Θεσσαλονίκη: Νεαροί μπούκαραν σε ΕΠΑΛ και τα έκαναν γυαλιά - καρφιά – 10 συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Νεαροί μπούκαραν σε ΕΠΑΛ και τα έκαναν γυαλιά - καρφιά – 10 συλλήψεις

Τα άτομα προκάλεσαν φθορές μέσα σε σχολικές αίθουσες αλλά και στο προαύλιο χώρο

sxoleio-6
Εκτεταμένες φθορές τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και στον αύλειο χώρο στο σχολικό συγκρότημα του «Ευκλείδη», προκάλεσαν δέκα νεαροί που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής.

Τα άτομα που πιθανότατα είχαν σκοπό να προχωρήσουν σε κατάληψη του 15ου ΕΠΑΛ στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στην οδό Κατσιμίδη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές μέσα σε σχολικές αίθουσες αλλά και στο προαύλιο χώρο, με κάποιες από αυτές να αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr.

sxoleio-7
sxoleio-5


Είναι ενδεικτικό ότι η εικόνα που συνάντησαν στο αύλειο χώρο όσοι έφτασαν σήμερα το πρωί στο σχολικό συγκρότημα, απαρτίζεται από δεκάδες σπασμένα και στοιβαγμένα θρανία, κατεστραμμένα έπιπλα που έβγαλαν από τις αίθουσες διδασκαλίας, αρκετούς πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν ακόμα και από τα παράθυρα των αιθουσών. Σύμφωνα με αναφορές, οι νεαροί έσπασαν νιπτήρες, καλοριφέρ, τζάμια κ.α. από το εσωτερικό του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα άτομα έγιναν αντιληπτά από εκπαιδευτικό που εργάζεται στο σχολικό συγκρότημα και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έφτασα επί τόπου και προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη δέκα ατόμων για τις σημαντικές φθορές.

sxoleio-4
sxoleio-3
sxoleio-2
sxoleio-1


Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας από 14 έως 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Κλείσιμο
Οι συλληφθέντες με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στο Παρίσι: Βίντεο καταγράφει την ύποπτη για τον φόνο της 12χρονης που βρέθηκε σε βαλίτσα

ΓΓ Συνοριοφυλάκων: 23 χρόνια δεν έχω δει τέτοια απάνθρωπη εικόνα όπως αυτή με τους γυμνούς μετανάστες

Βίντεο: Η στιγμή που Ελληνίδα δημοσιογράφος τρέχει να καλυφθεί για να γλιτώσει από drone kamikazi στο Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης