Μάθε να μιλάς τη δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στον πλανήτη

Μάθε να μιλάς τη δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στον πλανήτη

Σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, καριέρα σε κορυφαίες επιχειρήσεις και ταξίδια σε περισσότερες από 21 χώρες. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αξέχαστες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις, αρκεί να γνωρίζεις ισπανικά.

cerv_sept_2022_header_
Sponsored Content

Ήξερες ότι το 7,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 580 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάει ισπανικά; Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο μαθαίνοντας τη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα επικοινωνίας στον κόσμο όχι μόνο μυείσαι στην κουλτούρα όλων αυτών των ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζεις απεριόριστες δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα.
Για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εκμάθησης. Σπουδάζοντας στο Ινστιτούτο Θερβάντες, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα περισσότερο από 30 χρόνια, θα εκπαιδευτείς με τις πιο γρήγορες μεθόδους και παράλληλα θα γνωρίσεις σε βάθος κάθε πτυχή του πολιτισμού των ισπανόφωνων χωρών.
149320738_l
Πάρκο Γκουέλ, Αντόνιο Γκαουντί, Βαρκελώνη
Διδασκαλία στα μέτρα σου
Κλείσιμο
Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις το Ινστιτούτο Θερβάντες διαθέτει πολλές και διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας (για μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες ή καθηγητές) ώστε να επιλέξεις εκείνη που προσαρμόζεται κατευθείαν στις ανάγκες σου.
Για το Ινστιτούτο Θερβάντες κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός γι αυτό και προσφέρει πλήρως προσωποποιημένες εμπειρίες που περιλαμβάνουν ευέλικτα προγράμματα, ολιγάριθμα τμήματα, κορυφαία ποιότητα διδασκαλίας, εξειδικευμένους καθηγητές και σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης.
Κι επειδή η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας είναι σημαντική και ευκολότερη όταν ξεκινάει από μικρή ηλικία, στο Θερβάντες τα παιδικά τμήματα αρχίζουν από την ηλικία των 5 ετών και τα εφηβικά φτάνουν μέχρι την ηλικία των 16. Διαδραστικά μαθήματα, εκπαιδευτικές μέθοδοι που ευνοούν τη διανοητική ανάπτυξη, ασκήσεις που ενθαρρύνουν την επαφή με άλλες κουλτούρες είναι μόνο μερικά από όσα περιλαμβάνουν. Τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες (τις καθημερινές) και Σάββατο πρωί.    
60953540_l
Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμοί των μαθημάτων (κανονικά, εντατικά και ειδικά) και τα ποικίλα ωράρια είναι ιδιαίτερα βολικά και για τους ενήλικες (9.00 - 22.00, Δευτέρα – Παρασκευή, και πρωινά Σαββάτου) ενώ οι τρόποι εκμάθησης είναι πολλοί και διαφορετικοί: δια ζώσης ή online, μέσω τηλεδιάσκεψης zoom, αυτόνομη εκμάθηση με την πλατφόρμα AVE Global, Aula Virtual de Español ακόμα και χωρίς επιβλέποντα καθηγητή κ.ά. Οι απομακρυσμένοι τρόποι διδασκαλίας μάλιστα εξυπηρετούν ενδιαφερόμενους από την Αθήνα αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Το Θερβάντες παραδίδει επίσης μαθήματα σε τμήματα όλων των ηλικιών ενώ διδάσκει ελληνικά σε ισπανόφωνους, λογοτεχνική μετάφραση, οργανώνει θεματικά εργαστήρια, ειδικά τμήματα για επιχειρήσεις κ.ά. Επίσης, διαχειρίζεται τα δύο πιο αξιόλογα διπλώματα ισπανικών: το πιστοποιητικό SIELE και το δίπλωμα DELE (Διπλώματα Ισπανικών ως Ξένης Γλώσσας) δίνοντας επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας ενώ διαθέτει τμήματα σύμφωνα με την κλίμακα των επιπέδων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

5613062_l
Η γλώσσα του αύριο
Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και εξελίσσονται με εντυπωσιακές ταχύτητες σε παγκόσμιο επίπεδο οι έρευνες δείχνουν ότι στο άμεσο μέλλον τα ισπανικά θα είναι η δεύτερη γλώσσα σε χρήση όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και στις οικονομικές συναλλαγές ολόκληρου του πλανήτη.

Είναι γεγονός ότι η γνώση της ισπανικής γλώσσας αποτελεί σημαντικό εφόδιο προσφέροντας σημαντικές εργασιακές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αναπτυσσόμενες ισπανόφωνες χώρες δίνουν όλο και περισσότερες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.
thervantes_header
Ευτυχώς για εμάς τους Έλληνες τα ισπανικά είναι μια εύκολη γλώσσα αφού λόγω της φωνητικής της ομοιότητας με τη μητρική μας μπορούμε να μάθουμε να τη μιλάμε γρήγορα και μάλιστα με τέλεια προφορά. Επίσης, οι Έλληνες αγαπούν ιδιαίτερα τις ισπανόφωνες χώρες και τις προτιμούν συχνά για τουρισμό και ταξίδια αναψυχής.

Ακόμα, η Ισπανία αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή των Ελλήνων σπουδαστών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus. Γενικότερα η γνώση ισπανικών προσφέρει πρόσβαση και προτεραιότητα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους στην Ισπανία και στη Λατινική Αμερική για φοιτητές όλων των επιστημονικών πεδίων.
IMG_3132a
Επίσημος φορέας του ισπανικού κράτους
Στα 8.000 τμήματα που λειτουργούν στα κέντρα του σε όλο τον κόσμο, το Ινστιτούτο Θερβάντες κάθε χρόνο διαθέτει περισσότερους από 100.000 μαθητές.

Η μακροχρόνια εμπειρία, η διδασκαλία υψηλής ποιότητας, η προσωπική συμβουλευτική (κατατακτήρια τεστ κ.ά.), οι ισπανόφωνοι καθηγητές με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τα εξειδικευμένα τμήματα είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που εγγυώνται γρήγορη και αποτελεσματική εκμάθηση ισπανικών, με την υπογραφή του Ινστιτούτου Θερβάντες.
image002
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στην πιο σημαντική βιβλιοθήκη σε ισπανικά στην Ελλάδα, την βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας αλλά και συμμετοχή σε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικά με τον ισπανοαμερικανικό κόσμο τόσο ιστορικού, όσο και σύγχρονου χαρακτήρα (κινηματογραφικές προβολές, κονσέρτα, διαλέξεις, συζητήσεις, συνέδρια, εκθέσεις κ.ά.).

Info: Εγγραφές όλο το χρόνο, Σκουφά 31, Κολωνάκι, τηλ. 210 3634117, www.atenas.cervantes.es/gr

Ένα ολοκαίνουργιο παράρτημα στη Θεσσαλονίκη!
Από φέτος, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, επεκτείνει την ακαδημαϊκή του δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη με δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα για παιδιά και ενήλικες.
Το νέο παράρτημα βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 26 στον 2ο όροφο. 

Για περισσότερες πληροφορίες: info.salonica@cervantes.es , τηλ. 2310 234529
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης