«EUNOMIA 3-22»: Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου

«EUNOMIA 3-22»: Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – Η άσκηση έγινε στην Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν οι τέσσερις χώρες, ως πυλώνες για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας

tetrameris2
Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 η τετραμερής αεροναυτική άσκηση, με την επωνυμία «EUNOMIA 3-22», που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συντονισμένης Τετραμερούς Πρωτοβουλίας QUAD Ελλάδος, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου .

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η «EUNOMIA 3-22» διεξήχθη για πρώτη φορά το 2020και ο συντονισμός της για το 2022 είχε αναληφθεί από την Ιταλία. Κατά την διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα Έρευνας & Διάσωσης, προστασίας εξέδρας εξόρυξης υδρογονανθράκων, καθώς και αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, πολέμου επιφανείας και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής. Σκοπός της Άσκησης ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας στο πεδίο των αεροναυτικών επιχειρήσεων, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, καθώς και η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών μονάδων.


Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΑΛΑΜΙΣ, το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΚΑΤΣΩΝΗΣ, 6 Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16, Α/Φ ΑΣΕΠΕ EMB-145Η και Ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Η Γαλλία συμμετείχε με 2 Μαχητικά Α/Φ RAFALE, η Ιταλία με την Φ/Γ ITS LIBECCIO και η Κύπρος με το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Ελικόπτερο AW-139, Σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣΜΗΕΑ) και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ολοκλήρωση Τετραμερούς Αεροναυτικής Άσκησης «EUNOMIA 3-22»



Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών

Την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 και κατά την ολοκλήρωση της Άσκησης, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day), τις δραστηριότητες της οποίας παρακολούθησαν εκπρόσωποι και των 4 Χωρών της QUAD, μεταξύ των οποίων ο Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής των Γαλλικών Ναυτικών Δυνάμεων Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας Αντιναύαρχος Gilles Boidevezi και ο Διοικητής της 1ης Ναυτικής Διοίκησης του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Υποναύαρχος Lorenzano Di Renzo.



Κλείσιμο
Κατά την DV Day, η οποία πραγματοποιήθηκε εν πλω υπό τον συντονισμό της Ιταλίας και της Κύπρου στην θαλάσσια περιοχή Ανατολικά Λεμεσού, εκτελέστηκαν αντικείμενα Έρευνας & Διάσωσης, καταρριχήσεις με την μέθοδο Fast Rope και πτήσεις Ελληνικών Α/Φ.

tetrameris




Η «EUNOMIA 3-22», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, καταδεικνύει την συλλογική πρόθεση και δέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων των 4 Χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Ιταλία ως πυλώνες για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


tetrameris1
tetrameris3
tetrameris4
tetrameris5
tetrameris6
tetrameris7
tetrameris8







Ειδήσεις σήμερα:

Στο βρόντο οι προκλήσεις Ερντογάν στην Πράγα - «Δεν βρήκε ευήκοα ώτα»


Μαρία Ιωαννίδου: «Η Google μου προσθέτει 15 χρόνια και ετοιμάζω μήνυση»


Επίθεση στη Νίκαια: «Τη μαχαίρωσα γιατί δεν ήταν καλή γυναίκα», ισχυρίστηκε ο σύζυγος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης