Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - «Αύγουστος» το Σαββατοκύριακο με 35άρια

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - «Αύγουστος» το Σαββατοκύριακο με 35άρια

Πέφτουν οι άνεμοι - Ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο - Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

iliofaneia-thalassa
Ανεβαίνει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα και το φθινοπωρινό σκηνικό, που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες, δίνει τη θέση του στην καλοκαιρία. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα κυμανθεί σε επίπεδα Αυγούστου, με τον υδράργυρο να δείχνει μέχρι 35 βαθμούς, κάτι που θα βοήθησει όσους αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν μια σύντομη απόδραση. 

Αίθριος θα είναι ο καιρός και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Τις επόμενες ώρες θα υποχωρήσουν και οι άνεμοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της Τετάρτης ήταν ιδιαίτερα έντονοι. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 118 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 114 km/h στο Πόρτο της Τήνου.

meteo


Μπορεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα από τις επόμενες ώρες να ξεκινά μια ανοδική πορεία, η οποία θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο που θα επικρατεί καλοκαιρινό σκηνικό, ωστόσο από Δευτέρα ο καιρός θα αλλάξει σε φθινοπωρινό, εκτιμά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μετά το μεσημέρι θα βγάλει κάποια σύννεφα στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με μικρή πιθανότητα παροδικής ψιχάλας. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα ζεστάνει αρκετά, αλλά πρόσκαιρα, καθώς από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά τμήματα. Ο βοριάς θα παραμείνει, αλλά μέσα στην ημέρα θα εξασθενεί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχει το πρωί κάποιες τοπικές συννεφιές οι οποίες θα περιοριστούν κυρίως στις ορεινότερες περιοχές μετά το μεσημέρι. Η πιθανότητα να ψιχαλίσει για λίγο είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ.Αρναούτογλου, την Παρασκευή θα επικρατεί ηλιοφάνεια παντού και οι άνεμοι θα υποχωρήσουν περαιτέρω. Στο Αιγαίο θα φτάσουν στα 4-6 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέβει στους 30-33°C στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ομίχλες στο Ιόνιο, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί καλοκαιρινός καιρός, καθώς πλέον θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Η Κυριακή  θα θυμίζει καλοκαίρι, με λιακάδα παντού. Το βράδυ ίσως εκδηλωθούν κάποιες καταιγίδες στα βόρεια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι τοπικά. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 34 βαθμών Κελσίου.

Τη Δευτέρα θα έχει λίγες συννεφιές και αστάθεια στα βορειοανατολικά της χώρας. Οι άνεμοι θα γυρίσουν ξανά σε βοριάδες, στα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει, με τη μέγιστη στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 34, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 

Στο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή 

Στα βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενέργεια: Πλαφόν στο φυσικό αέριο προτείνει η Κομισιόν – Με κλείσιμο της στρόφιγγας απειλεί ο Πούτιν

Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», λέει η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση

Ζωνιανά: Απλωμένα στο υπόγειο σπιτιού βρήκαν τα δενδρύλλια κάνναβης οι αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης