Ζωγράφου: Σεσημασμένος ο 30χρονος που συνελήφθη στην Πολυτεχνειούπολη - Έμενε στην εστία

Ο Αλβανός που συνελήφθη αφότου επιτέθηκε σε υπαστυνόμο ήταν γνωστός ως «Τίτι» - Νοσηλεύεται φρουρούμενος - Δείτε βίντεο

Σεσημασμένος κακοποιός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος Αλβανός που συνελήφθη το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσπάθησε να διαφύγει από την Πολυτεχνειούπολη. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς, τους είπε: «Μη @@@ θα σας γ@@@».

Εκείνη την ώρα, ωστόσο, τον είδε η ανθυπαστυνόμος, με τον κακοποιό να της ορμάει και να την τραυματίζει με το κατσαβίδι.  Στη συνέχεια η γυναίκα αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για σκληρό κακοποιό, ενώ στην πιάτσα ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Τίτι». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος  τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολη. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, διέπραττε ληστείες τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 06:00-07:00 το πρωί, ενώ  σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.  

Σημειώνεται πως η ανθυπαστυνόμος, λίγο πριν τη συμπλοκή είχε αισθανθεί αδιαθεσία και έφυγε από την επιχείρηση, προκειμένου να μεταβεί στο αυτοκίνητό της. Η αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401, ενώ ο τραυματίας κακοποιός νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας για τον επαγγελματισμό τους

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε περαστικά στη συνάδελφο-μέλος μας που τραυματίστηκε σε συμπλοκή με σεσημασμένο κακοποιό στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η οποία με ψυχραιμία και με επαγγελματισμό απέφυγε τη δολοφονική επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο εις βάρος της.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στον έτερο συνάδελφο ο οποίος βρισκόταν μαζί της και βοήθησε στη σύλληψη του δράστη. Επιπρόσθετα, εύσημα ανήκουν και στους συναδέλφους όλων των Υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην όλη επιχείρηση (ΟΠΚΕ, Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών).

Ως Ένωση, πάντοτε πιστή σ’ αυτά που ορίζει ο θεσμικός μας ρόλος, βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στη συνάδελφό μας η οποία μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.

Στο σημείο αυτό όμως οφείλουμε να θέσουμε προς όλο το πολιτικό φάσμα τα εξής ερωτήματα:

Είναι εν τέλει το επάγγελμα του αστυνομικού επικίνδυνο ή όχι; Πότε επιτέλους προτίθεται η Πολιτεία να πράξει το αυτονόητο;
Θα λάβουν σάρκα και οστά οι προτάσεις μας για τη θεσμική θωράκιση του αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του;
Το άσυλο της ανομίας ποιον ακριβώς εξυπηρετεί; Μήπως τους φοιτητές, τους σεσημασμένους κακοποιούς ή τους φορολογούμενους πολίτες που πληρώνουν -ως συνήθως- τα σπασμένα της μανίας των μπαχαλάκηδων;
Όλοι αυτοί που υπερασπίζονται το άσυλο της ανομίας για πόσο καιρό ακόμα θα είναι κρυμμένοι πίσω από τις ιδεοληψίες τους;
Οι πρυτανικές αρχές και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πέφτουν από τα σύννεφα με αυτά που συμβαίνουν στις φοιτητικές εστίες; Θα αναλάβουν επιτέλους κάποια ευθύνη – πρωτοβουλία;
Οι άοπλοι αστυνομικοί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ) όπως έχει διαρθρωθεί θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το περιστατικό;
Εν τέλει θα παραδεχθούν οι ιθύνοντες ότι η ΟΠΠΙ με τον τρόπο που έλαβε σάρκα και οστά δεν αποτελεί λύση στη βαρύτατη εγκληματικότητα εντός ορισμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων;
Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διαχρονικά αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι, έτσι λοιπόν αποδίδουμε στην Κυβέρνηση το λάθος σχεδιασμό με τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε στηλιτεύσει τον τρόπο δημιουργίας της εν λόγω Υπηρεσίας και εκφράσαμε την αντίθεσή μας για τον τρόπο που αυτή σχεδιάστηκε. Πολλοί θεώρησαν ότι αντιδρούσαμε για συντεχνιακούς λόγους, πλην όμως, ύστερα από 2 χρόνια ως «μάντεις κακών» επαληθεύονται στο έπακρο οι φοβίες μας καθώς και όλα αυτά για τα οποία είχαμε εγγράφως αλλά και δια ζώσης προειδοποιήσει.

Επειδή όμως τα «γραπτά μένουν» και είναι διαθέσιμα τοις πάσι, θα μπορούσε η Κυβέρνηση να έχει υιοθετήσει εξ αρχής τις προτάσεις μας ώστε τα Πανεπιστήμια να είναι ασφαλή και όχι άνδρο ανομίας, ενώ η αντιπολίτευση δίχως τις ιδεοληψίες ορισμένων και τη στήριξή της σε θλιβερές μειοψηφίες, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, να αποδοθούν στους φυσικούς «κατόχους», ήτοι στους φοιτητές και στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νοςΕιδήσεις σήμερα

Η NASA εμβόλισε αστεροειδή και έγραψε διαστημική ιστορία - Πότε θα φανεί αν πέτυχε η αποστολή

Παρέα γυναικών στη Βραζιλία έγινε viral όταν το έδαφος κατέρρευσε ενώ χόρευαν σε πάρτι - Δείτε βίντεο

Αγνοείται για 5η μέρα η 48χρονη στην Ευρυτανία - Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr