Allou Fun Park: Η βάρκα έστριψε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την προβλεπόμενη - Τι λέει ο πραγματογνώμονας για το ατύχημα

Allou Fun Park: Η βάρκα έστριψε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την προβλεπόμενη - Τι λέει ο πραγματογνώμονας για το ατύχημα

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη ενώ θα γίνει και δεύτερη αυτοψία στο παιχνίδι προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στο ατύχημα

allou__3_
Η ταχύτητα με την οποία κινούταν η βάρκα όταν έμπαινε στη στροφή που εκτινάχθηκαν οι τέσσερις τραυματίες φαίνεται πως είναι η αιτία του σοβαρού ατυχήματος στο Allou Fun Park το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πολύωρη αυτοψία που πραγματοποιήθηκε χθες, ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας και οι τεχνικοί σύμβουλοι συμπεραίνουν πως η βάρκα έστριψε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σύγκριση με αυτή που προβλέπεται για το συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής.

Σε αυτό συγκλίνουν τόσο τα στοιχεία από τη γεωμετρία του χώρου του ατυχήματος όσο και από τη δοκιμή που έκανε το κλιμάκιο των μηχανικών.

Συγκεκριμένα, οι πραγματογνώμονες διαπίστωσαν πως με την ταχύτητα που είχε η βάρκα κατά τη δοκιμαστική διαδρομή δεν είναι δυνατόν οι επιβαίνοντες να εκτινάχθηκαν σε τόσο μεγάλη απόσταση.

Κάτι που-πρακτικά-σημαίνει ότι η ταχύτητα της βάρκας πάνω στη στροφή που έγινε το ατύχημα ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες, αρκετές, ώρες πορείας.

Οι μηχανικοί, λοιπόν, εξετάζουν τους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για την αυξημένη ταχύτητα της βάρκας καθώς και τη στάση των σωμάτων των 4 τραυματιών που ενδεχομένως να προκάλεσε την εκτίναξη.

Μιλώντας στο protothema.gr ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, κ. Γιώργος Περιβολιώτης, ξεκαθαρίζει πως η βάρκα δεν εκτροχιάστηκε και κάνει λόγο για ένα συμβάν που υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορεί να συμβεί.

"Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία και το αποτέλεσμα του συμβάντος τα άτομα εκτινάχθηκαν από τη βάρκα στη συγκεκριμένη στροφή.

Εξετάζονται όλοι οι παράγοντες, όπως η ταχύτητα, που μπορεί να οδηγησαν σε αυτό το γεγονός που υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας δεν μπορεί να συμβεί.

Κλείσιμο
Η βάρκα δεν έφυγε από τη θέση της, δεν εκτροχιάστηκε. Είναι σχεδόν αδύνατο να φύγει από τις ράγες", λέει ο κ. Περιβολιώτης.

Παράλληλα, ο κ. Περιβολιώτης τονίζει ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη ενώ θα γίνει και δεύτερη αυτοψία στο παιχνίδι προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στο ατύχημα.

"Δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τροχαίο στο οποίο τα πράγματα είναι πιο απλοποιημένα.

Πρόκειται για μια πολύπλοκη και σύνθετη κατασκευή με αρκετά τεχνικά, ηλεκτρομηχανολογικά δεδομένα που έχουν ζητηθεί προς εξέταση και θα απαιτηθεί χρόνος για να αξιολογηθούν.

Είναι βέβαιο πως θα γίνει εξονυχιστική διευρύνηση όλων των στοιχείων που οδήγησαν στο ατύχημα.

Σκοπός μας είναι να εντοπιστούν όλες οι αιτίες ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό", υπογραμμίζει ο πραγματογνώμονας που έκανε την αυτοψία στις εγκαταστάσεις του Allou Fun Park.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μόνιμη» επιδότηση ρεύματος και μειώσεις φόρων - Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Γεράκια στο περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη ΔΕΘ - Δείτε φωτογραφίες

Απεγκλωβίστηκαν μετά από επιχείρηση 5 ωρών οι δυο τουρίστες που εντοπίστηκαν σε απόκρημνο βράχο στην Κέρκυρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης