Νια ασυνήθιστο περίπτωση κλοπής, με δράστη έναν ανήλικο και θύμα έναν συγγενή του, αποκαλύφθηκε τυχαία στην Πτολεμαΐδα το βράδυ της Παρασκευής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας Εορδαίας σταμάτησαν δύο νεαρούς Έλληνες για να τους κάνουν τυπικό έλεγχο.
Όμως, στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκαν 500 ευρώ και στην κατοχή του 19χρονου διάφορα χρυσαφικά, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια για προανάκριση. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που είχε ο ανήλικος προέρχονταν από την πώληση χρυσαφικών, τα οποία είχε κλέψει από το σπίτι συγγενικού του προσώπου και τα είχε δώσει στον 19χρονο για να τα πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο!
Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση, ενώ τα κλεμμένα χρυσαφικά αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας