Αγορά εργασίας: Ξεκινούν οι εγγραφές για τις νέες δημόσιες επαγγελματικές σχολές κατάρτισης

Αγορά εργασίας: Ξεκινούν οι εγγραφές για τις νέες δημόσιες επαγγελματικές σχολές κατάρτισης

Διετής φοίτηση -  Αμειβόμενη πρακτική άσκηση/μαθητεία που πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

epistrepteaprokatavoliepta
Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές  στις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης. Δικαιούχοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου. Ο νέος αυτός εκπαιδευτικός θεσμός προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στους αποφοίτους. Η φοίτηση στις σχολές είναι διετής με αμειβόμενη πρακτική άσκηση-μαθητεία που πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητα.

Η φοίτηση στις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης (ΕΣΚ) είναι διετής με παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και αμειβόμενη πρακτική άσκηση/μαθητεία που πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητα.

Στις εν λόγω Σχολές οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται δωρεάν και χωρίς άλλους περιορισμούς (εξετάσεις, όρια ηλικίας), με μόνη προϋπόθεση να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου.

Ηλεκτρονικά ή δια ζώσης οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση  εγγραφής από 24 Οκτωβρίου μέχρι 10 Νοεμβρίου 2022 ηλεκτρονικά ή διά ζώσης, ως εξής:

Κλείσιμο
Για την ΕΣΚ Περάματος στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Κορυδαλλού, Σολωμού 2-4, Κορυδαλλός, T.K. 18122, τηλ.: 210-4961602, email: grammateia@iek-koryd.att.sch.gr
Oι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά το έτος κατάρτισης 2022-2023 στην ΕΣΚ Περάματος (έδρα: Λεωφόρος Δημοκρατίας 238 & Μαρίας Κιουρί, Πέραμα, Τ.Κ. 18863) είναι: Τεχνίτης Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων και Τεχνίτης Ελασματουργός – Ελασματουργός Ειδικών Κατασκευών.

Για την ΕΣΚ Μετσόβου στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, Βελισσαρίου 169, Ιωάννινα, T.K. 45221, τηλ.: 26510-41319, email: grammateia@1iek-ioann.ioa.sch.gr
Η ειδικότητα που θα λειτουργήσει κατά το έτος κατάρτισης 2022-2023 στην ΕΣΚ Μετσόβου (έδρα: Αβέρωφ 2, Κεντρική Πλατεία, 44200 Μέτσοβο) είναι: Τεχνίτης Υφαντικής Τέχνης.

Έναρξη μαθημάτων για τις ΕΣΚ Περάματος και ΕΣΚ Μετσόβου: 14 Νοεμβρίου 2022.

Από το έτος κατάρτισης 2023-2024 στις ΕΣΚ Περάματος και Σύρου θα λειτουργήσουν επιπλέον ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας που σχετίζονται με τη Ναυπηγική Βιομηχανία, όπως: Tεχνίτες Εργαλειομηχανών, Εφαρμοστές, Ελασματουργοί

Σωληνουργοί, Ηλεκτροσυγκολλητές, Αμμοβολιστές-Βαφείς, Ναυπηγοξυλουργοί, Καραβομαραγκοί

Οικονόμου: Ξεκινούν για πρώτη φορά με σχέδιο οι Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης

«Με σχέδιο ξεκινούν για πρώτη φορά οι Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Οι ΕΣΚ παρέχουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση & αναβάθμιση των δεξιοτήτων σε περιζήτητες ειδικότητες με σκοπό την ένταξη στην αγορά εργασίας με μέριμνα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», επισημαίνει.Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις ώρες με τον παπά-Δημήτρη στους Αγίους Ισιδώρους

Δημοτικά σχολεία: Αδειάζουν κάθε χρόνο τα θρανία - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

ΗΠΑ: Μοντέλο εξεπλάγη γιατί βρήκε... πολλούς Έλληνες στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης