Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Απεργία ανακοίνωσε η ΕΙΝΑΠ για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου
«Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελλείψεις σε κάθε τμήμα, που συνειδητά η διοίκηση μας τις αποκρύπτει συγκαλύπτοντας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση
Η 5μελής Επιτροπή Ιατρών ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «η Αγία Σοφία» αποφάσει να προχωρήσει σε απεργία την Τετάρτη 28/9 και σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00μμ.
Ειδικότερα, κάλεσαν συλλόγους γονέων, σωματεία, άλλους φορείς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση "καθώς οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών".
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται, καταγράφονται ελλείψεις αναισθησιολογων, μικροβιολογων, τεχνολογων, προσωπικού στο Αιματολογικο και το βιοχημικο τμήμα, στο Νευρολογικο, το Νευροχειρουργικο και το Καρδιολογικό, στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής και στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελλείψεις σε κάθε τμήμα, που συνειδητά η διοίκηση μας τις αποκρύπτει συγκαλύπτοντας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει. Ζητάμε εκ νέου από τη διοίκηση ως εκλεγμένο επίσημο όργανο των ιατρών του νοσοκομείου μας να μας δώσει αναλυτικά τον αριθμό των υπηρετουντών ιατρών ( μόνιμων, επικουρικών κτλ) , τις βαθμίδες τους, τα κενά των μόνιμων θέσεων που υπάρχουν, πόσες από αυτές έχουν προκηρυχθεί» καταλήγει το δελτίο τύπου της 5μελους Επιτροπής Ιατρών ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «η Αγία Σοφία».
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.