Ελεύθερος ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω - Οι καθηγητές ήθελαν να αποβάλουν τον 16χρονο

O 16χρονος δημιουργούσε συχνά προβλήματα, σύμφωνα με τους καθηγητές - Πώς ξεκίνησε ο καβγάς και πώς διευθυντής και μαθητής έφτασαν στις μηνύσεις

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται το περιστατικό με πρωταγωνιστές τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω και τον 16χρονο μαθητή ο οποίος καταγγέλλει πως χτυπήθηκε από τον εκπαιδευτικό το μεσημέρι της Τρίτης.

Χθες, ο διευθυντής του σχολείου απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο ανήλικος και αφέθηκε ελεύθερος.

Το δικαστήριο ορίστηκε για τις 19 Δεκεμβρίου ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 16χρονος καθώς και ο καθηγητής υπέβαλε μήνυση σε βάρος του.

Το πρωί της Τετάρτης, στο σχολείο δεν έγιναν μαθήματα με τους καθηγητές να προχωρούν σε στάση εργασίας σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που προκλήθηκε.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας ώστε να εξακριβωθεί πως ξεκίνησε αλλά και πως κατέληξε ο μοιραίος καβγάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του Συμβουλίου Καθηγητών να αποβάλλουν τον 16χρονο από το σχολείο επειδή δημιουργούσε συχνά προβλήματα.

Ο νεαρός εξοργίστηκε και μαζί με άλλους συμμαθητές του άρχισαν να προκαλούν ταραχές στο σχολικό συγκρότημα. Ο διευθυντής κατέβηκε στο προαύλιο προκειμένου να κλείσει την πόρτα στους επίδοξους καταληψίες και τα "αίματα" άναψαν.

Στα βίντεο του protothema.gr, διακρίνεται ο 16χρονος να κουβαλάει κάδους στους διαδρόμους του σχολείου και να μπαίνει με το μηχανάκι μέσα στο κτίριο λίγο πριν από την κατάληψη.



Ο μαθητής καταγγέλλει πως ο διευθυντής τον χτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.

Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτικός ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξε χειροδικία και ο καβγάς περιορίστηκε σε μια λεκτική αντιπαράθεση.

Όπως υποστηρίζει, ο 16χρονος τραυματίστηκε όταν έσπασε με τη μπουνιά του ενα παράθυρο του σχολείου.

Οι καθηγητές του σχολείου, μάλιστα, κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά του 16χρονου ο οποίος φέρεται να άρπαξε το κινητό του διευθυντή μέσα από τα χέρια του.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτα το σκάκι, τώρα το ψάρεμα και το πόκερ: Σκάνδαλα εξαπάτησης που συγκλόνισαν τον αθλητισμό

Ο Πούτιν ψάχνει «σωσίβια» σε Καντίροφ και Σαουδική Αραβία μετά την κατάρρευση στα μέτωπα

Η Ιωάννα Τούνη κάνει υπέρηχο με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου σε βιντεοκλήση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr