Κύπρος: Βίντεο με εντυπωσιακό υδροστρόβιλο στην Αγία Νάπα

Κύπρος: Βίντεο με εντυπωσιακό υδροστρόβιλο στην Αγία Νάπα

Καταστήματα και υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν στο κέντρο της Λάρνακας

kupros
Υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στην παραλία της Αγίας Νάπας στην Κύπρο, χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα ή καταστροφές. Το φαινόμενο είναι σπάνιο για την Κύπρο, η οποία το τελευταίο 24ωρο πλήττεται από την κακοκαιρία, η οποία χτύπησε τη Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και κινήθηκε ανατολικά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου ανέφερε πως ανταποκρίθηκε σε μόλις τέσσερα περιστατικά, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη βροχόπτωση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ώρες. Πολλές κλήσεις δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, όπου επιχειρούν τέσσερα συνεργεία.

Eντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Αγία Νάπα


Ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου ανέφερε ότι «η Δύναμη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές έχει ανταποκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σε τέσσερα περιστατικά».

Δύο περιστατικά αφορούν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, το ένα στην επαρχία Πάφου, ενώ η ΕΜΑΚ ανταποκρίθηκε σε αντίστοιχο περιστατικό και στην Κοινότητα Κοφίνου της επαρχίας Λάρνακας. Επιπρόσθετα, συνέχισε, έγιναν δύο μετακινήσεις δέντρων από τις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου αντιστοίχως.

Εν τω μεταξύ διάφορες περιοχές στο κέντρο της Λάρνακας πλημμύρισαν με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καταστήματα, υποστατικά και υπόγεια σπιτιών.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα πέντε πτήσεις να καθυστερήσουν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Μία πτήση από την Ιορδανία αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Αμμάν και αναμένεται ενημέρωση των αρχών του αεροδρομίου για το πότε θα προσγειωθεί εκ νέου στον αερολιμένα Λάρνακας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Hermes Airports, διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων της Κύπρου, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επίλυση του προβλήματος και ο αερολιμένας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Τις τελευταίες δύο ημέρες με τις απροσδόκητες βροχές και ανεμοθύελλες παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα στα κέντρα αναψυχής σε όλη τη Κύπρο ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής Φύτος Θρασυβούλου.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα ξημερώματα της Κυριακής και σήμερα Δευτέρα προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου με τις απροσδόκητες βροχές και τις ανεμοθύελλες σε τραπεζοκαθίσματα και στις ομπρέλες.

Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις υπερχείλησαν φρεάτια αλλά κι οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στις περιουσίες των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής. Τα καιρικά φαινόμενα, είπε χαρακτηριστικά, ήταν απρόσμενα και άμεσα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να μην προλάβουν να ετοιμαστούν για την χειμερινή περίοδο και να εισέλθουν στους εσωτερικούς τους χώρους αλλά και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές.

Χτες και σήμερα Δευτέρα οι άνεμοι είναι ισχυροί από όλες τις κατευθύνσεις αλλά και οι βροχοπτώσεις έντονες είπε ο κ. Θρασυβούλου, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους.

Προβλήματα αντιμετώπισαν και τα κέντρα αναψυχής εκτός των παραλιακών μετώπων.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στο Παρίσι: Βίντεο καταγράφει την ύποπτη για τον φόνο της 12χρονης που βρέθηκε σε βαλίτσα

ΓΓ Συνοριοφυλάκων: 23 χρόνια δεν έχω δει τέτοια απάνθρωπη εικόνα όπως αυτή με τους γυμνούς μετανάστες

Βίντεο: Η στιγμή που Ελληνίδα δημοσιογράφος τρέχει να καλυφθεί για να γλιτώσει από drone kamikazi στο Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης