Σάμος: Επεισόδια σε κλειστή δομή, τραυματίστηκε αστυνομικός

Σάμος: Επεισόδια σε κλειστή δομή, τραυματίστηκε αστυνομικός

Οι συμπλοκές κράτησαν δυο ώρες και έληξαν με την επέμβαση ενισχύσεων

Samos-epeisodia
Με δυο συλλήψεις έπεσε η αυλαία στην έρευνα που διενεργήθηκε από συνοριακούς φύλακες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης και της Ασφαλείας για τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν την Δευτέρα στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στην περιοχή Ζερβού Μυτιληνιών στη Σάμο.

Όλα είχαν ξεκινήσει από μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταναστών από τη Σιέρρα Λεόνε για τις συνολικά 45 απορριπτικές αποφάσεις στις αιτήσεις που είχαν υποβάλει για χορήγηση ασύλου. Αν και η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, ξέσπασαν επεισόδια όταν οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν ότι στα καταλύματά τους είχαν τρυπώσει αλλοδαποί άλλης εθνικότητας για να κλέψουν!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κάποια στιγμή οι Αφρικανοί άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των Παλαιστίνιων εισβολέων, αλλά και εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνοριακός φύλακας και ένας Παλαιστίνιος. Οι συμπλοκές κράτησαν δυο ώρες και έληξαν με την επέμβαση ενισχύσεων.

Από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή δύο αλλοδαπών με πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με βαριές κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, στάση, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και πρόκληση φθορών, με την οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Σάμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Η αστυνομία του Μέμφις συνέλαβε 19χρονο που πυροβολούσε κόσμο σε live streaming - Δείτε βίντεο


Στη ΔΕΘ την Κυριακή θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον εκλογικό νόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης