Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Πιτσιόρλας: Γιατί η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε - Τι αποκάλυψε ο Ρουμπάτης

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Πιτσιόρλας: Γιατί η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε - Τι αποκάλυψε ο Ρουμπάτης

Σφοδρή κόντρα κατά τη διάρκεια Εξεταστικής

pritsiolas_roumpatis_xr
Ευθεία επι-σύνδεση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανέκυψε από τις αποκαλύψεις του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Ρουμπάτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι το 2016 παρακολουθούσε άμεσα το κινητό τηλέφωνο του τότε προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα καθώς υπήρχαν πληροφορίες για απόπειρα πώλησης εθνικού εδάφους σε αλλοδαπές εταιρείες που εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ενώ οι διασυνδέσεις τους φθάνουν – σύμφωνα με τον μάρτυρα – εως τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ.

Προκειμένου δε να τεκμηριώσει τους λόγους που καθιστούσαν τότε αναγκαία την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της εξεταστικής χάρτη της υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ ακτογραμμή και άλλα δύο μικρά νησιά) ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ «εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος των εταιρειών» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για επισύνδεση στο τηλέφωνο «κάποιου τεχνοκράτη» και πως ο τότε πρωθυπουργός του ζήτησε να συνεχίζει την έρευνα και αν προκύψουν στοιχεία να τα στείλει στην δικαιοσύνη. Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι έστειλε το φάκελο στην Δικαιοσύνη χωρίς να ολοκληρώσει την έρευνα καθώς ο κ. Πιτσιόρλας προήχθη από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για τις επενδύσεις με αποτέλεσμα η ΕΥΠ να σταματήσει την επισύνδεση 15 ημέρες μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.

Σφοδρή κόντρα Πιτσιόρλα - Ρουμπάτη

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ρουμπάτης λίγες ώρες μετά την κατάθεσή του στην εξεταστική προχώρησε σε δημόσια δήλωση επιβεβαιώνοντας όσα είχε πει νωρίτερα στη Βουλή.

«Αυτό που είπα (σ.σ. στην εξεταστική) είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά (σ.σ. την παρακολούθηση Πιτσιόρλα) και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα ολες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο γραπτό του κείμενο διαψεύδοντας παράλληλα ότι εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό της κυβέρνησής του.

Οι αποκαλύψεις Ρουμπάτη προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του Στέργιου Πιτσιόρλα ο οποίος μιλά για «ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Κλείσιμο
Πάντως, βουλευτές της πλειοψηφίας σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Ρουμπάτη μιλούν για «βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ» και για «Πιτσιόρλας – Τσίπρας gate».

Σύμφωνα πάντα με βουλευτές της πλειοψηφίας τα νέα στοιχεία απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως υποστηρίζουν «Φαντάζει αδιανόητο, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να διαπραγματεύεται την πώληση τριών ελληνικών νησιών έκτασης 15.000 στρεμμάτων σε εταιρία αλλοδαπών συμφερόντων που ο ίδιος φέρεται να ήταν διαχειριστής και να μην «ιδρώνει» τον αυτί του Αλέξη Τσίπρα μόλις του γνωστοποιείται το σκάνδαλο. Αντίθετα, να επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του τότε διοικητή της ΕΥΠ απαντώντας του αόριστα να πάει στη Δικαιοσύνη αλλά παράλληλα να δίνει στον Στέργιο Πιτσιόρλα κυβερνητική θέση. Δεν πρόκειται απλά για οσμή σκανδάλου αλλά για βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ που από εξεταστική για τις επισυνδέσεις η υπόθεση εξελίσσεται σε “Πιτσιόρλας - Τσίπρας GATE”»

Η εισαγγελέας δεν θα υπέγραφε την επισύνδεση Ανδρουλάκη αν δεν ήταν σύμφωνη με το νόμο

Πέραν αυτών, ο κ. Ρουμπάτης κλήθηκε να εκφράσει γνώμη για το αν είναι νόμιμη η παρακολούθηση βουλευτών ή ευρωβουλευτών για να υποστηρίξει ότι κατά την άποψή του είναι παράνομη ενώ επανέλαβε ότι για όλα τα θέματα που χειρίστηκε ο ίδιος ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό είτε προφορικά είτε με γραπτά σημειώματα. Ωστόσο, στην συνέχεια φέρεται να είπε πως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη αρκεί να υπήρχε τεράστιος όγκος πληροφοριών καθώς και ότι η αρμόδια εισαγγελέας για την εποπτεία της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου έχει τεράστια εμπειρία και δεν θα ‘άναβε το «πράσινο φως» για την επισύνδεση χωρίς τεκμηρίωση.

Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ο κ. Ρουμπάτης διέψευσε κατηγορηματικά την εμπλοκή της ΕΥΠ ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχει εμπλοκή άλλων δυνάμεων εκτός ελληνικής επικράτειας.

Συνεχίζονται οι εργασίες με την κατάθεση του Θ. Δραβίλα

Να σημειωθεί ότι εκτός του κ. Ρουμπάτη στην εξεταστική κατέθεσε χθες και ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας επικαλέστηκε την ρήτρα απορρήτου που διέπει τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και απέφυγε να δώσει πληροφορίες επι συγκεκριμένων παρακολουθήσεων. Η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα θα συνεχιστεί και σήμερα για θα ακολουθήσει η κατάθεση του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη.


Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για τον «ψευτογιατρό» - Αγορεύει επί της ενοχής του Dr. Kontos

Πώς υποδέχεται η Αθήνα το «πακέτο Φον ντερ Λάιεν» - Μάχη παρασκηνίου για το πλαφόν στο αέριο

Συνέντευξη Τύπου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ - Στο επίκεντρο μετεκλογικές συνεργασίες και παρακολουθήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης