Θεσσαλονίκη: Από το κελί... στα θρανία 20χρονος Ρομά-μέλος συμμορίας με τους σιδερολοστούς

Θεσσαλονίκη: Από το κελί... στα θρανία 20χρονος Ρομά-μέλος συμμορίας με τους σιδερολοστούς

Οι πέντε δράστες είχαν ληστέψει μεταφορική εταιρεία και είχαν δείρει αλύπητα τον φύλακα - Το σκεπτικό της αποφυλάκισης του και τα ντοκουμέντα της δικογραφίας

καλοχωρι7291
Νεαρός Ρομά, φερόμενος ως ένας από τους συνολικά πέντε αδίστακτους ληστές σε μεταφορική εταιρεία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης που ξυλοκόπησαν αλύπητα με σιδερολοστό τον φύλακα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο,  βγαίνει τώρα από τη φυλακή με τον όρο... να κάτσει ξανά στα θρανία!

Η αποτρόπαια επίθεση είχε συμβεί στις 23 Αυγούστου του 2019, όταν τα μέλη της συμμορίας μετέβησαν επί της οδού Πόντου στο Καλοχώρι με σκοπό να ληστέψουν τα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας.

Το βίντεο της ληστείας σε εταιρία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης


Αρχικά, αφού  κατάφεραν να ξηλώσουν  τα κάγκελα του εξωτερικού παραθύρου στο μπροστινό μέρος της εταιρείας «Αφοί Ντελόπουλοι», εισήλθαν στο εσωτερικό σπέρνοντας την καταστροφή...  Ειδικότερα, κατέστρεψαν ολοσχερώς τρεις υπολογιστές, έναν εκτυπωτή, ένα λάπτοπ, τέσσερις εσωτερικές πόρτες και τα τζάμια από τρία παράθυρα, ενώ αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, καθώς επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η ομάδα των «5» δεν σταμάτησε ομώς εκεί τη δράση της. Όλοι μαζί μπούκαραν και στο συστεγαζόμενο γραφείο της εταιρείας «HELLAS TRANS ΧΑΡΟΥΠΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ», στο οποίο επίσης προξένησαν σοβαρές φθορές και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

ληστεια1
ληστεια2
Κλείσιμο


Βγαίνοντας από τον χώρο οι ληστές συνάντησαν τον υπεύθυνο ασφαλείας που φρουρούσε τον χώρο και  κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του... Τότε ήταν που του επιτέθηκαν,  χτυπώντας τον  με σιδερολοστό στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα.

Επιπλέον, αφαίρεσαν το αυτοκίνητό του, μάρκας FORD και χρώματος ασήμι, και διέφυγαν προς άγνωστη διεύθυνση. Ο άτυχος φύλακας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σοβαρά τραυματισμένος.

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός σεκιουριτά από διαρρήκτες – Τι δήλωσε το θύμα


«Τέλος» στην εφιαλτική περιπέτεια του φύλακα και του ιδιοκτήτη της εταιρείας δόθηκε λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2019, όταν οι δράστες εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στις οικίες τους στον οικισμό Ρομά Αγίας Σοφίας και συνελήφθησαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και πήραν το δρόμο για τη φυλακή.

ΛΗΣΤΕΙΑ-ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ-1
ΛΗΣΤΕΙΑ-ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ-2


ΛΗΣΤΕΙΑ-ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ-3
ΛΗΣΤΕΙΑ-ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ-4


Γιατί αποφυλακίστηκε ο 20χρονος -σήμερα- κατηγορούμενος για τη ληστεία

Πριν από λίγες μέρες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων, παρουσιάστηκε ο ένας εκ των πέντε κατηγορούμενων, ο οποίος όταν διεπράχθη το αδίκημα, ήταν 17χρονών. Παρόν ήταν και το θύμα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του κατηγορούμενου κάποιο απο τα άτομα που τον χτύπησαν με τους σιδερολοστούς.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση μέχρι να προσκομιστεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους άλλους τέσσερις ενήλικες κατηγορούμενους. Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο ανέστειλε και την κράτηση του κατηγορουμένου και του επέβαλε τους κάτωθι περιουριστικούς όρους:

-εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του κάθε 1η του μήνα
-παρακολούθηση μαθημάτων στο ειδικό πολιτισμικό σχολείο Διαβατών
-υποχρεωτική ακρόαση από επιμελήτρια ανηλίκων.

Η συνήγορος του 20χρονου κατηγορούμενου και γνωστή ποινικολόγος, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr έκανε λόγο για μια τολμηρή, καινοτόμο και συνάμα ορθή απόφαση.

Επεσήμανε ότι «η Πολιτεία γνωρίζει ότι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας γίνεται με ορθή διαπαιδαγώγηση και παιδεία, και όχι αποκλειστικά με τον εγκλεισμό, και πως με την δημιουργία νέων πολιτισμικών δομών με εμπειρία σε άτομα με παραβατικότητα και από φυλετικές ομάδες, θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον αν αυτο το καινοτόμο σωφρονιστικό μέτρο έχει αποτέλεσμα».

Ειδήσεις σήμερα

«Με απειλούσε, με χτυπούσε - Μόνο εγώ ξέρω γιατί του έριξα βιτριόλι», λέει η 38χρονη

Σκλάβες σε οίκους ανοχής στην Αθήνα: Φρικτές αποκαλύψεις κοριτσιών από την Μολδαβία

Σι Τζινπίνγκ: Αυτοί είναι οι 7 αξιωματούχοι της νέας ηγετικής ομάδας της Κίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης