Σάκης Αρναούτογλου: Εξηγεί τον περίεργο καιρό - Τι είναι ο «θόλος ζέστης» και το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα»

Σάκης Αρναούτογλου: Εξηγεί τον περίεργο καιρό - Τι είναι ο «θόλος ζέστης» και το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα»

Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί γιατί έχουμε τόση ζέστη και μάλιστα παρατεταμένη; - Δείτε την πρόγνωση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

kairos
Για «ασυνήθιστο για την εποχή ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου, σε νέα του ανάρτηση στο Facebook.

Ο καιρός είναι απρόσμενα ζεστός για την εποχή ενώ όπως είχε εκτιμήσει πριν κάτι ημέρες ο Σάκης Αρναούτογλου για αυτή την εβδομάδα, υπάρχει αισθητή άνοδος στη θερμοκρασία, με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου να συνοδεύεται από ασυνήθιστη- για την εποχή- ζέστη, κάτι που θα βοηθήσει τα σχέδια απόδρασης των εκδρομέων του τριημέρου της 28ης.

Σήμερα λοιπόν, σε νέα του δημοσίευση, ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί τι συμβαίνει με τον καιρό και γιατί υπάρχει τόση ζέστη.

«Ασυνήθιστο για την εποχή ''Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα'' ή αλλιώς ''κόλλημα'' του καιρού (ένα Aέρινο τείχος- ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ- πάνω απο την κεντρική και νότια Ευρώπη) με εκτεταμένο σχηματισμό ''Θόλου Ζέστης'' σε αρκετές περιοχές της, έχει παγιδέψει πολύ θερμές βορειοαφρικανικές αέριες μάζες (κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις)- ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την περίοδο επίπεδα- διατηρώντας τες εγκλωβισμένες πάνω από την ευρύτερη γεωγραφική μας ζώνη, ενώ παράλληλα κρατά πολύ μακριά τις αξιόλογες - απαραίτητες πλέον βροχές από την περιοχή μας! Θα διατηρηθεί και πόσο αυτή η κατάσταση;», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:



ΕΜΥ: Ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ο καιρός, για την 28η Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στη δυτική - κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και στην Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια και τις παραθαλλάσιες περιοχές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ και το Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες στα βόρεια ενώ στις νοτιότερες περιοχές 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Κλείσιμο
Ο καιρός, για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατα τις μεσημβρινές ώρες με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια της Κρήτης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά έως 4, στα ανατολικά 4 με 6 και το Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Ο καιρός για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά και το Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» EMA για νέο κύμα της πανδημία τις επόμενες εβδομάδες στην Ευρώπη

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Δείτε τα μηνύματα μίσους που αντάλλασσε η 38χρονη με τον αδερφό του θύματος

Ελληνική αγορά ακινήτων: Πού θα πάνε οι τιμές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης