Ρόδος: Καρέ καρέ οι τελευταίες κινήσεις του εργολάβου πριν δολοφονηθεί

Ρόδος: Καρέ καρέ οι τελευταίες κινήσεις του εργολάβου πριν δολοφονηθεί

«Του χρωστούσε χρήματα και είχε πάει να τα πάρει», δηλώνει ο αδελφός του άτυχου εργολάβου

ergolavos-rodos
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εξαφάνιση του 46χρονου εργολάβου στη Ρόδο που αγνοείτο από το βράδυ της Κυριακής (28/9) και τελικά, εντοπίστηκε νεκρός σε ερημικό δρόμο.

Το έγκλημα ομολόγησε 53χρονος ξενοδόχος του νησιού, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο άμυνας απέναντί του, ωστόσο οι υποψίες στράφηκαν στον 53χρονο από την πρώτη στιγμή, καθώς σύμφωνα με τον αδελφό του άτυχου εργολάβου, είχαν κανονίσει συνάντηση ώστε ο 46χρονος εργολάβος να διεκδικήσει χρήματα που του χρωστούσε.

«Του χρωστούσε χρήματα και είχε πάει να τα πάρει. Μεγάλο το ποσό. Τώρα πόσα θα του έδινε δεν ξέρω...», δηλώνει ο αδελφός του εργολάβου στην εκπομπή «Tlive».

Τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, όπως μεταδίδει η εκπομπή του Alpha «Tlive», δείχνοντας πως ο εργολάβος έφτασε στο ξενοδοχείο του 53χρονου. Στο βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφονται οι κινήσεις του άτυχου πατέρα λίγο πριν εξαφανιστεί και τελικά, βρεθεί νεκρός. Είναι λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής, όταν φτάνει στο ξενοδοχείο, μιλά στο κινητό, παίρνει ένα αναψυκτικό και επιστρέφει στο αυτοκίνητό του το οποίο μένει ακινητοποιημένο για λίγη ώρα με τον ίδιο μέσα και στη συνέχεια απομακρύνεται.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmq6m1ggjsd5)

Τι δήλωσε ο ξενοδόχος λίγο πριν ομολογήσει

Eπίσης, η εκπομπή προέβαλε την επικοινωνία που είχε με τον 53χρονο, ο οποίος ισχυριζόταν- λίγο πριν ομολογήσει- πως δεν είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Κλείσιμο
«Μας πήρανε από το αστυνομικό τμήμα και τους είπα τρία πράγματα… Τώρα από εδώ και στο εξής… Το ραντεβού δεν έγινε ποτέ. Δεν το ανέβαλα το ραντεβού. Δεν του είπα να έρθει άλλη μέρα. Μιλήσαμε τελευταία φορά στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν ήδη μεθυσμένος, ήθελε να έρθει στο ξενοδοχείο κι εγώ δεν μπορούσα. Του είπα ότι δεν μπορώ. Δεν δώσαμε ραντεβού για το βράδυ. Ήθελε να έρθει τη Δευτέρα (σ.σ. την επόμενη ημέρα της δολοφονίας) στις 10 η ώρα» ανέφερε αρχικά ο κατηγορούμενος.

«Ήταν συνεργάτης ο άνθρωπος, γι’ αυτό ήθελε να έρθει στο ξενοδοχείο. Τον γνώριζα από το ’14. Έκανε κατασκευαστικές εργασίες. Μου έκανε αρκετές εργασίες κι εμένα. Τελευταία εργασία μάλιστα ήταν το ’19. Μετά έπιασε ο κορονοϊός όπου δεν κάναμε εργασίες λόγω του ότι δεν δουλεύαμε. Εκκρεμούσαν πράγματα αλλά δεν τα κάναμε επειδή δεν δουλεύαμε. Επειδή δεν το γνωρίζετε, ο Γιάννης, όταν έπιανε το τηλέφωνο και βρισκόταν κάπου αλλού, μπορούσε να πάρει το τηλέφωνο και να πει ''να σου πω κάτι; Είσαι κάτω; Έρχομαι κάτω''».

«Οικονομικές διαφορές τις είχαμε τελειώσει το δεκαήμερο του Αυγούστου. Όλα αυτά τα είχαμε γραμμένα με τον Γιάννη, του τα δώσαμε, εξοφλήσαμε σαν κύριοι. Δεν υπήρχαν χρωστούμενα. Ξεκινήσαμε να του δώσουμε κάτι παραπάνω για τις εργασίες που θα έκανε τον χειμώνα», επεσήμανε ο δράστης στο «Tlive». Όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το ότι η οικογένειά του ισχυρίζεται πως υπήρχαν χρωστούμενα ανάμεσά τους, ο ίδιος απάντησε πως «όχι παιδιά. Ο άνθρωπος είχε πολλές δουλειές, μου έλεγε ότι ήταν σε κάτι βίλες που εκεί τον έχουν σκάσει. Μου έλεγε πολλά πράγματα, τα οποία εγώ τα έχω καταθέσει όλα. Είχα πει ότι θα του έδινα και παραπάνω για να μην αφήσουμε μεγάλο άνοιγμα για την επόμενη σεζόν, για εργασίες που θα έκανε στο μέλλον. Στην Παστίδα μου είχε πει για μια διαφορά που υπήρχε… Εντάξει, από εκεί και στο εξής δε μου έλεγε ονόματα, δε γνώριζα ονόματα. Τώρα από εκεί και στο εξής… Φοβόμαστε το χειρότερο! Να μην έχει εμπλακεί με άλλες παρέες, με άλλα πράγματα… Δεν ξέρω. Είπα δυο, τρία πράγματα στην Αστυνομία, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Ακολουθεί ο διάλογος του δημοσιογράφου της εκπομπής με τον 53χρονο ξενοδόχο για τις σχέσεις του με τον 46χρονο:

Δημοσιογράφος: Εσείς πώς τον ακούσατε στο τηλέφωνο εκείνη την ημέρα, είναι σημαντικό, είναι από τα τελευταία τηλεφωνήματα…

Ξενοδόχος: Στο τηλέφωνο ήταν πάρα πολύ μεθυσμένος, πάρα πολύ μεθυσμένος, δηλαδή, μιλάμε… τραύλιζε, έκανε, έδειχνε… ήταν σε μια κατάσταση άσχημη. Ήθελε να βρεθούμε εκείνη την ώρα, λέω «κοίταξε να δεις Γιάννη μου, εγώ έχω φύγει με την οικογένειά μου, έχω πάει σε ένα μοναστήρι, δεν μπορώ να βρεθώ σήμερα, έλα αύριο 10:00 η ώρα, που θα έχω δώσει και τα πρωινά, να βρεθούμε…

Δημοσιογράφος: Γενικά έπινε αυτός ο άνθρωπος;

ΞενοδόχοςΠάντοτε, πάρα πολύ, δηλαδή σε ένα διπλανό εστιατόριο εδώ πέρα, σε ένα βράδυ 3 – 4 άτομα ήπιανε 160 μπύρες. Έξι μήνες, εννέα μήνες ήταν, στο χωριό Καλυθιές, είχε πιει τόσο πολύ που παρεκτράπηκε και έπεσε πολύ ξύλο μεταξύ Αλβανών και μεταξύ του ίδιου του Γιάννη, τον στείλανε στο νοσοκομείο. Είχε μεγάλες κόντρες. Κοίταξε να δεις, μαζί μου πάντοτε, εγώ όταν ήταν πιωμένος, πάντοτε και τον καταλάβαινα, ήθελα να τον αποφεύγω, γιατί πάντοτε είχε ένα άσχημο στόμα. Και πάντοτε τον απέφευγα, δηλαδή δεν τον άφηνα εδώ, να μπορέσει να μιλήσει στην επιχείρηση με τους τουρίστες και όλα αυτά.

Δημοσιογράφος: Συνεργαζόσασταν όμως παρόλα αυτά, του είχατε μια εμπιστοσύνη…

ΞενοδόχοςΠάντοτε οι καλές μας συνεργασίες ξεκινούσαν… πρωί, πρωί μπορούσα να του μιλήσω και ξεκινούσα τις δουλειές μου όταν έκλεινε η σεζόν, 25, 27, 1η Νοέμβρη. Δεν μπορώ να πω ότι δεν κάνει καλή δουλειά ο άνθρωπος, δεν είναι τυχαίο δηλαδή που έχει φέρει και άλλον ξενοδόχο εδώ, για να δείξει τη δουλειά του, το 2014 όταν ξεκινήσαμε εμείς εδώ και μετά ανέβηκε ο άνθρωπος. Και το πιο βασικό είναι ότι σου έδινε και κάποια ευκολία πίστωσης, δηλαδή αν έβλεπε ότι ζοριζόσουν το άφηνε και με το που άνοιγε η σεζόν, μπαμ μπαμ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ξεπλήρωνες.

Δημοσιογράφος: Σας διευκόλυνε δηλαδή…

ΞενοδόχοςΚαι όχι μόνο εμένα, πολλούς διευκόλυνε, δηλαδή, τι να σας πω… Τώρα με τον κορωνοϊό, μου έλεγε «Στέφανε, κρατάω τόσες επιταγές, κακό, ιστορίες και όλες μου τις έχουν τουμπάρει, άλλοι μου παίρνουν την επιταγή, μου δίνουν 5 – 6 χιλιάδες ευρώ, αφήνω να βγάζουμε το υπόλοιπο, ξανακόβουν επιταγή…», ο άνθρωπος βοηθούσε τον κόσμο.

ΔημοσιογράφοςΕσείς εκείνη την μέρα ήσασταν στο μοναστήρι μου είπατε το πρωί.

ΞενοδόχοςΕμείς πήγαμε 9.00 το βράδυ. Γιατί εκεί γίνεται γλέντι.

ΔημοσιογράφοςΑ, ήσασταν σε πανηγύρι δηλαδή…

ΞενοδόχοςΤο βραδάκι βγήκαμε βόλτα, ναι. Βγήκαμε βόλτα με τη γυναίκα και τα παιδιά μου.

ΔημοσιογράφοςΑυτός σας είχε πει ώρα που θα ερχόταν;

ΞενοδόχοςΑυτός πάντοτε μπορούσε να έλεγε και να ξεχνούσε από το πολύ ποτό, ξεχνούσε…

ΔημοσιογράφοςΔεν σας είχε πει ώρα;

ΞενοδόχοςΌχι, όχι, όχι.

ΔημοσιογράφοςΕσείς μου είπατε τελευταία φορά μιλήσατε μαζί του τι ώρα;

ΞενοδόχοςΕ, ήταν μεσημέρι, πρωί Κυριακής, μεσημέρι…

ΔημοσιογράφοςΚαι σας είπε «έρχομαι από κει».

ΞενοδόχοςΝαι.

ΔημοσιογράφοςΥπάρχει περίπτωση όταν εσείς λείπατε, αυτός να είχε έρθει στο ξενοδοχείο;

ΞενοδόχοςΚοιτάξτε να δείτε, δεν ξέρω, γιατί εμείς την Κυριακή, παραδείγματος χάριν, είχαμε κλείσει αρκετά νωρίς και είναι η πρώτη φορά που κλείσαμε νωρίς, γιατί δεν είχαμε και πολύ κόσμο και έτσι…

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmq71nfrmwop)


Ειδήσεις σήμερα:

Ενέργεια: Πλαφόν στο φυσικό αέριο προτείνει η Κομισιόν – Με κλείσιμο της στρόφιγγας απειλεί ο Πούτιν

Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», λέει η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση

Ζωνιανά: Απλωμένα στο υπόγειο σπιτιού βρήκαν τα δενδρύλλια κάνναβης οι αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης