Το νομοσχέδιο «απειλή» για την υγεία, τους γιατρούς και τους πολίτες, λένε γιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες

Το νομοσχέδιο «απειλή» για την υγεία, τους γιατρούς και τους πολίτες, λένε γιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες

Οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το ΕΣΥ, «σπρώχνει» τους ειδικευόμενους στο εξωτερικό, υποστηρίζουν για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας τέσσερις ενώσεις Ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών

giatroi33322
Τέσσερις επαγγελματικές ενώσεις Ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών  -παιδιάτρων, οφθαλμιάτρων, γενικώς των γιατρών και των ΩΡΛ- εκφράζουν την αντίθεσή τους για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα νοσοκομεία και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών εντός ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα.

"Βρίσκει αντίθετους όλους τους επίσημους φορείς των νοσοκομειακών και ιδιωτών γιατρών, αφού καταργεί ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, οδηγεί σε αφανισμό τα μικρά ιατρεία και πλήττει, τελικά, τον ίδιο τον πολίτη" αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

"Το νομοσχέδιο πλήττει τόσο το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας όσο και τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Δίνοντας το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου στους μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς του ΕΣΥ, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τον ελευθεροεπαγγελματία γιατρό, οδηγεί στη διάλυση του μικρού ιδιωτικού ιατρείου ευνοώντας, παράλληλα, λόγω της επακόλουθης αύξησης των προσφερόμενων υπηρεσιών, μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά πολυϊατρεία" αναφέρουν σχετικα.

Επιπλέον, προσθέτουν πως "οδηγεί στην πλήρη διάλυση και απαξίωση το ΕΣΥ. Αντί να προωθεί την στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την αύξηση -βάσει και της επίσημης απόφασης του συμβουλίου της επικρατείας- των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ, οδηγεί σε κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών".

Επίσης, "πλήττει την εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών οι οποίοι μετατρέπονται σε αναλώσιμο ιατρικό δυναμικό με τη μετακίνηση τους σε νοσοκομεία -ακόμη και εκτός υγειονομικής τους περιφέρειας- με βάση τις ανάγκες του συστήματος και όχι με βάση ουσιαστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, οδηγώντας τους, τελικά, και αυτούς σε χώρες του εξωτερικού" καταλήγουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος για οδηγό λεωφορείου στον Ασπρόπυργο: Τον πυροβόλησαν ενώ οδηγούσε - Τρεις συλλήψεις

Ιστορικό ρεκόρ για τη Ρεβυθούσα - Εκφορτώθηκαν 60 φορτία LNG το α’ εξάμηνο

Όσα έγιναν στη συναυλία της Panik: Η συγκίνηση του Αργυρού, η αποθέωση για τον 50 Cent
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης