Ζωγράφου: Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε 30χρονο που της επιτέθηκε με κατσαβίδι στην Πολυτεχνειούπολη

Ζωγράφου: Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε 30χρονο που της επιτέθηκε με κατσαβίδι στην Πολυτεχνειούπολη

Η γυναίκα πυρόβλησε στα πόδια τον σεσημασμένο 30χρονο που της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης - Εννέα συλλήψεις από την επιχείρηση

zwgrafou-mak
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Ζωγράφου, λόγω πυροβολισμών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Όλα ξεκίνησαν από μια επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για ναρκωτικά στις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη.
zwgrafou-1

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 τα ξημερώματα, έπειτα από πληροφορίες ότι οι φοιτητικές εστίες χρησιμοποιούνταν για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ως ορμητήριο για ληστείες και διαρρήξιες στην ευρύτερη περιοχή. Συμμετείχαν άντρες των ΕΚΑμ, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας αλλά και του Αλλοδαπών. 

Ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη, μία ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποφάσισε να αποχωρήσει με το ιδιωτικό της αυτοκίνητο. Τη στιγμή που κατευθυνόταν προς αυτό, δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από άντρα, αλβανικής καταγωγής, περίπου 30 ετών.
Κλείσιμο
zwgrafou-3

Η ανθυπαστυνόμος για να αποκρούσει την επίθεση πυροβόλησε στα πόδια τον 30χρονο με το υπηρεσιακό της όπλο.

Ο άντρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε σε φοιτητική εσία μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Οι τραυματίας ήταν σεσημασμένος. Στο νοσοκομείο 401 μεταφέρθηκε και η γυναίκα ανθυπαστυνόμου μετά την επίθεση του δέχθηκε.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cn728k3corqh)
 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα
zwgrafou-2

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.
Ζωγράφου: Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε 30χρονο που της επιτέθηκε με κατσαβίδι στην Πολυτεχνειούπολη (1)
 

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.
Ζωγράφου: Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε 30χρονο που της επιτέθηκε με κατσαβίδι στην Πολυτεχνειούπολη (2)
 

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Η NASA εμβόλισε αστεροειδή και έγραψε διαστημική ιστορία - Πότε θα φανεί αν πέτυχε η αποστολή

Παρέα γυναικών στη Βραζιλία έγινε viral όταν το έδαφος κατέρρευσε ενώ χόρευαν σε πάρτι - Δείτε βίντεο

Αγνοείται για 5η μέρα η 48χρονη στην Ευρυτανία - Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης