Αίγιο: Αστυνομικοί «αγόρασαν» τόνους λαθραίου καπνού - «Αυτόχθων Έλληνας» ο ιδιοκτήτης μάντρας

Αίγιο: Αστυνομικοί «αγόρασαν» τόνους λαθραίου καπνού - «Αυτόχθων Έλληνας» ο ιδιοκτήτης μάντρας

Στις αποθήκες εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού, τσιγάρων και πολλά όπλα και φυσίγγια - «Το κράτος δεν έχει καμία δικαιοδοσία επάνω μου» είπε ο 47χρονος ιδιοκτήτης

astynomia5
«Αυτόχθων Έλληνας», στον οποίο «το κράτος δεν έχει καμία δικαιοδοσία επάνω του» δήλωσε ο 47χρονος ιδιοκτήτης μάντρας υλικών στο Αίγιο, που συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, καθώς στις αποθήκες του βρέθηκαν ποσότητες λαθραίου καπνού, τσιγάρων και πολλά όπλα.

Ο 47χρονος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» πήγε το πρωί της Πέμπτης στη μάντρα οικοδομικών υλικών που βρίσκεται στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας. Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί. Ειδικότερα, αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, επισκέφθηκαν τον χώρο προσποιούμενοι τους πελάτες , ενώ συνάδελφοι τους βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή, όπως και έγινε.

Με βάση τις πληροφορίες, ο 47χρονος εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων. Οι έρευνες που έγιναν σε δύο αποθήκες, μια στην επιχείρηση που διατηρεί στην περιοχή «Μπακαρέτσου» και σε μια ακόμα στο χωριό Δημητρόπουλου, επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες

Πάνω από 2 τόνοι λαθραίων καπνικών προϊόντων

Στις αποθήκες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 τόνοι και 79 κιλά λαθραίου καπνού και τσιγάρων διαμοιρασμένων σε περισσότερες από 700 συσκευασίες, 7.748 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 41.300 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε έξι φυσίγγια των 9mm και γεμιστήρα πιστολιού που περιείχε οκτώ φυσίγγια των 9mm, τρεις καραμπίνες και laser στόχευσης, τρία ομοιώματα πιστολιού και περιστρόφου, ένα σιγαστήρα πυροβόλου όπλου, δύο σουγιάδες, ένα μεταλλικό σπαθί συνολικού μήκους 85 εκατοστών, 136 φυσίγγια των 9mm, 1.191 κυνηγητικά φυσίγγια και δυο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

lathraia


Αρνήθηκε τη δικαιοδοσία του κράτους

Κλείσιμο
Ο 47χρονος, στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της Αιγιάλειας για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων πρόκληση σωματικών βλαβών. Κατά τη σύλληψή του δεν έφερε αντίσταση.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι είναι «αυτόχθονας Ελληνας» και ότι «το κράτος δεν έχει καμία δικαιοδοσία επάνω του». Αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών, ενώ δεν επέδειξε καμία διάθεση να «δικαιολογήσει» την παρουσία των λαθραίων και των όπλων.

lathraia1


Φέρεται ως χονδρέμπορας λαθραίων καπνικών προίόντων


Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τις αρχές λειτουργούσε ως χονδρέμπορος και διακινούσε τις μεγάλες ποσότητες των λαθραίων καπνικών κυρίως σε περιοχές της Αιγιάλειας. Υπολογίζεται πως η ζημιά από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους, ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

Σήμερα, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Αιγίου με τη σχηματισθείσα σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου για τα όπλα και της πλαστογραφίας.

Οι έρευνες από την Ασφάλεια Πατρών συνεχίζονται για τη χαρτογράφηση της διαδρομής του παράνομου φορτίου και τον εντοπισμό προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Στη χθεσινή επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας.

lathraia3
lathraia2


Ειδήσεις σήμερα:

Το φιλί Μακρόν - Τρας στην Πράγα και ο... εκνευρισμός Ερντογάν με την Ελλάδα


Άγνωστος στη Ρόδο απειλούσε μέσω Instagram ότι θα σκότωνε 15χρονη αν δεν του έστελνε γυμνές φωτογραφίες


Νέα δημοσκόπηση «χαστούκι» για Ερντογάν και Μπαχτσελί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης