Τα νέα χρώματα του μινιμαλισμού

Τα νέα χρώματα του μινιμαλισμού

Απλότητα, κομψότητα, εκφραστική λιτότητα, ουσία και αισθητική: Ο μινιμαλισμός είναι τάση, αλλά και μια πρακτική που μπορεί να βρει εφαρμογή σε κάθε γωνιά του σπιτιού, ξεκινώντας από τους τοίχους του σπιτιού σας!

VITEX_HEADER_2
Sponsored Content

Όταν σκεφτόμαστε απλό και κομψό σχεδιασμό, τότε η Σκανδιναβική και η Ιαπωνική αισθητική μάς έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό. Οι καθαρές γραμμές, τα φυσικά υλικά και η ήρεμη και ήσυχη παλέτα χρωμάτων δημιουργούν τη διάθεση που πολλοί αναζητούν αυτήν την περίοδο: αποφόρτιση, χαλάρωση, θαλπωρή, άνεση.
Ο μινιμαλισμός, άλλωστε, είναι μια προσέγγιση που αγκαλιάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, δίνοντας βάρος στην ουσία και στην απόλαυση των μικρών πραγμάτων, ξεκινώντας από το σπίτι. Αυτό είναι ένα από τα κεντρικά θέματα του νέου Trends Magazine, που αποδεικνύει ότι η ζωή μέσα από το πρίσμα του μινιμαλισμού έχει χρώμα, αλλά και προσωπικότητα.
soho_house_retail_anders_201208_078_ed_f1_copy
Κλείσιμο
Στο νέο τεύχος του χρωματολόγιου, λοιπόν, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ μαθαίνουμε (σελίδες 26 - 31) πώς μπορούμε να φλερτάρουμε ανοικτά με τον μινιμαλισμό και να δώσουμε στον χώρο μας ένα σκανδιναβικό ή ιαπωνικό τόνο. Ξεκινώντας από τη διακόσμηση και το interior design, αλλά και φυσικά από τα χρώματα των τοίχων, που δεν μπορεί να είναι άλλα από της Vitex.

Σε αυτό το πλαίσιο, το νέο στυλ Japandi δίνει προτεραιότητα στη μονοχρωματική παλέτα, όπου για παράδειγμα οι καπνιστές αποχρώσεις του γκρι κυριαρχούν. Τέτοιες αποχρώσεις είναι το 0541 Smoky Tone, αλλά και το πιο σκούρο 0536 Subway . Για ένα πιο τολμηρό μινιμαλιστικό αποτέλεσμα, που κάνει εντύπωση και θέλγει είναι ο συνδυασμός ενός χαρούμενου κόκκινου όπως το 1109 Party Time  ή το ακόμη πιο φαντασμαγορικό 1116 Movie Star, με ένα άλλο βασικό χρώμα, όπως το γκρι 0547 Tin Man  ή το υπόλευκο 0032 Ice Dream .
Για μια πιο βορειοευρωπαϊκή αύρα τσεκάρετε το Scandi Social, ένα στυλ διακόσμησης που έχει στο κέντρο έναν μοντέρνο χώρο τραπεζαρίας, όπου το ξύλο πρωταγωνιστεί και συνδυάζεται με καταπραϋντικές αποχρώσεις του μπλε, όπως το 0520 Slate Tint.
nest_co_uk_atd_retail_2021_in-between-sk1_in-between-sk19_p376-k_867d3_copy
Και μιας και ο λόγος περί χρωμάτων, το «Χρώμα της Χρονιάς» για το 2023, είναι το 0107 Prosperity, το οποίο αποτελεί, όπως διαβάζουμε στη σελίδα 7, «μια βαθιά και σκονισμένη απόχρωση του ροζ, που προσδίδει μια γήινη αίσθηση ευημερίας και προσφέρει στιγμές ηρεμίας και ρομαντισμού».
vitex_223
Όλα αυτά από τη Vitex, μια εταιρεία με αστείρευτη δημιουργικότητα, αλλά και υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον και τον πλανήτη. Όχι μόνο επειδή, από το 1932 κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα στον τομέα των δομικών υλικών και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για αρχιτεκτονικά χρώματα (Vitex), σύνθετα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (Vitextherm) και ασφαλτικά υλικά στεγάνωσης (Hermes). Αλλά, κυρίως, επειδή λειτουργεί με βάση τη βιωσιμότητα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το εργοστάσιό της εταιρείας, που λειτουργεί με σχεδόν μηδενική διαδικασία αποβλήτων, πολιτική μηδενικών ατυχημάτων και μηδενική ενέργεια, καθώς διαθέτει εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή στέγη ισχύος 1MW.
vitex_224
Αλλά το Trends Magazine αξίζει να το διαβάσετε για μια σειρά αξιόλογων όσο και χρήσιμων θεμάτων, που θα προσθέσουν λειτουργικότητα και αισθητική στο χώρο σας και θα σας κάνουν να αλλάξετε διάθεση. Από το ποιο διακοσμητικό στυλ σας ταιριάζει, μέχρι μια σπουδή στο καφέ χρώμα, τη Βιωσιμότητα και το Ευ Ζην, και φυσικά, όλες τις τάσεις των αποχρώσεων, δημιουργικές ιδέες και tips βαφής.
Καλή Ανάγνωση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης