Βόλος: Ανελέητη σύγκρουση ζευγαριού με καταγγελίες για ασέλγεια ανηλίκων και 100 μηνύσεις

Βόλος: Ανελέητη σύγκρουση ζευγαριού με καταγγελίες για ασέλγεια ανηλίκων και 100 μηνύσεις

Καθηγήτρια μουσικής κατήγγειλε τον πατέρα των ανήλικων κοριτσιών της για ασέλγεια και εκείνος «απάντησε» με την κατάθεση μηνύσεων εναντίον της, που ξεπερνούν τις 100

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ1-1-696x343
Μια απίστευτη δικαστική υπόθεση εκτυλίσσεται στον Βόλο τις τελευταίες μέρες.

Καθηγήτρια μουσικής κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για ασέλγεια σε βάρος της μεγαλύτερης ανήλικης κόρης τους. Ωστόσο ο άνδρας πρωτόδικα απαλλάχθηκε με βούλευμα από τις καταγγελίες της ασέλγειας. Κάθε φορά λοιπόν που δεν βλέπει τα παιδιά, καταθέτει δυο μηνύσεις σε βάρος της πρώην συζύγου του (πλέον ξεπερνούν τις 100).

Αποτέλεσμα ήταν την Τετάρτη (07.09.2022) το πινάκιο των δικαστηρίων του Βόλου να είναι γεμάτο με το όνομα της καθηγήτριας: 29 μηνύσεις θα εκδικάζονταν σε βάρος της.

Την 42χρονη μητέρα εκπροσωπούν ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ανακοίνωσαν πως θα δρομολογήσουν πειθαρχική διερεύνηση εις βάρος της Εισαγγελέως της έδρας, καθώς απαίτησαν από την ίδια να ζητήσει εξαίρεση από την υπόθεση, γιατί τον Ιούλιο πρότεινε σε δικαστήριο την καταδίκη της κατηγορουμένης για μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης που επέβαλλε στον πατέρα να βλέπει τα παιδιά του.

Μάλιστα στην 42χρονη είχε επιβληθεί τον Ιούλιο ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ δεν είχε δικαστική συνδρομή γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Η Εισαγγελέας της έδρας απαίτησε, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε, να καταθέσουν αίτημα εξαίρεσης εναντίον της οι συνήγοροι υπεράσπισης, πράγμα που δεν συνέβη και επιφυλάχθηκε για κατάθεση έγκλησης εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μέσα σε κλίμα έντασης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κλείσιμο
Η υπόθεση για τους δύο ανθρώπους, ξεκίνησε όταν παντρεύτηκαν στην Κέρκυρα και απέκτησαν δύο κορίτσια 4 και 9 χρόνων σήμερα. Αρχικά διέμεναν στο νησί και κάποια στιγμή η 42χρονη σήμερα, κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι κακοποίησε την μεγάλη κόρη τους.

Η γυναίκα επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, τον Βόλο, ο 47χρονος πρώην σύζυγος απαλλάχθηκε πρωτόδικα με βούλευμα στο οποίο ασκήθηκε έφεση (η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη) και στον άνδρα δόθηκε το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά του, με δικαστική απόφαση.

Η μητέρα, με πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχολόγου στην οποία αναφέρεται πως η ανήλικη κόρη της έχει κακοποιηθεί, αρνείται να δώσει τα παιδιά δηλώνοντας πως και εκείνα δεν θέλουν να τον συναντήσουν.

Ακολούθησαν 4 πραγματογνώμονες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το νοσοκομείο του Βόλου και οι ψυχολόγοι έχουν αποφανθεί πως ο πατέρας δεν διέπραξε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης κόρης του αλλά η βούληση των παιδιών, όπως αυτή εκφράζεται, δεν είναι ανεπηρέαστη από την καθοδήγηση της μητέρας, που τα αποτρέπει να επικοινωνούν με τον πατέρα τους.

Σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τον πατέρα δημιουργείται στο σπίτι «σύρραξη», ενώ το καλοκαίρι δημιουργήθηκε ένα απίστευτο επεισόδιο. Μετά από μήνυση του πατέρα, δόθηκε εισαγγελική εντολή να δει τα παιδιά και παρουσία Πρωτοδίκη και κλειδαρά “άνοιξε” το σπίτι της καθηγήτριας. Ο πατέρας δεν πήρε τα παιδιά μετά τα επεισόδια και η μητέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Η μητέρα αρνείται να δώσει τα παιδιά στον πατέρα τους, μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα, ενώ τρία χρόνια μετά τον χωρισμό τους, κατηγόρησε τον πρώην σύζυγο πως προχώρησε σε ασελγείς πράξης εις βάρος και της μικρής τους κόρης.

Καταγγέλλει δικαστικό bullying

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είπε ότι βρέθηκε στον Βόλο με τον Νίκο Κωνσταντόπουλου «για να υπερασπιστούμε μια μητέρα, μια γυναίκα η οποία όρθωσε το ανάστημά της για να προστατεύσει το παιδί της από ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος, με κατηγορούμενο τον πατέρα, η οποία δυστυχώς τα τελευταία 2,5 χρόνια υφίσταται μια δικαστηριακή κακοποίηση, ένα δικαστικό bullying, μια αντιστροφή της πραγματικότητας με αλλεπάλληλες κατηγορίες παραβίασης του υποτιθέμενου δικαιώματος επικοινωνίας και με μεταχείριση η οποία θυμίζει κακούργο».

Όπως είπε, η καταγγέλλουσα μητέρα, η βασική μάρτυρας για την ασέλγεια σε βάρος τους παιδιού της, έχει μετατραπεί σε κατηγορούμενη με μηνύσεις τις οποίες υποβάλλει ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και οι οποίες, χωρίς έρευνα, μετατρέπονται σε κατηγορητήρια για την ίδια.

Η πολιτική αγωγή

Δικηγόροι του πατέρα ήταν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Δ. Γκούβας, με την πρώτη να έρχεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων και για την επίθεση στην Εισαγγελέα.

«Όπως έχει κριθεί από το δικαστήριο της Κέρκυρας και όπως έχουν αποφανθεί τέσσερις ειδικοί, ο πατέρας δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα εις βάρος του παιδιού του. Είμαστε βέβαιοι πως και η κρίση του συμβουλίου Εφετών της Κέρκυρας θα δεχθεί την πρωτόδικη απόφαση. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικαστές γιατί ενεργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Πηγή: magnesianews

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογικός νόμος: Στη ΔΕΘ την Κυριακή θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης


Άννα ντε Αρμάς: Η νέα Μέριλιν από την Κούβα


Αίγυπτος: Τέσσερις δημοσιογράφοι κατηγορούνται για διασπορά «ψευδών ειδήσεων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης