Ιστοσελίδες «παγίδες» για ανηλίκους, πως δρουν οι παιδεραστές στο διαδίκτυο

Ιστοσελίδες «παγίδες» για ανηλίκους, πως δρουν οι παιδεραστές στο διαδίκτυο

Σε συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως αυτή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος, χρειάζεται να δηλωθεί το κινητό τηλέφωνο του χρήστη - Πως προσεγγίζουν τα ανήλικα

075_porzycki-internet210817_np6MF
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι σελίδες από τις οποίες οι παιδεράστες προσελκύουν ανήλικα παιδιά για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Σύμφωνα με ειδικούς, ένας παιδεραστής μπορεί να βάλει αρχικά «παγίδες» σε διαδικτυακά παιχνίδια, chat rooms και μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν συνεχίσει σε σκοτεινές διαδικτυακές σελίδες.

Οι «πελάτες» είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με το λεξιλόγιο των παιδιών, γνωρίζουν τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντά τους. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να γράψουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Στις πλατφόρμες αυτές έχουν πρόσβαση ανήλικοι ηλικίας 14-16 ετών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnniytbn0phl)

Κλείσιμο
Σε ρεπορτάζ του το MEGA, αποκαλύπτει πως λειτουργούσε η εφαρμογή μέσω της οποίας παιδόφιλοι επικοινωνούσαν με τον 53χρονο παιδοβιαστή Ηλία Μίχο για να συναντηθούν με τη 12χρονη.

Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα οι χρήστες επιλέγουν αν ενδιαφέρονται για άντρες ή γυναίκες. Η πλατφόρμα αναγράφει ότι απευθύνεται σε ενήλικες, η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι αρρωστημένοι χρήστες κρύβονται στην ανωνυμία που τους προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος.

Για να μπορέσει κάποιος να γίνει χρήστης της συγκεκριμένης πλατφόρμας την οποία χρησιμοποιούσε ο 53χρονος, πρέπει να δηλώσει το κινητό του τηλέφωνο. Πολλοί από τους 213 δήλωσαν τηλέφωνα φαντάσματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Την έκρυβαν τα σκουπίδια, δεν φαινόταν» είπε συντετριμμένος ο σύζυγος της 49χρονης

Τζο Μπάιντεν: «Καμία σοβαρή σχέση μέχρι τα 30» - Viral το βίντεο με τις... συμβουλές του σε νεαρή κοπέλα

Πλεύρης: Περιμένουμε ένα κύμα κορωνοϊού που θα έρθει - Γιατί είμαστε σχετικά αισιόδοξοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης