Υπουργείο Υγείας: 2 νέες προκηρύξεις για θέσεις αναισθησιολόγων μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Υπουργείο Υγείας: 2 νέες προκηρύξεις για θέσεις αναισθησιολόγων μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Σήμερα ή το αργότερο αύριο, η πρώτη προκήρυξη για τρεις θέσεις αναισθησιολόγων στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» - Η δεύτερη προκήρυξη αφορά σε δεκάδες θέσεις σε νοσοκομεία της χώρας 

anaisthisiologoi
Σε στοχευμένες και κατεπείγουσες προκηρύξεις για τις κενές θέσεις αναισθησιολόγων προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, σήμερα ή το αργότερο αύριο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκαγκα θα υπογράψει την πρώτη προκήρυξη για 3 θέσεις αναισθησιολόγων για το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στη συνέχεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεύτερη προκήρυξη για δεκάδες θέσεις αναισθησιόλογων σε νοσοκομεία της χώρας. Τεχνικά διαδικαστικά ζητήματα δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων. Στόχος του υπουργείου είναι να δοθεί προτεραιότητα στο παιδιατρικό νοσοκομείο και να αποσυμφορηθεί η λίστα των περίπου 3.000 παιδιών που αναμένουν για χειρουργείο.

Στην ίδια προκήρυξη θα ζητηθεί η κάλυψη και μίας θέσης καρδιολόγου και άλλης μίας θέσης Βιοπαθολόγου για τα αντίστοιχα τμήματα του Παίδων.

Πρόκειται για ειδικευμένους γιατρούς των οποίων η παρουσία είναι σημαντική για το παιδιατρικό νοσοκομείο - τα κενά σε αυτές τις ειδικότητες όπως και σε άλλες, πχ νευρολογικό τμήμα, έχουν επισημανθεί και από την 5μελή Επιτροπή των νοσοκομειακών γιατρών. Μάλιστα, για τις δραματικές ελλείψεις αναισθησιολόγων έχει εξαγγελθεί και κινητοποίηση για το πρωί της Τετάρτης.

Στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας θα προχωρήσουν επίσης άμεσα και οι τοποθετήσεις 40 επικουρικών νοσηλευτών καθώς στην πρόσφατη πρόσκληση για νοσηλευτές ανταποκρίθηκαν πάνω από 65 άτομα.

Νέα κατεπείγουσα προκήρυξη μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει σε νέα κατεπείγουσα προκήρυξη η οποία θα αφορά 11 θέσεις αναισθησιολόγων σε νοσοκομεία της Αθήνας καθώς και άλλες θέσεις για νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας, δηλαδή τα νοσοκομεία Πάτρας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Ηρακλείου Κρήτης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται για θέσεις που προκύπτουν από τον επικαιροποιημένο υγειονομικό χάρτη της χώρας και αναμένεται να καλύψουν σημαντικές ανάγκες της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Προβληματισμός για το εάν θα υπάρξει ανταπόκριση γιατρών

Πάντως δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί εάν θα υπάρχει ανταπόκριση γιατρών για αυτές τις δύο προκηρύξεις καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που προκηρύσσονται θέσεις αναισθησιολόγων και μένουν κενές, χωρίς κανένα ενδιαφέρον από γιατρούς. Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχαν προκηρυχθεί και πάλι 3 θέσεις χωρίς να καλυφθούν, ενώ το ίδιο είχε γίνει και με τους επικουρικούς νοσηλευτές τον περασμένο Αύγουστο.

Οι μικρές αυξήσεις που θα γίνουν στο ιατρικό μισθολόγιο έως και 10% από το επόμενο έτος σε συνδυασμό με τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι αναισθησιολόγοι (είναι 400 ευρώ τον μήνα αφορολόγητα για τον ειδικευμένο γιατρό και 250 για τον ειδικευόμενο αναισθησιολόγο) θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσουν ένα αρχικό κίνητρο. Από το υπουργείο επενδύουν περισσότερο στην προοπτική που δημιουργείται με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα οποία θα συμμετέχουν οι αναισθησιολόγοι. Στόχος είναι να ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Ιανουάριο, και να συγκροτήσουν το κύμα φυγής των αναισθησιολόγων, των χειρουργών και άλλων ειδικοτήτων του ΕΣΥ προς τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπου οι αμοιβές είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες στο δημόσιο σύστημα υγείας.




Ειδήσεις σήμερα:

Δημήτρης Σκουλός για Σοφία Χατζηπαντελή: «Δεν είναι μοντέλο, δεν έχει ύψος, δεν κάνει πασαρέλα»


Πόρτα - πόρτα η επιχείρηση της αστυνομίας στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης - Δείτε φωτογραφίες


Νέα επίθεση Ερντογάν: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες στο Λαύριο – Τα όπλα δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης