Θεσσαλονίκη: Πολίτης υποστηρίζει ότι αναγνώρισε την ταυτότητα του άντρα που ποδοπάτησε το γατάκι

Θεσσαλονίκη: Πολίτης υποστηρίζει ότι αναγνώρισε την ταυτότητα του άντρα που ποδοπάτησε το γατάκι

Στην ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία, καθώς από εχθές έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον σχηματισμό δικογραφίας -  Χιλιάδες οι κοινοποιήσεις στα social media

gata_thess_patima
Οργή, κύμα αντιδράσεων και μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ο δράστης, έχει προκαλέσει η απίστευτη ιστορία αγριότητας με θύμα ένα νεογέννητο γατάκι που σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους χιλιάδες πολίτες που από χθες το πρωί αντικρίζουν τα σοκαριστικά βίντεο - ντοκουμέντα που δείχνουν τον άντρα με την κόκκινη μπλούζα να ποδοπατά εν ψυχρό το άτυχο νεογέννητο γατάκι, πολλοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν να αναζητούν στοιχεία με σκοπό να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και να ταυτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν από την αστυνομία. Είναι ενδεικτικό ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία διακρίνονται χαρακτηριστικά του προσώπου του «αρρωστημένου» άντρα, έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, σε ανοιχτές και κλειστές ομάδες της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, σε πάμπολλα προφίλ και διάφορες σελίδες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmu59oxqvln5)


Στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, αργά το απόγευμα της Δευτέρας έφτασε μια πολύ συγκεκριμένη αναφορά στην φιλοζωική οργάνωση "Νοιάζομαι" που αποκάλυψε και έφερε στη δημοσιότητα την κτηνωδία. Ο πολίτης που επικοινώνησε μαζί τους, κατέθεσε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για έναν άντρα, που, όπως υποστηρίζει, είναι ο δράστης της αδιανόητης επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 20 Αυγούστου. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει, δείχνουν ξεκάθαρα την ταυτότητα του άντρα με την κόκκινη μπλούζα και αποκαλύπτουν το ονοματεπώνυμο αλλά και την περιοχή όπου διαμένει.


Η εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης, Εύη Καλαΐτζίδου, μιλώντας στο protothema.gr, τονίζει ότι μόλις τα στοιχεία αυτά έφτασαν στα χέρια της, παραδόθηκαν από την ίδια στις αστυνομικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς από χθες το πρωί έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον σχηματισμό δικογραφίας που αφορά την κακοποίηση ζώου και πιθανή θανάτωσή του. Η συγκεκριμένη αναφορά του πολίτη, κρίνεται από τους ανθρώπους της φιλοζωικής ως ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς ο άνθρωπος είναι σίγουρος ότι αναγνώρισε τον δράστη και, μάλιστα, έσπευσε να το αποδείξει παραδίδοντας ακόμη και συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν την ταυτότητά του.

Κλείσιμο
Bίντεο τη στιγμή που ένας άντρας πλησιάζει τη νεογέννητη γάτα και την ποδοπατά


Η συγκεκριμένη αναφορά, θεωρείται βέβαιο ότι θα διερευνηθεί εις βάθος από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και ότι θα αξιοποιηθεί απόλυτα σε περίπτωση που πράγματι τα στοιχεία αποκαλύπτουν τον δράστη της φρικιαστικής ενέργειας. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία, ενώ εκτιμάται ότι θα φτάσουν κι άλλες αναφορές για την ταυτότητα του δράστη, ύστερα από τη δημοσιότητα που έλαβε το αποτρόπαιο συμβάν.

Σχηματίζεται δικογραφία για τον άνδρα που ποδοπάτησε γατάκι

Το βίντεο ντοκουμέντο το οποίο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας καταστήματος επί της οδού Ερμού στη Θεσσαλονίκη, δείχνει τη στιγμή που ένας άντρας με χρωματιστή μπλούζα και καπέλο, πλησιάζει τη νεογέννητη γάτα και την ποδοπατά. Μάλιστα, φαίνεται ξεκάθαρα να κοιτάει τριγύρω μήπως τον έχει δει κάποιος περαστικός, ενώ στη συνέχεια αποχωρεί από το σημείο.

Το βίντεο με τις πολύ σκληρές εικόνες παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά το συμβάν στην Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», η οποία με τη σειρά της υπέβαλε σχετική καταγγελία στην ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του άντρα, ενώ σχηματίζεται και σχετική δικογραφία για κακοποίηση και πιθανή θανάτωση ζώου, από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου που χειρίζονται την υπόθεση.


Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Προσπάθησε να σκοτώσει ξανά το γατάκι


Το protothema.gr εξασφάλισε και δημοσιεύει ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα πριν ο άντρας δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο νεογέννητο γατάκι. Όπως φαίνεται σε αυτό, ο δράστης με την κόκκινη μπλούζα, επιχειρεί να σκοτώσει ξανά, με τον ίδιο τρόπο, το γατάκι, όσο αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνει και το γατάκι προσπαθεί να σωθεί πηγαίνοντας κάτω από ένα αυτοκίνητο. Ο άντρας όμως το ακολουθεί και μόλις το ζώο προσπαθεί να μπει ανάμεσα στις λαμαρίνες για να γλιτώσει, το προλαβαίνει και το ποδοπατά αλύπητα.

«Το έλιωσε με το πόδι του»

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, η εκπρόσωπος της φιλοζωϊκής "Νοιάζομαι", Εύη Καλαΐτζίδου, το αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 20 Αυγούστου και λίγες ημέρες αργότερα το βίντεο έφτασε στα χέρια της οργάνωσης από έναν ευαισθητοποιημένο επαγγελματία της περιοχής, όταν αντιλήφθηκε ότι οι εικόνες φρίκης είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του.

«Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Αυγούστου, στις 02.30. Στο σημείο ήταν μια γάτα με τρία νεογέννητα γατάκια, τα οποία ήταν έξω από ένα" γιαπί" και έπαιζαν. Μόλις είδαν τον άντρα προσπάθησαν τα καημένα να φύγουν και να μπουν κάτω από τη λαμαρίνα, όμως ο άντρας πρόλαβε το τελευταίο και το έλιωσε με το πόδι του», εξηγεί η κα. Καλαΐτζίδου, σημειώνοντας ότι όλο το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας και μόλις το είδαν οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν και το έστειλαν στη φιλοζωική οργάνωση.

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι είδαν μετά από ημέρες το βίντεο και το νεογέννητο δεν βρέθηκε. Ζητάμε να εντοπιστεί αυτός ο άνθρωπος και να τιμωρηθεί για την αποτρόπαια πράξη του. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει με πληροφορίες ο κόσμος που θα δει το βίντεο», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης "Νοιάζομαι".

Δείτε βίντεο: Θεσσαλονίκη: Πολίτης υποστηρίζει ότι αναγνώρισε την ταυτότητα του άντρα που ποδοπάτησε το γατάκι

Θεσσαλονίκη: Πολίτης υποστηρίζει ότι αναγνώρισε την ταυτότητα του άντρα που ποδοπάτησε το γατάκι


Ειδήσεις σήμερα:

Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πού αναμένονται βροχές

Ο Μπάιντεν μιλάει για το όνειρό του να εξαλείψει τον καρκίνο μια για πάντα

Η Ζεντάγια αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός σε δραματική τηλεοπτική σειρά για την ερμηνεία της στο Euphoria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης