Κακοκαιρία στην Κρήτη - Συγκλονιστικό βίντεο: Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 50χρονος

Κακοκαιρία στην Κρήτη - Συγκλονιστικό βίντεο: Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 50χρονος

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

fwtografos3434
Ο χρόνος πάγωσε όταν ξαφνικά ένας άτυχος άνδρας, ενώ οδηγούσε και χωρίς να μπορεί να φανταστεί το μέγεθος των πλημμυρών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Αγία Πελαγία της Κρήτης. Λίγο προτού ο 50χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και φωτογράφος χάσει τη ζωή του, μιλούσε με τη σύζυγό του, η φονική κακοκαιρία όμως ανέτρεψε τα πάντα και ξαφνικά γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Σε βίντεο αποτυπώνονται τα δραματικά λεπτά κατά τα οποία ο άνδρας βρίσκεται στο όχημά του και καταβάλλονται προσπάθειες να τον απεγκλωβίσουν. 

Φωτογράφος Κρήτη


Το όχημα αναποδογυρισμένο, το χέρι του άτυχου Κωνσταντίνου Βεργάκη φαίνεται έξω από το ΙΧ και την ίδια στιγμή περνούν τα ορμητικά νερά. 

Στιγμές χάους επικράτησαν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στην Αγία Πελαγία της Κρήτης με περιουσίες να χάνονται, σπίτια και αυτοκίνητα να παρασύρονται. 

Κλείσιμο
kriti-irakleio-plimmyra__1_
kriti-irakleio-plimmyra__2_
kriti-irakleio-plimmyra__4_
kriti-irakleio-plimmyra__5_


Ενετείνονται οι έρευνες για να βρεθεί, την ίδια στιγμή, η μία αγνοούμενη από την κακοκαιρία ενώ αγωνία επικρατεί για την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

kriti-irakleio-plimmyra__8_
kriti-irakleio-plimmyra__7_


Ποιος ήταν ο άτυχος 50χρονος που έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία

Ο άτυχος Κωνσταντίνος Βεργάκης ήταν ο 50χρονος άντρας που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στην παραλία της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της Κρήτης. «Ποιητή» της φωτογραφίας τον αποκαλούν, μιλώντας για τον άτυχο άνδρα στο protothema.gr, άνθρωποι που τον γνώρισαν μέσα από τη δουλειά του.

O Κωνσταντίνος Βεργάκης ήταν 30 χρόνια φωτογράφος. Το πάθος του για τη φωτογραφία δεν σταμάτησε ποτέ ωστόσο επιθυμούσε να πειραματιστεί πάνω σε διάφορους τύπους φωτογραφίας, εκτός από τα πορτρέτα.

fwtografos__4_
fwtografos__1_


Ο άτυχος 50χρονος που ανασύρθηκε νεκρός, πήγαινε στην Αγία Πελαγία, μαζί με μία καθαρίστρια, προκειμένου να ανοίξουν και να καθαρίσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρούσε στην παραλία της περιοχής.

Όταν ξέσπασε η καταιγίδα, μιλούσε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους φέρεται να της περιέγραφε πως το νερό έχει φτάσει ως τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τα οποία είχε κλείσει.

Όταν πια το νερό κάλυψε το όχημα, το κινητό «νέκρωσε».

Αγνοείται η συνεπιβάτιδα του 50χρονου, ενώ την ίδια στιγμή οι έρευνες σε όλα τα οχήματα που έχουν παρασυρθεί συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Ποτάμια» οι δρόμοι, βούλιαξαν αυτοκίνητα στις λάσπες

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη τις τελευταίες ώρες. Ένας νεκρός και μία αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία, δρόμοι που έγιναν ποτάμια, περιουσίες που πνίγηκαν στη λάσπη και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα συνθέτουν το άγριο σκηνικό του καιρού.

Το μέτωπο έχει μεταφερθεί τις τελευταίες ώρες στη Σητεία, με τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο να είναι μεγάλα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη, όσο και περιφερειακά, έχει προκληθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και την πρόσβαση στους δρόμους να είναι αδύνατη. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή και ελέγχουν για τυχόν εγκλωβισμένους. 

Τα βίντεο είναι χαρακτηριστικά της δύσκολης κατάστασης στην πόλη...

Κακοκαιρία στην Σητεία






Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα εστάλη μήνυμα «112» προς τους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, κατευθύνθηκε προς τα εκεί. 

Το μήνυμα ανέφερε: «Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».


Σημειώνεται πως εννέα άτομα που βρίσκονταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας (οκτώ τουρίστες κι ένας φύλακας) ζήτησαν τη συμβολή της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν, τελικά, με ασφάλεια από τον χώρο και να αποφύγουν περαιτέρω κινδύνους.  

Ένας νεκρός που εγκλωβίστηκε σε ΙΧ στην Αγία Πελαγία

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του και άλλη μια γυναίκα που ήταν μαζί του να αγνοείται, λόγω της κακοκαιρίας.

AGIA-PELAGIA-KAKOKAIRIA
AGIA-PELAGIA-KAKOKAIRIA1
AGIA-PELAGIA-KAKOKAIRIA3


Παράλληλα, στην παραλιακή περιοχή της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου, οι αρχές προχώρησαν στη διάσωση μιας γυναίκας, που βρισκοταν σε κίνδυνο μέσα στο ΙΧ της και είναι καλά στην υγεία της. Στην ίδια περιοχή, υπήρχαν άλλα 9 οχήματα που παρασύρθηκαν, με τις διασωστικές δυνάμεις να εξετάζουν αν υπάρχουν κι άλλα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Κακοκαιρία στο Ηράκλειο Κρήτης


Δραματικές στιγμές στην Αγία Πελαγία - Ανδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να ανασύρουν τον νεκρό


Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν με τον νεκρό 50χρονο σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως ο οδηγός εντοπίστηκε μέσα στο όχημα και είναι νεκρός ενώ κατά πληροφορίες, μια γυναίκα που τον συνόδευε, αγνοείται και αναζητείται. Μάλιστα, στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της συμμετέχουν 14 δύτες από διάφορα σημεία της Κρήτης.

kriti-2
kriti-1


Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, Γιώργος Πεδιώτης μίλησε στο protothema.gr, λέγοντας: «Ο άτυχος 50χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που είχαν μέσα φέρτα υλικά και εγκλωβίστηκε μέσα στο αμάξι του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Μέσα στο αμάξι υπήρχε και μια γυναίκα, την οποία την ψάχνουμε. Είμαι στο σημείο μαζί με το γιο της και την πυροσβεστική και την ψάχνουμε. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή την ώρα. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να αντιδράσουν, είναι μεγάλες οι καταστροφές»

kakokairia1_nekros

Με βάση τις αναφορές από τοπικά μέσα, το αυτοκίνητο σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Στην επιχείρηση εντοπισμού της αγνοούμενης συμμετέχουν και δύτες, με τις έρευνες να επεκτείνονται και στη θάλασσα. 

311515709_625608355700244_5638462868890714246_n
311914015_169233455761253_9140934484233584586_n


autokinita_nera


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.



fonien.gr - Κακοκαιρία στην Κρήτη - ΚΤΕΛ Ηράκλειο (15-10-2022)


Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Δήμο Μαλεβιζίου, η οποία ανέφερε: «Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου. Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

Παράλληλα, με απόφαση του δήμου Ηρακλείου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων.

vroxi2
vroxi-therissos-terma



Ποτάμια οι δρόμοι στην Αγία Πελαγία, καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια

Σε ποτάμι μετατράπηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Πελαγίας, έξω από το Ηράκλειο, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε και συνεχίζει  να πλήττει περιοχές της Κρήτης. 



Οι δρόμοι πλημμύρισαν στο χωριό, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με δυσκολία, ενώ μεγάλες ποσότητες νερού μπήκαν σε καταστήματα και σπίτια (υπόγεια και ισόγεια), προκαλώντας σημαντικές καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αυτοκίνητο αναποδογύρισε στην περιοχή των Σπηλίων χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

agia-pelagia2
agia-pelagia3


Το παραλιακό μέτωπο καλύφθηκε από νερό και λάσπες που κινούνταν ορμητικά προς τη θάλασσα. Ενδεικτική της κατάσταση που επικρατεί είναι η φωτογραφία από τα νερά που κάλυψαν την γέφυρα του Παλαιοκάστρου! 

gefyra_paliaokastro



Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, πάνω στον ΒΟΑΚ εξαιτίας του νερού που είχε καλύψει το οδόστρωμα, αλλά και των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν.

311507665_486215713448658_9182087347875079038_n


Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τις επόμενες ώρες και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

vroxi21
vroxi22


Διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο

Από τις 10 το πρωί, έβρεχε στο Ηράκλειο και στα Χανιά, ενώ στις δυτικές περιοχές του νησιού έβρεχε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο Ηράκλειο έγιναν κλήσεις για στύλους της ΔΕΗ που έβγαζαν σπίθες λόγω βραχυκυκλώματος και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ σε όλη την Κρητη η υπηρεσία κλήθηκε σε αρκετά περισταστικά για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και καταστήματα.

Βροχή στο Ηράκλειο


Πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι σε πολλά σημεία του Ηρακλείου, ενώ προβλήματα στις μετακινήσεις αναφέρονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

xania_plymmira_aerodromio5


Στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου στην οδό Νεαρχου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα με ποσότητες νερού. Η ΕΛ.ΑΣ ενισχύθηκε από δυνάμεις της ενδοχώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Πλημμύρησαν οι δρόμοι στο Ακρωτήρι


Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στις Στέρνες του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά.





Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: «Μου είπε ότι ήταν 17 χρονών και την πίστεψα» λέει ο 33χρονος που συνελήφθη για δύο βιασμούς της ανήλικης

Σωτήρης Τσιόδρας: Τρία κακά και ένα καλό σενάριο για το μέλλον της πανδημίας - Πότε θα χρειαστούμε νέα εμβόλια

Από τον Μπάντι μέχρι τον Ντάμερ - Οι serial killers έχουν «κυριεύσει» τη μικρή οθόνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης