Θεσσαλονίκη: «Τα προβλήματα δεν λύνονται υψώνοντας χέρι» - Τι λένε οι γονείς για τη συμπλοκή σε Κολέγιο

Θεσσαλονίκη: «Τα προβλήματα δεν λύνονται υψώνοντας χέρι» - Τι λένε οι γονείς για τη συμπλοκή σε Κολέγιο

Την θλίψη και τον αποτροπιασμό για το πρωτόγνωρο συμβάν που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης, στους χώρους του ιδιωτικού σχολείου εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

thessaloniki_ksylo
Ανακοίνωση σχετικά με την άγρια συμπλοκή και τον ξυλοδαρμό του ανήλικου μαθητή στο ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εκφράζοντας την θλίψη και τον αποτροπιασμό του για το πρωτόγνωρο συμβάν που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης, στους χώρους του σχολείου.

«Σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται & σε καμία περίπτωση το περιστατικό αυτό δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες μας, που πιστεύουμε και θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας», τονίζει.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-co2vgsvfe7u1)

Παράλληλα, ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση στους γονείς των μαθητών του Κολεγίου Δελασάλ, να συμβάλουν όλοι ώστε να επικρατήσει ενότητα και ομοψυχία στη σχολική κοινότητα. «Καλούμε λοιπόν τους γονείς & κηδεμόνες, όλοι μαζί να φροντίσουμε για την επόμενη ημέρα. Στόχος μας είναι να επικρατήσει η ενότητα και η ομοψυχία εντός της μεγάλης οικογένειας του ΔΕΛΑΣΑΣΛ και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, το τρίπτυχο: α) γονείς – κηδεμόνες, β) εκπαιδευτική κοινότητα & στελεχιακό προσωπικό, γ) μαθητές», αναφέρει.

Τονίζει, δε, ότι «εμπιστευόμαστε την Διοίκηση του σχολείου και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί της, ώστε από κοινού να πετύχουμε τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος, από την επικράτηση της κανονικότητας και του ειρηνικού κλίματος. Η Διοίκηση του σχολείου, συνεκάλεσε τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος από το νόμο να επιβάλει τις ποινές. Δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο, καλώντας σε ειδικές δράσεις ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, ώστε να μιλήσουν στα παιδιά μας και να αποκατασταθεί το καλό κλίμα εντός του σχολείου. Ζητάμε την συμμετοχή κάθε γονέα & κηδεμόνα να είναι σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά και να υπενθυμίζει ότι η βία δεν αποτελεί λύση για κανένα πρόβλημα. Παρακαλώ να θυμίζουμε στα παιδιά μας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται υψώνοντας το χέρι ή τον τόνο της φωνής μας, αλλά υψώνοντας τα επιχειρήματά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, η συμπλοκή και ο άγριος ξυλοδαρμός του μαθητή Λυκείου από συμμαθητές του, έγινε το πρωί της Τρίτης, έξω από το κυλικείο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο. Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό, η διοίκηση του ιδιωτικού σχολείου απέβαλε οριστικά τέσσερες μαθητές που άσκησαν σωματική βία εις βάρος του ανηλίκου.

Κλείσιμο
Σε βίντεο ντοκουμέντο από το άγριο περιστατικό, το οποίο προβλήθηκε εχθές το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, δείχνει λίγα δευτερόλεπτα από όλα όσα έγιναν το πρωί της περασμένης Τρίτης και σε αυτά αποτυπώνεται η ωμή βία μεταξύ πολλών μαθητών που γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλον στην αυλή του σχολείου.

Σημειώνεται ότι, άνθρωποι από την πλευρά του μαθητή που δέχθηκε άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική, ξεκαθαρίζουν ότι το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί ένα απόσπασμα από το βίαιο περιστατικό και όχι όλα όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης. Ξεκαθαρίζουν, ακόμη, ότι ο μαθητής δέχθηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση από αρκετά άτομα, μαθητές μεγαλύτερης τάξης, την ώρα που βρίσκονταν μπροστά στο κυλικείο.

Η ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου για το περιστατικό:

«Μετά τη διοχέτευση και αναμετάδοση εσφαλμένων και ελλιπών πληροφοριών με αφορμή το πρόσφατο και πρωτοφανές περιστατικό βίας ανάμεσα σε μαθητές Λυκείου, που παρόμοιό του δεν έχει συμβεί ποτέ στα 135 χρόνια λειτουργίας του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», και λαμβάνοντας υπόψη την έκταση που πήρε το ζήτημα, αλλά και την επίπτωση της δημοσιότητας αυτής πρωτίστως στην ψυχική υγεία των μαθητών μας, η Διοίκηση του Κολεγίου επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

- Από την πρώτη στιγμή της αντιπαράθεσης δύο μαθητών, κατά την αποχώρησή τους από το Σχολείο, στις 25 Οκτωβρίου 2022, οι εκπαιδευτικοί μας διαμεσολάβησαν, ως όφειλαν, για να αποφορτιστεί η κατάσταση.

-Στη συνέχεια, την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, ενημερωθήκαμε για περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού που έλαβαν χώρα εκτός σχολικού πλαισίου και καλέσαμε την ίδια μέρα τους εμπλεκόμενους μαθητές και τους διαμεσολαβητές εκπαιδευτικούς, με στόχο την άμεση αποκατάσταση του κλίματος ειρήνης.

-Ωστόσο, οι δύο μαθητές, ως συνέχεια του προηγούμενου συμβάντος, διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, στην αυλή του Λυκείου, και τέσσερις άλλοι επιτέθηκαν σωματικά στον έναν εκ των δύο, στον οποίο δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τη νοσηλεύτρια του σχολείου. Οι γονείς του μαθητή που τραυματίστηκε ειδοποιήθηκαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Όλοι οι μαθητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό αποβλήθηκαν, ενώ οι τέσσερις μαθητές που άσκησαν σωματική βία αποβλήθηκαν διά παντός από το Κολέγιο καθώς, βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Κολεγίου, η σωματική επίθεση και κακοποίηση είναι μη αποδεκτή, από όπου και αν προέρχεται.

-Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος διασφαλίζει την ομαλή επαναφορά των μαθητών στη μαθησιακή τους καθημερινότητα, τόσο αυτών που αποβάλλονται όσο και αυτών που δέχονται την επίθεση.

Από την πρώτη στιγμή, το προσωπικό και η Διοίκηση του Κολεγίου επέδειξε όχι μόνο γρήγορα αντανακλαστικά στα δύο γεγονότα που συνέβησαν εντός του χώρου του Κολεγίου, αλλά κυρίως ενδιαφέρον για τη σωματική και ψυχική υγεία όλων των μαθητών μας, ακόμα και όταν οι συμπεριφορές εκφοβισμού συνέβησαν εκτός του σχολικού πλαισίου και κατά συνέπεια ήταν ανέφικτο να ελεγχθούν από πλευράς μας.

Επιπλέον, άμεσα προσφέραμε όλη μας τη φροντίδα και όλους τους διαθέσιμους πόρους στη διαχείριση και αποφόρτιση της κατάστασης, συζητώντας με τους μαθητές των τμημάτων του Λυκείου, ώστε να αντιληφθούν τις σοβαρότατες συνέπειες παρόμοιων περιστατικών. Επίσης, οργανώσαμε ομιλίες με τους συμβούλους ψυχικής υγείας του Σχολείου. Επιπρόσθετα, ενημερώσαμε τους γονείς των εμπλεκόμενων μαθητών, με τους οποίους και έχουμε, από την πρώτη στιγμή, ανοιχτή επικοινωνία και διάλογο, ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε την ψυχική ηρεμία των μαθητών μας.

Κάθε περιστατικό βίας εντός του σχολικού πλαισίου τραυματίζει όχι μόνο το ίδιο το θύμα, αλλά και συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και διοίκηση. Με δεδομένη την πιστή τήρηση του κανονισμού σε κάθε περιστατικό βίας, εργαζόμαστε, ώστε η αυριανή μέρα – και κάθε μέρα- στην τάξη να είναι ειρηνική, και θέτουμε ως βασική προτεραιότητα την παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων από ειδικούς επιστήμονες, που θα συνδράμουν στην ομαλή επαναφορά τους στο σχολικό περιβάλλον. Διατηρούμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με γονείς και μαθητές, με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της συναισθηματικής και γνωστικής τους κατάστασης και της ηρεμίας τους. Ήδη έχει προγραμματιστεί νέα ενημέρωση των γονέων και των μαθητών του Λυκείου.

Το Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ είναι ένας χώρος ζωής, ελευθερίας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, δημιουργικής έκφρασης και ελπίδας και θα παρέχει πάντα ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές του».


Ειδήσεις σήμερα:

Σι σε Σολτς: Η πολιτική εμπιστοσύνη δύσκολα οικοδομείται και εύκολα καταστρέφεται

Λήξη συναγερμού: Διαλύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό o κινεζικός πύραυλος

Τραγικό το τέλος των ηλικιωμένων στα Λουτρά Σιδηροκάστρου - Ο 72χρονος πέθανε για να σώσει τη σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης