Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας από υγειονομικούς

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας από υγειονομικούς

Γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν από τις 8 το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και μια ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία με κατεύθυνση άλλα κεντρικά νοσοκομεία της πόλης

ygeionomikoi__1_
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν από τις 8 το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και μια ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία με κατεύθυνση άλλα κεντρικά νοσοκομεία της πόλης. Κρατώντας μαύρα μπαλόνια, πανό και φωνάζοντας συνθήματα - με τη συνοδεία ενός τυμπάνου, το "καραβάνι" των υγειονομικών αναμένεται να καταλήξει στο ΥΜΑΘ.
ygeionomikoi__1_
ygeionomikoi__9_
ygeionomikoi__8_


Η κινητοποίηση, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έχει στόχο να θυμίσει στον πρωθυπουργό τις δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό και για την δημόσια υγεία. "Αν τα νοσοκομεία μείνουν όπως είναι σήμερα, τον χειμώνα και το φθινόπωρο δεν θα αντέξουν. Το καλοκαίρι είχαμε ρεκόρ θανάτων και νοσηλιών για καλοκαιρινούς μήνες. Κάνεις δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας και αυτό θα το πληρώσουμε τον χειμώνα", τόνισε. Πρόσθεσε, δε, ότι τα νοσοκομεία δουλεύουν πλέον με 10.000 λιγότερο προσωπικό, την ώρα που συνολικά 7.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
ygeionomikoi__7_
ygeionomikoi__6_
ygeionomikoi__5_
Κλείσιμο


Στο επίκεντρο των αιτημάτων των υγειονομικών βρίσκονται τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, ενώ, μεταξύ άλλων, διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, κ.α.
ygeionomikoi__4_
ygeionomikoi__3_
ygeionomikoi__2_
 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαμαρτυρία των υγειονομικών ανοίγει την αυλαία των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πέθανε στα 96 της χρόνια


Τουρκική προβοκάτσια οι μετανάστες στον Έβρο: Δεν εντοπίστηκε ούτε ένας σε ελληνική νησίδα

Ελισάβετ: «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» - Τι προβλέπει το πρωτόκολλο για τη διαδοχή της βασίλισσας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης