Η Ιερά Σύνοδος πραγματοποιεί στην Ηλεία την 32η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις

Η Ιερά Σύνοδος πραγματοποιεί στην Ηλεία την 32η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις

Στη Συνδιάσκεψη θα μετέχουν εκπρόσωποι Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και Εντεταλμένη των Ιερών Μητροπόλεων της εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου

ieronimos
Στις 18 έως 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η «ΛΒ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής».

Μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Συνδιάσκεψη θα γίνει υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με την φιλοξενία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, στον Πύργο Ηλείας.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με την μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Την πρώτη ημέρα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, θα τελεσθεί Αγιασμός, θα αναγνωσθούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και θα ακολουθήσει η πρώτη Εισήγηση.


Ειδήσεις σήμερα;

Πλεύρης: Αποκτήνωση ο ναζιστικός χαιρετισμός του πατέρα μου στο δικαστήριο μπροστά στη Μάγδα Φύσσα

«Η Ρωσία ξεμένει από πυρομαχικά, φίλους και στρατιώτες», αποκαλύπτουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

Η Ελλάδα γίνεται πρωταγωνίστρια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, λέει ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης