Skipper’s: Το θρυλικό μπαρ-καφέ στον Άλιμο κλείνει έπειτα από 35 χρόνια

Skipper’s: Το θρυλικό μπαρ-καφέ στον Άλιμο κλείνει έπειτα από 35 χρόνια

Δεν υπάρχει στα σχέδια της ανάπλασης και έτσι, σύντομα θα κλείσει, προκειμένου οι εργασίες να προχωρήσουν

skippers
Κλείνει σύντομα ένας κύκλος 35 χρόνων για το Skipper’s στη Μαρίνα Αλίμου.

Το Skipper’s δεν υπάρχει στα σχέδια της ανάπλασης και έτσι, σύντομα θα κλείσει προκειμένου οι εργασίες να προχωρήσουν, σύμφωνα με το alimosonline.

Στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού που εργάζεται εκεί και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την ανανέωσή τους.
12247882_999313880126088_6203019683679303842_o

Η ιστορία του

Το «Skipper’s» υπήρξε σημείο αναφοράς για πολύ κόσμο. Αρχικά όταν ξεκίνησε, αφορούσε ένα μικρής έκτασης μαγαζί 30 τετραγωνικών μέτρων, με τραπεζοκαθίσματα έξω και διάκοσμο που κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται πως είναι σε καράβι.

Κλείσιμο
Τα εγκαίνια έγιναν στις 4 Σεπτεμβρίου του 1987. Οι πρώτοι που το προτίμησαν ήταν οι άνθρωποι που εργάζονταν στη Μαρίνα Aλίμου, όμως σύντομα ο χώρος γέμισε με κατοίκους όλων των περιοχών. Χωρίς να κάνει διαφήμιση, μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα.

Τις πρώτες δύο δεκαετίες δεν πρέπει να υπήρξε ζευγάρι με «έδρα» τα νότια προάστια, που να μην πήγε σε ένα από τα πρώτα ραντεβού στο συγκεκριμένο μαγαζί.
37203629_1888459904544810_1029339073409449984_n

Αρχικά αφορούσε ένα μικρής έκτασης μαγαζί «30 τετραγωνικών μέτρων, με χώρο για τραπεζοκαθίσματα έξω. Ήταν πιο γραφικό. Είχε το προνόμιο ότι ήταν ήσυχα και όποιος ερχόταν, ειδικά αν δεν είχε εμπειρία με μαρίνα, ένιωθε πως ήταν σε νησί. Μαζί με όλο το υπόλοιπο στήσιμο του μαγαζιού, την απλότητα του, τη μουσική δημιουργήθηκε κάτι που τελικά, είχε απήχηση», είχε πει πριν από μερικά χρόνια σε συνέντευξή του στο nou-pou ο ιδιοκτήτης του καφέ - μπαρ, Γιάννης Μελίτας.

«Δεν χρησιμοποιήσαμε αρχιτέκτονες. Υπήρχε ένας φίλος που βοήθησε με τα σχέδια, αλλά τα υπόλοιπα ήταν δική μας ιδέα”. Όπου «δική μας», δική του και του αδελφού του Αλέξη, με τον οποίο μοιράζονταν τη δουλειά.

Αμφότεροι επέμειναν στην αρχική φιλοσοφία γιατί «τα μαγαζιά που έχουν μια διαχρονικότητα είναι καλό να μην αλλάζουν. Πέρα δηλαδή από βελτιώσεις ή αντικαταστάσεις κάποιων πραγμάτων, είναι χρήσιμο να διατηρούν το ύφος τους, γιατί αυτό έχει γνωρίσει ο πελάτης και αυτό είναι που οφείλεις να διατηρήσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Συνάντηση με Χουλουσί Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Βιασμός 12χρονης: Ο Μίχος «μου έδειχνε αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», κατέθεσε η μαθήτρια

Βασιλιάς Κάρολος Γ'-Λιζ Τρας: «Ω, Θεέ μου, ήρθες ξανά;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης