Ο 17χρονος ντελιβεράς που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Ωρωπό, εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας, όπως προκύπτει από τον έλεγχο που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας.
Όπως επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας που πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης «Ψωμί κι Αλάτι», όπου εργαζόταν ο ανήλικος διανομέας Βασίλης Μέρκουρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα Ωρωπού, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας.
Στο μεταξύ, διενεργείται περαιτέρω έλεγχος προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις.
Παράλληλα, η Διοίκηση και τα στελέχη της Υπηρεσίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων.
Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του οδηγού του αυτοκινήτου είναι για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε το θάνατο και εγκατάλειψη. Παράλληλα, διενεργείται προκαταρκτική για τον ιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου στο οποίο ο 17χρονος εργαζόταν χωρίς δίπλωμα.
Τέλος, οι Αρχές σχημάτισαν και τρίτη δικογραφία σε βάρος του αδελφού του οδηγού για ψεύδη κατάθεση επειδή αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος οδηγούσε το όχημα.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη