Ο πατέρας του 17χρονου που απήγαγε ο «Έσκο» είχε πει ότι οι δράστες κρύβονταν στην Πολυτεχνειούπολη

Ο πατέρας του 17χρονου που απήγαγε ο «Έσκο» είχε πει ότι οι δράστες κρύβονταν στην Πολυτεχνειούπολη

Ο 30χρονος κακοποιός με τους συνεργούς είχαν απαγάγει το 2019 τον 17χρονο γιο δημοσιογράφου από του Ζωγράφου την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του

politexneioupoli
Τα δικά του στοιχεία στην υπόθεση των συλληφθέντων, από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, αναμένεται να καταθέσει επίσημα αύριο στις Αρχές, ο δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό τον Μάιο του 2019, όταν μέλη των επικίνδυνων συμμοριών είχαν απαγάγει το γιο του και είχαν μπουκάρει παράνομα στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο δημοσιογράφος όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχε μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς αναζητούσε τα δικά του στοιχεία γύρω από την υπόθεση, που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή ολόκληρης της οικογένειας του.

Έτσι με αφορμή τις συλλήψεις, ο δημοσιογράφος είναι αποφασισμένος να προβεί στις δικές του αποκαλύψεις καταθέτοντας τα πάντα στις Αρχές για εκείνα που οικογενειακώς βίωσαν, αλλά και τα λάθη που έγιναν στην πορεία με αποτέλεσμα να μένουν ασύλληπτα τόσο καιρό τα βασικά μέλη της συμμορίας.

Η υπόθεση της απαγωγής του 17χρονου στις 11 Μαϊου 2019 είναι μια από τις πέντε δικογραφίες για κακουργήματα που βαραίνουν τον 30χρονο «Έσκο» και την επικίνδυνη παρέα του.

Ο νεαρός βρισκόταν στην περιοχή του Ζωγράφου όταν κατά την επιστροφή του στο σπίτι του στο Παγκράτι δέχτηκε επίθεση από έξι τα οποία τον ακινητοποίησαν, του φόρεσαν κουκούλα και τον μετέφεραν με αυτοκίνητο Πανεπιστημιούπολη. Εκεί, το παιδί κρατήθηκε για πολλές ώρες όμηρος στα χέρια των Αλβανών ληστών οι οποίοι αφού του άρπαξαν τα κλειδιά του σπιτιού, το επισκέφθηκαν για να κάνουν πλιάτσικο.

Κατά τη στιγμή της εφόδου, στο εσωτερικό του σπιτιού βρίσκονταν οι γονείς του και ο μικρός αδερφός του. Ο δημοσιογράφος σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την οικογένεια του, συνεπλάκη μαζί τους με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να τον χτυπήσουν στο πρόσωπο και να τον τραυματίσουν με μαχαίρι. Οχτώ μήνες μετά οι Αρχές κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε έναν εκ των δραστών ενώ οι υπόλοιποι παρέμεναν άφαντοι με τους αστυνομικούς να εκτιμούν οτι είχαν βρει καταφύγιο στην πατρίδα τους. Τελικά ο «Έσκο» όπως αποδείχτηκε από την σύλληψη του δεν είχε «φύγει» στην Αλβανία, αλλά συνέχιζε να είχε ως καταφύγιο του την παλαιά εστία της Πολυτεχνειούπολης.

Σε δηλώσεις του λίγους μήνες αργότερα ο Μάκης Παπαδάτος είχε αποκαλύψει πως γνώριζε ότι οι δράστες είχαν βρει άσυλο στην Πολυτεχνειούπολη. Ο ίδιος μάλιστα είχε ρίξει ευθύνες στις τότε δικαστικές Αρχές που δεν φρόντισαν να λύσουν άμεσα τα χέρια της Αστυνομίας, προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα στην παλαιά φοιτητική εστία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολυτεχνειούπολη: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου» λέει η ανθυπαστυνόμος

Nord Stream: Φόβοι ότι το σαμποτάζ θα οδηγήσει στην οριστική του διάλυση

Ελληνοτουρκικά: Βγαίνει στο Αιγαίο ο Στόλος για την άσκηση «Λόγχη» - Το σενάριο διπλής κρίσης με το Oruc Reis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης