Μπαλάσκας για τον βιασμό 19χρονης από αστυνομικούς: «Τι να πω, ντρέπομαι...»

Μπαλάσκας για τον βιασμό 19χρονης από αστυνομικούς: «Τι να πω, ντρέπομαι...»

Αναμένουμε «τάχιστα την έκδοση πέντε νέων ενταλμάτων σύλληψης», είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

astynomia
Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ύστερα από καταγγελία 19χρονης για τον βιασμό της από τους δύο άντρες μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και τους ασκήθηκε δίωξη για ομαδικό βιασμό.

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος επιβεβαίωσε την πράξη, ωστόσο όπως είπε οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι συνέβη καθώς έφευγαν από το τμήμα, στο αμάξι, με την εμπλοκή μόνο του ενός. Ύστερα από την εξέταση του ιατροδικαστή, ο οποίος μίλησε για βιασμό, οι δύο άντρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.



«Είναι δύο ειδικοί φρουροί που προσελήφθησαν στην ελληνική αστυνομία το 2019. Τι να πω…ντρέπομαι» δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας. Τόνισε πως η πράξη είναι καταδικαστέα και οι δράστες «κατάπτυστοι», ενώ εάν αποδειχθεί πως έγινε μέσα στο τμήμα της Ομόνοιας αποτελεί «τεράστιο θέμα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και σημειώνει πως, αν αληθεύουν οι καταγγελίες, θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Έρχονται άλλες πέντε συλλήψεις για την υπόθεση της 12χρονης

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς προκύπτουν διαρκώς νέες συλλήψεις και αποκαλυπτικές μαρτυρίες, ενώ πληροφορίες θέλουν τη νεαρή κοπέλα να έχει αναγνωρίσει ακόμη τρεις άντρες οι οποίοι την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Κλείσιμο
Ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για το θέμα που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στο Mega, τονίζοντας πως δύο άτομα πήγαν στην αστυνομία αυτοβούλως και δήλωσαν πως τα ονόματά τους βρίσκονται στις ηλεκτρονικές επαφές της ανήλικης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnm6mk1c88s9)


«Οι πληροφορίες μου, μου λένε πως οι δύο αυτοί άντρες κατέθεσαν πως νόμιζαν ότι μιλάνε σε μία 17χρονη» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Ανέφερε, ακόμα, πως πρέπει να συλληφθούν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 12χρονη, αλλά και όσοι συνομίλησαν μαζί της πρέπει να ταυτοποιηθούν, γιατί και «αυτοί είναι παιδεραστές. Πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτά τα άτομα».

Επισήμανε πως αναμένουμε «τάχιστα την έκδοση πέντε νέων ενταλμάτων σύλληψης».

Σχολιάζοντας και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε πως είναι κατά της συλλογικής ευθύνης και πιστεύει πως «το μάρμαρο πρέπει να το πληρώνει αυτός που έκανε την πράξη».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας σήμερα - Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Στέρεψαν τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Γαλλία - Ένα βήμα πίσω έκαναν 2 συνδικάτα

Συνελήφθη 33χρονος βιαστής της 12χρονης - Την είχε βιάσει τουλάχιστον δύο φορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης