Κακοκαιρία στην Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή που εντοπίζεται η σορός της 49χρονης μητέρας

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή που εντοπίζεται η σορός της 49χρονης μητέρας

«Την έκρυβαν τα σκουπίδια και δεν φαινόταν» - Τα συγκλονιστικά λόγια του συζύγου της Ευγενίας Σηφάκη 

agia-pelagia-mak2
Οι στιγμές κατά τις οποίες το δράμα επισκιάζει κάθε συναίσθημα αποτυπώνονται σε βίντεο από την ώρα που οι διασώστες εντοπίζουν τη σορό της 49χρονης μητέρας δύο παιδιών στην Κρήτη. Ο σύζυγος και το ένα από τα παιδιά της άτυχης γυναίκας παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Πελαγία.


Η ελπίδα είχε διατηρηθεί ζωντανή για πόλλές ώρες, όμως οι φόβοι βγήκαν αληθινοί το πρωί, λίγο μετά τις 09.00, όταν ο χειριστής drone είδε τη σορό της άτυχης γυναίκας και ειδοποίησε τους διασώστες.
paralavi-agnooumenis-kriti__1_
paralavi-agnooumenis-kriti__2_

Στη θάλασσα βούτηξε και ο άντρας της αδικοχαμένης Ευγενίας Σηφάκη, που ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.

Η γυναίκα εγκλωβίστηκε και όταν άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσει, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σε βίντεο του Mega φαίνεται η στιγμή κατά την οποία οι διασώστες εντοπίζουν τη σορό της 49χρονης. Στο σημείο σπεύδουν δύο φουσκωτά σκάφη και με προσεκτικές κινήσεις ξεκινά η ανάσυρσή της.

Κλείσιμο
Η θάλασσα έχει πάρει καφέ χρώμα από τη λάσπη και στην επιφάνεια διακρίνονται ξύλα, πέτρες αλλά και εξαρτήματα από αυτοκίνητα. 

«Την έκρυβαν τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», τα συγκλονιστικά λόγια  του σύζυγος της αδικοχαμένης.

Η Ευγενία Σηφάκη Κυρίλοβα θα κηδευτεί στο Γάζι. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι στις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αγία Πελαγία 16/10/2022 από drone οι τεράστιες καταστροφές


Οι εικόνες θεομηνίας

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγη ώρα καθώς μετά τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, ξέσπασε δυνατή βροχή που διήρκησε περίπου σαράντα λεπτά. Ήταν αρκετή ώστε οι δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο και κάποια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα ενώ κάποιοι γλίτωσαν την τελευταία στιγμή. Υποδομές καταστράφηκαν, μαγαζιά και σπίτια βούλιαξαν στη λάσπη και το νερό.

Κακοκαιρία στην Σητεία

Κλειστο παρέμεινε και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο ενώ σε λίμνες μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από αυτό. Κατολισθήσεις και δυσκολίες στη μετακίνηση των οχημάτων παρατηρούνται και στο βόρειο οδικό άξονα.

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές και ανατολικότερα, στη Σητεία. Σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή της Σητείας όπου το κύμα κακοκαιρίας κινήθηκε το απόγευμα και προκάλεσε τεράστιες ζημιές υπήρξαν 16 περιπτώσεις διάσωσης με συνολικά 40 διασωθέντες. Δύο διασώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λυγαριά, δύο στο Παλαιόκαστρο και τέσσερις στην περιοχή του Καρτερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.






siteia2
siteia3__1_



Σε άλλο βίντεο αποτυπώνονται τα δραματικά λεπτά κατά τα οποία οι δράστες κάνουν μεγάλες προσπάθειες να τον απεγκλωβίσουν. Το όχημα αναποδογυρισμένο, με τον Κωνσταντίνο Βεργάκη να βρίσκεται εγκλωβισμένος στο ΙΧ και την ίδια στιγμή περνούν τα ορμητικά νερά.

Φωτογράφος Κρήτη


agia-pelagia__7_
agia-pelagia__1_
agia-pelagia__2_
agia-pelagia__3_
agia-pelagia__4_
agia-pelagia__5_
agia-pelagia__6_

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης