Καιρός αύριο: Ισχυρή κακοκαιρία στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός αλλάζει ξανά - Μέχρι 29 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα, βροχές Τρίτη και Τετάρτη - Τι είναι ο καιρός του «Π»

kairosAURIO-KAIROSAURIO-kairos-kakokairia
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα.

Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο καθώς κινείται ανατολικά βορειοανατολικά θα απασχολήσει με έντονα φαινόμενα τη δυτική χώρα το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στον χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας (πορτοκαλί χρώμα - κεραυνοί) όπου πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη προσοχή.

Βροχοπτώσεις πιο ήπιες θα συναντήσουμε και στα βόρεια της χώρας μας πιθανόν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ προς τα ανατολικά και νότια θα επικρατήσει αρκετή ζέστη αλλά και αυξημένη σχετική υγρασία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn63hr2tsc61)


Ο καιρός στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες θα είναι καλός, με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 27 βαθμών Κελσίου.



Κλείσιμο

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα. Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο καθώς κινείται ανατολικά βορειοανατολικά θα απασχολήσει με έντονα φαινόμενα τη δυτική χώρα το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη. Στον χάρτη που ακολουθεί επισημαίνουμε τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας (πορτοκαλί χρώμα - κεραυνοί) όπου πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή. Βροχοπτώσεις πιο ήπιες θα συναντήσουμε και στα βόρεια της χώρας μας πιθανόν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ προς τα ανατολικά και νότια θα επικρατήσει αρκετή ζέστη αλλά και αυξημένη σχετική υγρασία. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους και προσοχή στα καιρικά φαινόμενα!

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, September 25, 2022

Ο καιρός με μια ματιά

-Πολλές βροχές θα έχουμε από Τρίτη κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο

-Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω τα κανονικά

-Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Τι είναι ο καιρός του «Π» 

Λόγω του νοτιοδυτικού ρεύματος ο καιρός στη «μετεωρολογική αργκό» λέγεται καιρός του "Π", όπως γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter,  καθώς επηρεάζονται τα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, μια περιοχή μου μοιάζει με το κεφαλαίο  γράμμα «Π».

Δείτε χάρτη

kairospp


Ο καιρός αύριο  σύμφωνα με την ΕΜΥ 

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

kairosaurio-p



Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός μετά από καυγά σε παμπ ο θρύλος του σερφ Κρις Ντέιβιντσον

Μικέλε Μορόνε και Κλόε Καρντάσιαν... ήρθαν πολύ κοντά στο Μιλάνο

Πάτρα: Πρωτοφανής υπόθεση «μαζικού» revenge porn - Στη «φόρα» προσωπικές στιγμές 141 κοριτσιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης