρωμένη ηδονή. Ο δεύτερος που είναι άγαμος, εντοπίστηκε από μηνύματα που βρήκε η θεία της μικρής στην διαδικτυακή εφαρμογή Viber. Έτσι, η ταυτότητα του, το προφίλ του και τα πληρη στοιχεία του βρίσκονται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Ο άνδρας, είναι από την περιοχή των νοτίων προαστίων και συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης και είναι ανεπάγγελτος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο συγκεκριμένοι ύποπτοι, είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, αυτό βέβαια, σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των διαδικτυακών ραντεβού που έκλεινε ο Μίχος και οδηγούσε το κοριτσάκι με το αυτοκίνητο του κοντά στο σταθμό του μετρό των Σεπολίων για να το βιάσουν οι πελάτες του.

Το μυστηριώδες airbnb

Ίσως, λένε οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, ο νέος κύκλος ερευνών που αφορά στα ραντεβού που έκλεινε ο 53χρονος σε συγκεκριμένο χώρο της Αθήνας να είναι και ο δυσκολότερος. Εδώ, δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη και προφίλ σε διαδικτυακές εφαρμογές. Συνεπώς η τεκμηρίωση του εγκλήματος και οι λεπτομέρειες για το πως κλείστηκαν τα ραντεβού της ντροπής, είναι δυσκολότερη. Έτσι, ο μόνος τρόπος να λυθεί το μυστήριο, είναι να εντοπιστεί ο χώρος όπου οι παιδόφιλοι συναντούσαν το 12χρονο κορίτσι και το βίαζαν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μικρή περιέγραψε με λεπτομέρειες το δωμάτιο του μαρτυρίου αλλά και το κτήριο και όσο μπορούσε την περιοχή. Βέβαια, όπως λένε “πηγές” στο ΘΕΜΑ, αν και οι αστυνομικοί της έδειξαν συγκεκριμένο χώρο για τον οποίο από την έρευνα τους, είναι σίγουροι ότι εκεί την οδηγούσε ο Μίχος, το κοριτσάκι, όταν τον είδε ήταν διστακτικό, ήταν καταρρακωμένη ψυχολογικά και η εξέταση της σταμάτησε εκεί.

Αρχικά και με δεδομένο ότι υπήρχε η κατάθεση μιας γυναίκας ιδιοκτήτριας οίκου ανοχής στο Γκάζι, οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι πιθανότατα τα πέντε ραντεβού του Μίχου να πραγματοποιήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο. Όμως, στις καταθέσεις που έδωσαν καμία από τις εκδιδόμενες στον συγκεκριμένο οίκο ανοχής αλλά και το προσωπικό, δεν αναγνώρισε το παιδί και τον Μίχο. Με αυτό το νέο στοιχείο οι αστυνομικοί άρχισαν να “χτενίζουν” την ευρύτερη περιοχή για άλλο οίκο ανοχής αλλά και ένα μυστηριώδες διαμέρισμα που είχε μισθωθεί μέσω της πλατφόρμας airbnb, προκειμένου να περνούν το κατώφλι οι μυημένοι για να συναντούν και να βιάζουν το κοριτσάκι.

Στην τρίτη κατάθεση της η μικρή αποκάλυψε ότι στη διάρκεια περίπου μιας ώρας την επισκέπτονταν και τη βίαζαν περίπου πέντε άτομα. Άρα η “ροζ” λίστα του airbnb περιλαμβάνει περίπου 25 άνδρες που πρέπει να βρεθούν, να ταυτοποιηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Εκτιμούν ότι αν βρουν το διαμέρισμα, τότε θα καταφέρουν να φθάσουν στην αλυσίδα της διαστροφής με τους 25 βιαστές του airbnb.

Σε αυτό το κομμάτι των ερευνών, η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το κορίτσι είναι μεγάλη. Για αυτό υπάρχει η σκέψη στους επιτελείς της Ασφάλειας, να κληθεί εκ νέου το 12χρονο παιδί στο ειδικό δωμάτιο με τον αριθμό 8 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ για να εξεταστεί. Μια διαδικασία που οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι λένε ότι είναι ιδιαίτερα οδυνηρή για τη μικρή μαθήτρια από τον Κολωνό, όμως πρέπει να γίνει για να οδηγηθούν οι αρχές στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της δραματικής υπόθεσης.

Πότε απολογούνται

Την Τρίτη, αναμένεται να απολογηθούν μετά την προθεσμία που πήραν οι τρεις από τους τέσσερις εμπλεκόμενους στην υπόθεση για τους εξεδόθησαν εντάλματα σύλληψης την περασμένη Πέμπτη, ενώ ο τέταρτος θα απολογηθεί τη Δευτέρα αφού το πρωί του Σαββάτιυ πήρε προθεσμία. Πρόκειται για έναν 35χρονο εισοδηματία άεργο με τα αρχικά Ι. Δ από την περιοχή του Κορυδαλλού, ο οποίος ζει από τα ακίνητα του και φέρεται να έκλεισε τουλάχιστον τρία ραντεβού και συνάντησε τη μικρή για να τη βιάσει. Ο δεύτερος είναι ένας 39χρονος συνοδός ασφαλείας Σ.Α, από το Νέο Ηράκλειο, πατέρας ενός 9χρονου αγοριού, ένας 55χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Α.Μ και τέλος ένα άτομο από την Κόρινθο, ηλέκτρολόγος πλοίων με τα αρχικά Α.Μ 43 ετών.

Από τα 4 αυτά εντάλματα σύλληψης, τα τρία, αφορούν σε άτομα από την λίστα των 212 που συνομίλησαν με το κοριτσάκι στην εφαρμογή γνωριμιών BlindChat. Αυτό το δεδομένο δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη 194 άτομα που δεν έχουν δώσει εξηγήσεις στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Έτσι, συνεχίζουν να ξεσκονίζουν τα ηλεκτρονικά προφίλ των 194 ατόμων καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι που ήρθαν σε επαφή με τη μικρή και δεν περιορίστηκαν μόνο στα μηνύματα που έστελναν μέσω του chat.

Ήδη, τα περισσότερα προφίλ έχουν ταυτοποιηθεί με συγκεκριμένα άτομα και αναμένεται ένας – ένας να ανέβουν στον 8ο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και εκτός από την έρευνα ενόρκως που θα δώσουν να αφήσουν και το κινητό τους τηλέφωνο για να το εξετάσουν οι αστυνομικοί.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Eva: Σε τρείς φάσεις οι καταιγίδες - Ξεκίνησαν από το βόρειο Ιόνιο - Πότε θα χτυπηθούν Αττική και Θεσσαλονίκη

Twitter: Τι έγραψε ο Έλον Μασκ στο e-mail απόλυσης - Καρατόμησε ολόκληρα τμήματα

Νίκος Βέρτης: Το θρίλερ με τον «μαϊμού» εμβολιασμό, ο μεγιστάνας χορηγός και οι αγωγές της οργής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης